Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
» Protectia minimala de tensiune a motoarelor electrice


Protectia minimala de tensiune a motoarelor electrice


Protectia minimala de tensiune a motoarelor electrice

Protectia minimala de tensiune are rolul de a preveni scaderea tensiunii de alimentare sub o anumita limita admisa pentru a evita supraincalzirea motoarelor datorita curentilor de suprasarcina. In cazul mai multor motoare alimentate de la acelasi sistem de bare, protectia mai are rolul de a deconecta unele motoare pentru a pastra in functiune motoarele ce antreneaza consumatori importanti.

Protectia minimala de tensiune se realizeaza cu relee minimale de tensiune si cu relee de timp, sub forma unui grup separat de relee pentru fiecare motor, sau a unui grup comun pentru mai multe motoare Cu o temporizare mica (0,5s) este de­clan­sat grupul motoarelor de importanta secundara iar cu o temporizare mai mare (5÷10s) este declansat si grupul motoarelor importante daca ten­siunea nu a reusit sa revina la valoarea reglata.Contactele releelor minimale de tensiune se leaga in serie pentru a produce ac­tionarea numai la scaderea tensiunii pe toate fazele. In cazul in care tensiunea sca­de sub valoarea de pornire a releelor, acestea isi inchid contactele si excita rele­e­le de timp, daca tensiunea nu isi revine in 0,5 s releul de timp comanda prin inter­me­diul unor relee intermediare de­conec­tarea motoarelor, scazand astfel consumul de la sistemul comun de bare. In cazul in care scaderea tensiunii se men­tine pana la tem­porizari de ordinul 5 ÷ 10 s se comanda deconectarea tuturor motoarelor.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate