Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
╗ N-hexan ch3(ch2)4ch3


N-hexan ch3(ch2)4ch3


n-Hexan CH3(CH2)4CH3.

Este folosita ca dizolvant in reactii de polimerizare (politilena, polipropilena). Se obtine din benzina prin distilare fractionata.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor. Densitatea 0,6594. Punctul de topire -94 oC. Punct de fierbere 68,8 oC. Densitatea vaporilor fata de aer 2,95. Insolubil in apa. Inflamabil. Temperatura de inflamabilitate -20 oC. Temperatura de autoaprindere 234 oC. Puterea calorifica 10700 kcal/kg.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limitele de explozie: inferioara -1,2% vol, superioara; -7,5%. Concentratia minima exploziva de oxigen in cazul diluarii amestecurilor de hexan-aer cu azot, 11,9%, cu bioxid de carbon, 14,6%.

-toxicitate: inhalarea vaporilor produce ameteala, somnolenta. Concentratia minima a vaporilor in aer 2 mg/l.Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza de preferinta in aer liber in rezervoare lichide inflamabile, prevazute cu supape de respiratie si cu opritoare de flacara. Cantitati mici se pot depozita in butoaie in cladiri rezistente la foc. Se vor evita surse posibile de aprindere (electricitate statica, scantei electrice etc).

-stingere: se stinge cu spuma chimica si mecanica. In spatii inchise se poate utiliza bioxid de carbon, azot. Concentratia de gaz inert ce trebuie realizata pentru stingere este de 30# in cazul bioxidului de carbon, 43% in cazul azotului. Se va utiliza masca contra gazelor.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate