Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Diverse


Index » hobby » Diverse
» Shov - LCD TV - manual de utilizare


Shov - LCD TV - manual de utilizare
LCD TV

Manual de utilizare
Conditii de siguranta

Energia electrica poate cauza ranirea persoanelor sau distrugerea bunurilor personale in cazul unei utilizari necorespunzatoare. Acest echipament a fost produs cu cea mai mare grija pentru siguranta utilizatorilor. Pentru a putea preveni orice pericol va recomandam citirea cu atentie a acestor instructiuni atat in ceea ce priveste instalarea, cat si curatirea si operarea acestui produs.

1.Cititi aceste instructiuni--- Instructiunile trebuie citite si intelese inainte de a folosi acest produs.  2.Pastrati acest manual de utilizare 3.Tineti cont de toate avertismentele---Toate avertismentele, avand in vedere atat produsul cat si instructiunile de folosire trebuie luate in considerare  . 4.Urmati instructiunile de utilizare

5.Accesorii---Folositi doar accesoriile recomandate de producator. Folosirea unor alte accesorii poate cauza accidente.

6.Sursa de energie---Acest produs trebuie alimentat cu energie doar dupa recomandarile producatorului. In cazul incertitudinilor in ceea ce priveste sursa de energie contactati dealer-ul local.

7.Cablul de alimentare---Cablul de alimentare trebuie protejat la intrarea in prize si in punctele de iesire a cablurilor din aparat.

8.Supraincarcarea Nu supraincarcati priza sau prelungitorul in care se afla aparatul. Exista riscul unui soc electric.

9.Contactul cu alte obiecte sau lichide---Nu incercati introducerea altor obiecte prin spatiile destinate ventilatiei, sau prin alte parti deschise ale produsului. Exista pericolul de soc electric sau scurtcircuit. Pentru aceleasi motive nu varsati apa sau alte lichide pe acest produs.

10.Reparatii---Apelati doar la service autorizat. Reparatile sunt necesare in cazul oricaror defectiuni aparute, precum cablul de alimentare este defect, lichide sau alte obiecte au intrat in contact cu produsul, expunerea produsului la ploaie sau umezeala, nefunctionarea, socuri cauzate de lovirea produsului.

11.Defectiuni ce solicita reparatii---Deconectati aparatul de la sursa de curent si apelati la personalul calificat in urmatoarele situatii.

a. Cand cablul de alimentare este deteriorat.

b. Daca s-a varsat lichid sau daca s-au introdus obicte straine in produs

c. Daca produsul a fost expus la ploaie sau umezeala.

d. Daca produsul nu functioneaza corespunzator dupa folosirea instructiunilor de utilizare – reglarea necorespunzatoare a anumitor functii poate genera defectiuni greu de reparat chiar si pentru personalul autorizat.

e. Daca produsul a fost scapat sau lovit

f. Daca produsul prezinta o schimbare brusca de performanta.

12. Piese de schimb---In cazul in care produsul necesita piese de schimb verificati daca personalul service-ului utilizeaza piesele specificate de producator. Utilizarea pieselor de schimb neagreate poate cauza defectiuni.

13. Verificarea de siguranta---Dupa efectuarea reparatilor la acest produs rugati personalul calificat sa verifice functiile de baza ale aparatului.

14. Montarea pe perete sau in suport---Aparatul nu trebuie montat decat pe suporti recomandati de producator.

Conditii de siguranta (continuare)

15. Suport---Folositi doar suporturi specificate de producator Nu asezati acest produs pe suprafate instabile. Asezarea acestui produs pe suprafate instabile poate cauza caderea acestuia, rezultand accidente sau distrugerea aparatului.

16.Manevrati acest produs cu atentie---Cand mutati acest aparat procedati cu atentie sporita pentru a putea prevenii accidentele. Nu mutati acest produs doar dupa ce ati deconectarea cablului de alimentare AC.

17.Intemperii atmosferice---Deconectati de la sursa de curent aparatul in cazul fulgerelor, furtunilor, sau in cazul unei neutilizari a acestuia pe o lunga perioada de timp.Pentru o mai mare protectie scoateti si cablul de alimentare in cazul conditiilor de mai sus.

18. Nu folositi acest aparat in conditii de umezeala--- De exemplu nu folositi acest produs in apropierea unei cazi de baie, chiuvete, scurgeri casnice, piscine, s.a.Nu utilizati acest televizor dupa o schimbare rapida de temperatura (ca de exemplu de la rece la cald), deoarece pot aparea accidente sau chiar distrugerea produsului datorita condensului.

19.Stergeti acest produs doar cu materiale uscate---Deconectati de la sursa de energie acest aparat inainte de a-l curata. Nu folositi produse de curatare lichide sau spray-uri aerosole. Folositi doar materiale uscate.

20. Ventilarea--- Fantele din carcasa aparatului sunt pentru ventilarea acestuia pentru prevenirea supraincalzirii. Pentru a se asigura o buna ventilatie nu acoperiti orificiile carcasei.

-nu acoperiti fantele si orificiile cu materiale

-nu asezati aparatul in pat, canapea sau alta suprafata similara

-nu asezati aparatul langa o sursa de caldura sau direct la lumina solara Distanta intre aparat si perete trebuie sa fie minim de 10 cm. Nu asezati aparatul in apropierea unei surse magnetice.

21.Surse de caldura---Nu instalati produsul in apropierea surselor de caldura, precum radiatoare, cuptoare, sobe, amplificatoare ce produc caldura, s.a.

22.Protectia ecranului--- Ecranul acestui LCD este produs din sticla. Acesta se poate sparge in cazul caderii sau lovirii produsului. Accidente pot surveni in cazul neatentiei, atunci cand acest ecran a fost spart, datorita materialului component (sticla).

23.Defectiuni la nivelul pixelilor---Acest LCD este un produs Hi-Tech ce va ofera o calitate deosebita in ceea ce priveste imaginea. Ocazional pot aparea pe ecran pixeli non-activi, ca puncte fixe de culoarea albastra,verde sau rosie. Acest lucru nu afecteaza performantele acestui produs.

Pregatiri

Folosirea telecomenzii

Indreptati telecomanda catre senzorul de telecomanda aflat pe unitatea principala.Obiectele ce se interpun intre telecomanda si senzor pot afecta utilizarea acesteia. 

Precautii in ceea ce priveste utilizarea telecomenzii

Protejati telecomanda de diverse socuri. Telecomanda nu trebuie sa intre in contact cu substante lichide sau zone cu umiditate ridicata

Telecomanda nu trebuie lasata in contact direct cu soarele, datorita caldurii, aceasta putand suferii deformari..

In cazul in care senzorul unitatii principale se afla in contact direct cu lumina soarelui se poate ca telecomanda sa nu functioneze. In acest caz folositi telecomanda la o mai mare apropiere de senzor sau orientati unitatea LCD in alta directie.

Precautii in ceea ce priveste folosirea bateriilor.

Folosirea intr-un mod incorect al bateriilor poate duce la scurgeri de substante chimice sau chiar explozia lor. Incercati sa pastrati instructiunile date.

Introduceti bateriile corespunzator indicatiilor (+) si (-).

Bateriile pot avea caracteristici diferite. Incercati sa folositi acelasi tip de baterii.

Nu introduceti baterii noi langa baterii vechi. Bateriile noi vor avea o mai scurta durata de utilizare, iar cele vechi pot cauza scurgeri de substante chimicale

Schimbati bateriile cand acestea nu mai sunt functionale. Daca intalniti substante chimice curatati locul cu un material uscat.

Bateriile ce vin odata cu produsul vor avea o durata de utilizare scazuta, datorita conditiilor de depozitare.

Daca telecomanda nu este folosita o perioda lunga de timp scoateti bateriile din aceasta.

Conectarea antenei

Pregatiri (continuare)

Instalati LCD-ul in asa fel incat ecranul acestuia sa nu fie in contact direct cu lumina soarelui. Doar o lumina calma este recomandata pentru utilizarea acestui produs.

Pentru o buna receptie si calitate a imaginii se recomanda folosirea unei antene exterioare. Tipul si pozitia acesteia va depinde de zona dumneavoastra.

Note

Este recomandat cablul coaxial de 75-ohm pentru a elimina interferentele cauzate de undele radio.

Conectarea la curent

Conectati cablul de alimentare la un dispozitiv potrivit de energie

Note:

Acest produs trebue conectat doar la o sursa de energie indicata de catre producator .

Intotdeauna scoateti cablul din priza daca pentru o perioada lunga de timp nu folositi produsul

Identificarea tastelor

Unitatea principala

1. Power (curent)

Apasati acest buton pentru a porni aparatul sau pentru modul standby (in asteptare). 2. Semnal de intrare

Pentru a selecta semnalul de intrare accesati meniul.

3. Meniu

Apasati acest buton pentru a accesa pagina principala a meniului.

4. Volum +/­-

Apasati VOL+ sau VOL- pentru a regla intensitatea sunetului;  5. Canal TV +/-

Apasati aceste butoane pentru a schimba direct canalul TV;

Note:

Functiile acestor butoane sunt prezente prin taste si pe telecomanda.

Identificarea tastelor (continuare)

1. Intrare AV (Video, Audio L/MONO, R), intrare S-Video

Primeste semnalul video/audio de la surse externe precum VCR sau DVD

Primeste semnalul S-Video de la surse externe precum VCR sau DVD 2. Interfata 21-pin Euro-SCART2 (VIDEO/S-VIDEO)

4. Intrare D-Sub/audio

Conectarea la D-Sub /dispozitivele audio ale unui PC.

5. Interfata UPDATE

Folosita doar in cazul service-ului.Utilizatorul nu poate folosi interfata UPDATE  6. Intrari componente (Y, Pb, Pr, Audio L, R)

Conectarea la componente si la iesirile audio ale unui DVD  7. Intrare antena

Va permite conectarea la un cablu TV sau antena externa

8. Jack pentru casti

9. Interfata 21-pin Euro-SCART1 (VIDEO/RGB)

Identificarea tastelor (continuare)

Telecomanda

1. POWER (curent)

Porneste aparatul sau trece pe mod standby (in asteptare)

2. tastele 0-9, tasta -/--
0~9: taste directe;

tasta -/--: pentru selectia canalelor cu 2/3 cifre in numar

3. PIP

Pentru activarea imagine in imagine (picture-in-picture)

4. POP

Pentru a activa imagine din imagine (picture-out-picture)

5. PIP-POS

Pentru selectarea pozitiei PIP

6. STEREO

Pentru a selecta modul stereo, mono sau bilingv  P.MODE

Pentru selectarea rapida a optiunilor referitoare la imagine

Tasta rosie (teletext)

8. S.MODE

Pentru selectarea rapida a optiunilor referitoare la sunet

Tasta verde (teletext)

9. FREEZE (Ingheata)

Pentru stop-cadru

10. MENIU

Pentru a accesa pagina principala a meniului

In timpul operatiilor in meniu apasati aceasta tasta pentru a ajunge la o treapta ascendenta a meniului

11. DSP/CAPS

Pentru a afisa status-ul canalului TV

In timpul editarii canalelor selecteaza ordinea intrarii acestora

12. RETURN (Intoarcere)

Pentru a schimba canalul curent cu ultimul selectat

Pentru a reveni la sursa precedenta

13. ACT.WIN

Pentru a selecta imaginea principala sau imagine PIP la folosirea modului picture-in-picture (imagine in imagine)

14. M.WIN

Pentru a vizualiza mai multe imagini in acelasi timp

15. SWAP/SORT

In modul full-screen(o singura imagine) pentru a edita un program TV

In modul PIP pentru a schimba continutul imaginii principale cu cea din fereastra PIP

16.TIMER (temporizator)

Pentru a seta ceasul, porni sau opri ceasul

17. SLEEP

Pentru a seta temporizatorul pentru oprire automata

Tasta albastra(teletext) 18. FAV.

Pentru a vedea canalele selectate ca favorite Tasta galbena (teletext)

Identificarea tastelor (continuare)

Telecomanda

19. ENTER, ENTERN(sus/jos), ENTER(stanga/dreapta)

ENTER :Pentru a confirma o comanda, sau pentru a accesa un submeniu

ENTER (sus/jos) Pentru miscarea in sus sau jos in cadrul meniului

ENTER (stanga/dreapta) Pentru miscarea in stanga sau dreapta in cadrul meniului

20 SOURCE (sursa)

Pentru a accesa meniul de selectare a sursei

21 AUTO/CHILD LOCK

Pentru a duce imaginea in modul VGA/ blocarea sau deblocarea anumtor programme

22 CANAL TV +/-

Pentru a selecta canalele

23 TEXT

Pentru a accesa sau iesi din modul teletext

24 HOLD (tine)

Pentru a ramane pentru un anumit timp la pagina curenta(teletext)

25 UPDATE (actualizare)

Pentru a actualiza pagina de teletext

26 ZOOM

Pentru a schimba aspectul imaginii prin marire sau micsorare

27 MUTE

Pentru a inchide sonorul

28 VOLUM +/-

Pentru a regla intensitatea volumului

29 MIX

Pentru a suprapune text pe o imagine TV (teletext)

30 SIZE (marime)

Pentru a mari partea de mijloc(superioara/inferioara) a imaginii

31 REVEAL (dezvaluie)

Pentru a afisa informatii ascunse (teletext)

Conectare

Precautii inaintea conectarii

Verificati cu atentie punctele terminale ale conexiunilor.  Ilustratiile echipamentelor externe pot fi diferite depinzand de model.

Daca nu ati conectat toate cablurile,pot interveni probleme in ceea ce priveste imaginea si culorile. Verificati cu atentie ca toate mufele sa fie introduse la locul lor.

Cititi si manualele de utilizare ale echipamentelor externe.

Cand.conectati un echipament extern opriti aparatul,pentru a preveni cauzarea unor defectiuni.

Cum faceti conectarea:

Conectati cablul SCART dintre unitate si decodor

Vizionarea :

Porniti LCD-ul, apasati tasta SOURCE pe telecomanda

Apasati ENTER(sus/jos) si selectati SCART 1 iar dupa apasati ENTER pentru a confirma

Porniti Decodorul

Note:

1.Unitatea primeste semnal CVBS(VIDEO) si RGB prin interfanta SCART 1 si identifica formatul semnalului automat. Unitatea alege semnalulRGB fata de semnalul CVBS(VIDEO).hipamen

Pentru a va conecta la echipamente externe cu terminale AV, puteti folosiConvertor pentru interfata 21-pin SCART, iar unitatea va primi semnal CVBS(VIDEO).

Conectare (continuare)

Conectarea unui VCR

Cum faceti conectarea:

Conectati cablul SCART intre unitate si VCR

Vizionarea:

Porniti LCD-ul, apasati tasta SOURCE pe telecomanda

Apasati ENTER(sus/jos) pentru a selecta SCART 2 AV si apasati ENTER pentru a confirma

Porniti VCR-ul, introduceti o caseta video si apasati Play

Note:

 1. Unitatea primeste semnal CVBS(VIDEO) si Y/C (S-Video) prin interfata SCART 2
 2. Pentru a primi semnal Y/C trebuie sa selectati SCART 2 Y/C  in loc de SCART 2 AV din meniul de selectare a sursei. Astfel daca observati ca afisajul culorii nu este potrivit incercati sa selectati SCART 2 Y/C
 3. Pentru a va conecta la echipamente externe cu terminale AV puteti folosi Convertorul pentru interfata SCART, si selectati SCART 2 AV iar unitatea va primi semna CVBS(VIDEO).

Conectare (continuare)

Conectarea unui AV sau S-Video

Cum faceti conectarea:

Conectati cablurile Audio/Video intre jack-urile Audio (L/R)/Video ale unitatii si echipamentelor externe

VizionareaPorniti LCD-ul , apasati tasta SOURCE pe telecomanda

Apasati ENTER(sus/jos) pentru a selecta Video sau S-Video si apasati ENTER pentru a confirma

Porniti echipamentul extern si apasati play

Note:

Pentru o mai mare calitate folositi S-Video daca este suportat de catre sursa. Daca folositi S-Video va rugam selectati S-Video si nu Video in meniul de selectare a sursei.

Conectare (continuare)

Conectarea unui DVD sau a unui sistem Home cinema

alb(Audio L)

rosu(Audio R, Pr)

verde(Y)

albastru(Pb)

Cum sa conectati un DVD sau un sistem Home cinema folosind conexiunile pentru componente video: Conectati cablul video la intrarile Y,Pb si Pr ale unitatii si la iesirile Y, Pb si Pr ale DVD-ului Conectati cablul audio intre intrarea audio a unitatii si la iesirea audio a DVD-ului.

Vizionarea:

1. Porniti LCD-ul, apasati tasta SOURCE pe telecomanda.

2. Apasati ENTER(sus/jos) pentru a selecta YPbPr

3. Apasati ENTER pentru a confirma.

4. Porniti DVD player-ul, introduceti un dvd si apasati tasta Play.

Note:

Iesirile Y,Pb si Pr ale DVD player-ului pot aparea sub denumirile Y,Cb si Cr, sau Y,B-Y si R-Y.Daca intalniti acest lucru conectati cablurile ajutandu-va de culori .

Conectare (continuare)

Conectarea unui produs la HDMI

Cum va conectati:

Conectati cablul HDMI intre intrarea HDMI a unitatii principale si iesirile HDMI ale produsului.

Vizionarea :

Porniti LCD-ul si apasati tasta SOURCE pe telecomanda 

Apasati ENTER(sus/jos) si selectati HDMI 

Apasati ENTER pentru a confirma

Porniti produsul

Conectarea unui calculator

Cum va conectati:

Conectati un cablu D-Sub intre interfata D-Sub a PC-ului si interfata D-Sub a unitatii.

Conectati un cablu audio intre iesirea audio a PC-ului si intrarea audio a unitatii.

Vizionarea:

Porniti unitatea LCD si apasati SOURCE pe telecomanda.

Apasati ENTER(sus/jos) pentru a selecta D-Sub.

Apasati ENTER pentru a confirma.

Porniti PC-ul si verificati cerintele sistemului PC.

Reglati imaginea PC-ului.

Pornirea si oprirea unitatii principale

Pornirea si oprirea unitatii

Pornirea unitatii principale

Indroduceti cablul de curent in priza.

Apasati butonul POWER de pe unitatea principala, apoi tasta POWER pe telecomanda .

Unitatea principala va porni

Oprirea unitatii principale

Cand aparatul este pornit, apasati tasta ENTER pe telecomanda pentru a pune unitatea principala in modul standby (in asteptere).

Pentru a opri definitiv alimentarea cu energie a LCD-ului apasati butonul POWER situat pe unitatea principala

Meniu si Afisaj

Acest aparat are un meniu simplu de utilizat ce apare pe ecran.Acest lucru duce la o mai mare usurinta in utilizarea acestuia.

Vizualizarea meniului

1.Cand unitatea este pornita apasati tasta MENU(meniu) pe telecomanda,iar acesta va aparea pe ecranul aparatului.

2.Apasati tasta ENTER(sus/jos) pentru a selecta pagina meniului. Apasati ENTER pentru a accesa pagina dorita.

.Apasati ENTER(sus/jos) pantru a selecta operatiunea dorita. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a regla sau seta fiecare detaliu. Apasati tasta MENU pentru a iesi din meniu.

Meniul va disparea de pe ecran automat dupa cateva secunde, sau puteti apasa repetat tasta MENU pentru a iesi din sistemul de meniu.

Note:

In efectuarea operatiunilor din meniu puteti apasa ENTER(sus/jos) sau puteti accesa direct operatiunea dorita prin apasarea unei taste cu numarul relevant conform numerelor afisate in stanga meniului.

Afisarea informatiilor de stare.

Acest LCD TV afiseaza pe ecran informatiile de stare curenta(numarul canalului TV, sistemul de culori si sunet, modul stereo, etc) atunci cand apasati tasta DSP/CAPS

1. Informatii privind imaginea principala

2. Numele canalului TV 3. Icoana pentru canal TV favorit Starea de blocat/deblocat 5. Numarul canalului TV

6. Sistemul de sunet Modul Stereo

8. Starea NICAM  Sistemul de culoare

Note:

Unele dintre informatiile de mai sus nu sunt in totdeauna afisate pe ecran, fiind folosite doar in functie de setariile facute.

Auto Searching Program

323.25MHz

VHF-H

Vizualizarea programelor TV

LCD TV-ul poate stoca toate progaramele disponibile. Dupa ce toate programele au fost memorate folositi tasta CHANNEL +/- pentru verifica programele disponibile.

Selectarea unei Regiuni

Inainte de a porni cautarea automata este necesara selectarea unei regiuni.

 1. Apasati MENU pentru afisarea paginii principale a meniului
 2. Apasati repetat ENTER(sus/jos) pentru afisarea pagini OPTION (optiuni) a meniului
 3. Apasati ENTER pentru  a accesa aceasta pagina
 4. Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta Program Area
 5. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta o regiune
 6. Apasati repetat tasta MENU pentru a iesi din meniu

Pornirea si oprirea functiei APS

Repetati pasii 1-3 din Selectarea unei regiuni

Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta functia APS

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta pornit(ON) sau oprit(OFF)

Apasati repetat tasta MENU pentru a iesi din meniu

Cautarea automata

Apasati tasta MENU pentru pagina principala a meniului

Apasati repetat ENTER(sus/jos) pentru pagina Program a meniului

Apasati ENTER pentru a accesa aceasta pagina

Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta Auto search(cautare automata)

Apasati ENTER pentru a porni cautarea automata

Unitatea va incepe memorarea tuturor canalelor disponibile

Procesul de cautare automata va fi oprit daca veti apasa tasta MENU

Cautarea manuala prin functia fine tuning(cautare fina)

 1. Repetati pasii 1-3 din Cautarea automata
 2. Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta Fine Tuning(cautarea fina)
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a cauta fin frecventa, pana la obtinerea unui maxim calitativ in ceea ce priveste imaginea si sunetul
 4. Apasati MENU pentru a iesi

Vizualizarea programelor TV (continuare)

Cautarea manuala

Utilizati Cautarea manuala daca programele dorite nu au fost memorate, sau daca doriti sa memorati programele preferential, unul cate unul.

 1. Utilizati tastele numerice ale telecomenzii pentru a selecta un canal unde doriti sa efectuati cautarea manuala
 2. Apasati MENU pentru pagina principala a meniului
 3. Apasati repetat ENTER(sus/jos) pentru afisarea paginii Pogram a meniului
 4. Apasati ENTER pentru a accesa aceasta pagina
 5. Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta Mnual Search(cautarea manuala)
 6. Puteti apasa ENTER pentru selecta o frecventa sau ENTER(stanga/dreapta) pentru a cauta programul pe frecventa data.

-Pentru a cauta manual un program prin selectarea unei frecvente:

1.Apasati ENTER pentru ca unitatea sa va permita aceasta selectie

2.Introduceti frecventa dorita folosind tastele 0-9.Pentru a iesi apasati tasta MENIU

- sau -

-Pentru a cauta manual un program folosind frecventa data:

1.Apasati ENTER(dreapta) pentru ca unitatea sa caute spre o frecventa ridicata

2.Apasati ENTER(stanga) pentru ca unitatea sa caute spre o frecventa redusa

Cautarea se opreste atunci cand un program este gasi si acesta va fi memorat pe canalul curent.

In timpul procesului de cautare puteti controla directia de cautare apasand ENTER(stanga/dreapta)

Setarea preferentiala a programelor

 1. Repetati pasii 1-4 din cautarea manuala
 2. Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta SKIP(sare peste programe)
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta pornit(ON) sau oprit (OFF)
 4. Apasati MENU pentru a iesi

Cand functia SKIP este pornita se va trece peste canalele selectate

Cand functia SKIP este oprita nu se va trece peste canalele selectate

Canalele nu vor fi selectate prin tasta CHANNEL +/- , doar prin tastarea directa a numarului canalului cu ajutorul tastelor numerice.

Editarea canalelor TV

Functia EDIT CHANNELS(editarea programelor TV) va ajuta sa ordonati programele dupa cum doriti.

Cand folositi doar o imagine pe ecran apasati SORT (sortare) pentru a fi afisat meniul CHANNEL SORT (sortare programe).Numarul canalului curent apare la PROGRAM No.

Apasati ENTER(jos) pentru a selecta SORT No

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta programul cu care va fi inlocuit programul curent

Apasati ENTER(jos) pentru a fi luminat semnul OK

Apasati ENTER pentru a confirma schimbul intre cele doua programme.

Vizualizarea programelor TV (continuare)

Setarea canalelor TV favorite

Apasati tasta Menu pentru a se afisa pagina principala a meniului

Apasati repetat ENTER(sus/jos) pentru a se afisa pagina Program a meniului

Apasati ENTER pentru a accesa aceasta pagina. Numarul programului va fi luminat automat.

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta un program ce doriti sa fie setat ca si favorit

Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta Favourite (favorit)

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta pornit(ON) sau oprit(OFF)

Apasati repetat MENU pentru a iesi din meniu

Atunci cand un program este selectat ca favorit puteti sa ajungeti la el doar prin apasarea tastei FAV.

Cand vizualizati un program favorit simbolul ‘/’ va aparea pe ecran la apasarea testei DSP/CAPS.

