Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
"Calitatea alimentarii"- in ce scop?


"Calitatea alimentarii"- in ce scop?


"Calitatea alimentarii"- in ce scop?

Ca si in alte situatii in tehnica, ratiunea finala a preocuparilor legate de calitatea alimentarii cu energie electrica este cea economica. Exista un impact economic asupra furnizorului de energie, asupra consumatorilor si asupra producatorilor de echipamente electrice.

Lipsa unei calitati corespunzatoare a alimentarii are o consecinta economica directa asupra consumatorilor industriali. In multe tari industrializate ale lumii procesul de monitorizare a echipamentelor si de automatizare a productiei are un caracter continuu. Acestea inseamna echipamente controlate electronic, mai putin consumatoare de energie si, de regula, mult mai sensibile la calitatea alimentarii implica pierderi financiare importante. Nu este un caz rar ca, in urma functionarii incorecte a unui intrerupator, pierderile la un consumator industrial de marime mijlocie sa fie de circa 10.000 $, ca urmare a caderii unei linii automate de productie care necesita aproximativ 4 ore pentru repornire.

Furnizorii de energie sunt preocupati de calitatea alimentarii in scopul mentinerii increderii consumatorilor si a intampinarii asteptarilor acestora. Competitia actuala accentuata de restructurarea si reglementarea pietei de energie constituie un adevarat motor pentru calitatea serviciului de alimentare. Pierderea unui consumator, care isi poate alege un alt furnizor de energie, poate avea implicatii financiare majore asupra companiei de electricitate.In afara impactului financiar asupra consumatorilor si furnizorilor de energie exista si alte categorii de costuri indirecte, asociate problemelor calitatii alimentarii. Consumatorii rezidentiali sunt, de regula, mai putin afectati de non-calitate in sensul ca pierderile financiare directe sau micsorarea veniturilor nu sunt strans legate de acestea. Forta si importanta lor consta in aceea ca pot afecta imaginea furnizorului asociindu-i un serviciu de slaba calitate. Un numar mare de reclamatii impun furnizorului actiuni de remediere rapida a cauzelor care afecteaza calitatea serviciului asigurat consumatorilor.

In ceea ce priveste producatorii de echipamente electrice, ei actioneaza pe o piata competitiva a produselor de acest gen, costurile de productie si pretul de vanzare fiind elemente esentiale pentru mentinerea profitabila in activitate. Adaugarea acelor caracteristici care sa faca produsele mai putin sensibile la perturbatii in alimentarea cu energie electrica poate fi un mijloc de promovare a acestora. Responsabilitatea pentru corectarea unor deficiente ale echipamentelor revine utilizatorului, celui care le cumpara si le exploateaza.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate