Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Clorat de sodiu NaClO¬3


Clorat de sodiu NaClO¬3


Clorat de sodiu NaClO­3

Se intrebuinteaza ca oxidant si ca erbicid. Se obtine prin electroliza unei solutii apoase concentrate calde de clorura de sodiu.

Pericol de:

-incendiu: substanta cristalina, alba, solubila in apa, in alcool, in glicelina. Densitatea 2,49. Punctul de topire 248-261 oC. Substanta necombustibila, insa este oxidant puternic. Amestecurile cu substante combustibile se pot aprinde la o ridicare neinsemnata a temperaturii.

-explozie: formeaza amestecuri explozie cu substantele combustibile, substantele organice sau cu alte produse usor oxidabile. Recipientele pot exploda atunci cand sunt cuprinse de incendiu.

-toxicitate:substanta otravitoare. Degaja vapori toxici atunci cand este cuprins de incendiu.

Masuri de:

-prevenire: se transporta in butelii de sticla, butoaie de lemn. Se protejeaza impotriva deteriorari fizice. Se depoziteaza separat de substantele organice sau alte produse usor oxidabile, acizi, saruri de amoniu, sulf si vapori inflamabili. Se va evita depozitarea pe pardosele de lemn. Cloratul de sodiu imprastiat se inlatura imediat si se distruge.

-stingere: in caz de incendiu, se inunda cu apa. Protectia se asigura cu aparate izolante.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate