Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Polipropilena


Polipropilena


Polipropilena.

Se foloseste pentru fabrcarea conductelor rezistente pana la temperatura de 150 oC, a ambalajelor, a unor obiecte pentru instalatii sanitare, obiectelor de menaj, pieselor de instalatii in industria chimica si textila. Se obtine prin polimerizarea propilenei cu catalizatori de alchil-aluminiu.

Pericol de:

-incendiu: pulbere de culoare alba. Densitatea 0,900-0,915. Punctul de inmuiere 165-170 oC. Combustibila. In contact cu o flacara se inmoaie si curge, in stare de curgere se aprinde si arde cu flacara luminoasa. Prelucrata sub forma de folii se aprinde cu usurinta.

-explozie: praful uscat in stare de suspensie in aer este exploziv. Fractiunea care contine 57% particule cu dimensiunea de 74μ are limita inferioara de explozie 12,6 g/m3. Temperatura de autoaprindere a amestecurlui praf-aer 890 oC.Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza pana la prelucrare sub forma de granule in saci de polietilena. Se va evita raspandirea prafului format prin frecarea granulelor in conducte. Depozitele de polipropilena vor fi amplasate in cladiri rezistente la foc. Se va evita sursele de aprindere.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata cu adaos de muiant si cu spuma.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate