Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
Fluctuatii de tensiune


Fluctuatii de tensiune
Fluctuatii de tensiune

Fluctuatiile de tensiune reprezinta variatii sistematice ale infasuratoarei undei de tensiune sau o serie de modificari aleatorii ale tensiunii a caror amplitudine nu depaseste, in mod normal, plaja specificata de normativul ANSI C84.1-1982 cuprinsa intre 0,9 si 1,1 u.r.

Standardul CEI 100-3-3 defineste diferitele tipuri de fluctuatii de tensiune, tip care se refera la variatii aleatorii de tensiune.

Sarcinile electrice cu variatii rapide ale valorilor pot determina fluctuatii de tensiune cunoscute sub numele de flicker. Termenul de flicker deriva de la cuvantul similar englezesc ce inseamna licarire si este in stransa legatura cu principalul efect al fluctuatiilor de tensiune-cel de variatie a fluxului luminos emis de lampile de iluminat care afecteaza vederea umana.
Pentru corectitudinea exprimarii, fluctuatia de tensiune este un fenomen electromagnetic in timp ce flickerul este un efect nedorit al fluctuatiei tensiunii. Cu toate acestea, cei doi termeni se folosesc adesea in comun-tensiune de flicker-pentru a descrie fluctuatiile de tensiune.

Flickerul este definit prin amplitudine, in valori efective, si exprimat ca procent din fundamentala. Tensiunea de flicker este masurata in raport cu sensibilitatea ochiului uman. Obisnuit, amplitudini mai mici de 0,5 % pot rezulta in variatii ale fluxului luminos perceptibile de ochiul uman daca frecventele sunt in plaja 6-8 Hz.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate