Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» o – Diclorbenzen C6H4Cl2


o – Diclorbenzen C6H4Cl2
o – Diclorbenzen C6H4Cl2.

Se foloseste ca dizolvant pentru ceaa (industria lacurilor), insecticid.

Pericol de:

-incendiu: lichid combustibil. Densitatea 1,307. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 5,1. Punctul de topire –17,5 oC. Punctul de fierbere 179 oC. Este insolubil in apa, solubil in alcool in eter, in benzen. Temperatura calorifica 4500 kcal/kg. In contact cu flacara deschisa se poate forma fosgen.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limita inferioara de explozie 2,2%, in volum. Limita superioara de explozie 9,2% in volum.

-toxicitate: in cazul unor expuneri de scurta durata, produsul va avea efecte iritante slabe. La expuneri indelungate, produsul poate provoca depresiuni aspupra sistemului nervos central. Fumul contine gaze si vapori toxici.

Masuri de:

-prevenire: se va asigura protectia impotriva deteriorarilor fizice a ambalajelor.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata, spuma chimica, bioxid ce carbon, pulberi stingatoare. Protectia se asigura cu aparate izolante.Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate