Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Clorura de metil CH3Cl


Clorura de metil CH3Cl


Clorura de metil CH3Cl

Se intrebuinteaza ca anestetic liocal, refrigent, dizolvat, in sinteza organica. Se ontine sintetic cdin metanol si acid clorhidric in prezenta de acid sulfuric, prin clorurarea metanolului.

Pericol de:

-incendiu: gaz incolor, combustibil. Densitatea (aer)1,758. Densitatea in stare lichida 0,952. Punctul de fierbere -24 oC. Punctul de topire -97 oC. Temperatura de autoinflamare 632 oC. Puterea calorifica 3250 kcal/kg. La reducere cu hidrogenul se formeaza metan, iar la actiunea apei alcoolul metilic. La incalzire sau la contact cu flacara deschisa se produce fosgen.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limita inferioara de explozie 7,6%. Limita superioara de explozie 19,7% in volum sau 415 g/m3.-toxicitate: inspurarea clorurii de metil provoaca celafee, oboseala, somnolenta. In cazul intoxicatiilor grave: delir, coma, moarte.

Masuri de:

-prevenire: etansarea perfecta a instalatiilor, supravegherea etansietatii conductelor etc. Daca este posibil odorizarea gazului. Intrebuintarea unui gaz inert, sau a lichidelor pentru deplasarea gazului.

-stingere: incendiile se sting cu gaze inerte, hidrocarburi halogenate, pulberi stingatoare. Protectia se asigura cu aparate izolante.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate