Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
» Protectia motoarelor asincrone de putere la scurtcircuite polifazate


Protectia motoarelor asincrone de putere la scurtcircuite polifazate
Protectia motoarelor asincrone de putere la scurtcircuite polifazate

Protectia impotriva scurtcircuitelor polifazate a motoarelor de putere, in cazul motoarelor de putere ma­re alimentate prin intrerupatoare, se poate realiza fie prin­tr-o protectie dife­ren­tiala longitudinala, fie printr-o protectie maximala de curent.

Prima dintre ele se uti­lizeaza la motoarele de putere foarte mare si se rea­li­zea­za cu o schema similara ce­lei din figura 5.10, motorul trebuind sa aibe nulul acce­sibil.

Curentul de scurtcircuit provoaca ac­tio­na­re releelor maximale F1 si / sau F2, care excita releul intermediar K1 si care la randul sau provoaca alimentarea bobinei de declansare a intrerupatorului Q. Declansarea mo­torului de la retea se face fara tem­porizare. Datorita componentei homopolare a curentilor de defect este sufi­cienta folosirea a doua relee maximale de curent pentru sesizarea defectelor din statorul motorului.

Releul intermediar K1 poate fi uneori inlocuit cu un contactor de comanda daca este nevoie de un curent mai mare pentru excitare bobinei de declansare (BD) care comanda declansarea intrerupatorului Q.
Figura 5.10. Schema electrica desfasurata monofilara de comanda si protectie

maximala de curent impotriva scurtcircuitelor polifazate

F1, F2–relee maximale de curent, K–releu intermediar, Q–intrerupator, BD–bobina declansatorului, TC1, TC2–transformatoare de curent, M–motor asincron trifazat.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate