Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Piridina C5H5N


Piridina C5H5N
Piridina C5H5N.

Intrebuintata ca intermediar in sinteze organice dizolvant pentru saruri minerale. Se izoleaza din gudroanele de carbune.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor, cu miros caracteristic. Densitatea 0,978. Punctul de topire -40 oC. Punctul de fierbere 115-116 oC. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 2,7. Solubila in apa. Este inflamabila. Temperatura de inflamabilitate 20 oC. Temoeratura de autoaprindere 480 oC. Arde cu o flacara portocalie.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limitele de explozie: inferioara 1,8%, superioara 12,4%.

-toxicitate: produs toxic prin inhalare si ingerare. Iritant al ochilor, pielii si aparatului respirator. Concentratia limita admisa a vaporilor in aer 5 parti pe milion.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza de preferinta in aer liber in depozite separate. Cantitati mici se pot pastra in depozite de lichide inflamabile. Se va evita contactul cu materiale oxidante in stare de pulberi. Se va proteja de socuri mecanice.

-stingere: apa nu este eficienta. Se va folosi spuma speciala, bioxid de carbon sau pulberi stingatoare. Intr-un spatiu inchis concentratia minima necesara de bioxid de carbon pentru stingere este de 29%. Se vor folosi ochelari si aparate izolante.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate