Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
Cicloconvertoare trifazate


Cicloconvertoare trifazate
Cicloconvertoare trifazate

Un cicloconvertor trifazat este format din trei cicloconvertoare monofazate, deci din trei convertoare in patru cadrane (fig. 7.9). Cele trei cicloconvertoare trebuie sa fie comandate astfel incat sa se obtina la iesire trei tensiuni de aceeasi amplitudine si frecventa, dar defazate cu 120o.

Costul materialului necesar este destul de important: un mare numar de tiristoare (de cele mai multe ori 36), un transformator avand o constructie complexa, o parte de control si de reglaj complicata. De aceea aceste cicloconvertoare se utilizeaza la puteri mari, pentru a alimenta motoare sincrone functionand la frecvente joase (

In acest mod, constructia masinii poate fi mai simpla, cu un numar redus de perechi de poli.
Fig. 7.9    Schema de principiu a unui cicloconvertor trifazat.

Fig. 7.10 Diferite montaje pentru cicloconvertoarele trifazate.

Daca receptorul permite functionarea cu fazele izolate, se pot alimenta cele trei cicloconvertoare cu un transformator cu un singur secundar, sau daca tensiunea retelei este potrivita, se poate chiar suprima transformatorul (fig. 7.10,a).

De obicei, cele trei faze ale receptorului sunt legate in stea sau in triunghi. Daca receptorul este mai putin pretentios si permite alimentarea cu o tensiune cu 3 pulsuri, se suprima conductorul neutru. Sursa este fie un transformator cu un singur secundar, fie reteaua (fig. 7.10,a).
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate