Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Spume de poliuretani


Spume de poliuretani
Spume de poliuretani.

Se ibtine din diizocianati si polimeri sau poliesteri. Componentii se amesteca imediat inainte de intrebuintare formand spume rigide sau moi. Spumele rigide se intrebuinteaza pentru izolatii termice si acustice, in special al autovehiculelor, iar spumele moi se utilizeaza pentru fabricarea pernelor, buretilor de baie.

Pericol de:

-incendniu: spumele moi reprezinta un material plastic usor, cu structura poroasa, cu celule deschise, umplute cu gaz. Densitatea aparenta 0,035-0,055. Combustibil. Temperatura de aprindere 440-500 oC. Temperatura de autoaprindere 480-500 oC. Se aprind de la flacara unui arzator de gaze in decurs de 1-2 minute formand picaturi si degajand mult fum. Puterea calorifica 5800 kcal/kg. Deseurile care raman de la taierea spumei se pot aprinde cu usurinta. Spumele rigide reprezinta de asemenea un material poros cu structura celulara. Densitatea aparenta 0,080. Greu combustibile.

-toxicitate: produsele gazoase de la descompunerea termica si arderea spumelor de poliuretani sunt foarte toxice.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in cladiri rezistente la foc, izolat de substante oxidante si inflamabile. Se vor evita sursele posibile de aprindere.

-stingere: materialele aprinse se sting cu apa, apa pulverizata, spuma mecanica, bioxid de carbon. Se vor folosi aparate izolante.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Pompieri
Adeziv perclorvinilic
1 Fenil 3 Metilpirazolona 5
Tetracloretilena (percloretlena) cl2c = ccl2
Clorat de biominica
Ester acetolinalic CH3COOC10H17
Faina de pluta
Dietilftalat (ftalat de etil)
Propionat de butil C2H5COOC4H9
Acroleina CH2 = CH CHO
Metileileter

loading...