Editarea canalelor TV

 1. Repetati pasii 1-4 din Cutarea manuala
 2. Apasati ENTER(jos) pentru a selecta ‘PROGRAM NAME’(numele programului)
 3. Apasati ENTER pentru a edita numele programului

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a misca cursorul

Folositi tastele 0-9 pentru litere si caractere

Folositi tasta DSP/CAPS pentru majuscule

Apasati ENTER(jos) pentru a sterge un caracter

Dupa ce terminati puteti folosi ENTER pentru confirmare

Maximul de litere si caractere pe care il puteti folosi este de 8.

Taste

Litere si caractere

Litere si caractere prin apasarea tastei DSP/CAPS

- . !

- . !

2 a b c @

2 A B C @

3 d e f #

3 D E F #

4 g h i $

4 G H I $

5 j k l %

5 J K L %

6 m n o ^

6 M N O ^

7 p q r &

7 P Q R &

8 s t u v

8 S T U V

9 w x y z

9 W X Y Z

Blocarea canalelor TV

Blocarea sau deblocarea canalelor TV

 1. Repetati pasii 1-3 din Cautarea automata pentru a afisa pagina PROGRAM a meniului
 2. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta canalul care doriti sa il blocati sau sa il debocati
 3. Apasati ENTER(jos) pentru a selecta ‘LOCKED’(inchis)

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta pornit(ON) sau oprit(OFF).

Apasati MENU pentru a iesi din meniu

Setarea functiei de blocare pentru pornit sau oprit

 1. Repetati pasii 1-3 din Selectarea unei regiuni pentru a afisa pagina ‘OPTION’ (optiuni) a meniului
 2. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta pornit(ON) sau oprit (OF)
 3. Apasati MENU pentru a iesi din meniu


Note:

Numai atunci cand [Child Lock](blocat pentru copii) si [Locked](blocat) sunt setate ca active (ON) functia de blocare este pornita.

Pentru a vedea canalele blocate urmati acesti pasi:

Apasati tasta [Child Lock] pentru a afisa imginea pentru parola

Tastati parola. Parola activa din fabricatie este „000000”

Odata ce ati scris parola corecta , puteti vizualiza canalele blocate.

Schimbarea parolei

Repetati pasii 1-3 din Selectarea unei Regiuni

Apasati ENTER(jos) pentru a selecta ‚CHANGE PASWORD’(schimba parola)

Apasati ENTER pentru a confirma

Tastati vechea parola

Tastati o noua parola

Tastati inca odata noua parola, iar dupa aceasta operatie noua parola este activa

Operatii de baza

Schimbarea canalelor TV

Folosirea tastei CHANNEL +/- (canal TV +/-)

Apasati tasta CHANNEL +/- pentru a schimba canalele TV

Cand apasati tasta CHANNEL +/- unitatea schimba canalele in secvente. Veti vedea tate programele memorate.

Nu veti vedea canalele care la care s-a folosit tasta SKIP(sarire)

Accesarea directa a unui canal TV

Apasati tastele numerice pentru a selecta direct un program

Selectarea unui canal format dintr-un singur singur numar:

Folositi tastele 0-9.

Selectarea unui canal format din doua numere:

Apasati -/-- pentru afisajul – si folositi tastele 0-9

Selectarea unui canal format din trei numere:

Apasati -/-- pentru afisajul --- si folositi tastele 0-9

Folosirea tastei RETURN (intoarcere)

Utilizati aceasta tasta pentru a va intoarce la canalul precedent.

Reglarea volumului

Folosirea tastelor pentru volum (VOLUME +/-)

Apasati VOLUME + sau VOLUME – pentru a creste sau descreste intensitatea sunetului.

Oprirea sunetului

Folosirea tastei MUTE (mut)

In orice moment puteti opri sunetul temporar prin tasta MUTE

Selectarea sursei de semnal

Apasati SOURCE (sursa) pentru accesa meniul de selectare a sursei.

Apasati ENTER(sus/jos) pentru a selecta sursa de semnal

Apasati ENTER pentru a confirma

TV----- ----- ----Selecteaza semnal TV

Video---------- Selecteaza semnal VIDEO

S-Video--------Selecteaza semnal S-Video

SCART1------ Selecteaza semnal de la interfata SCART 1 21-pin

SCART2 AV -Selecteaza semnal de la interfata SCART 2 21-pin

SCART2 Y/C ------Selecteaza semnal SCART 2 Y/C SCART 2YPbPr -----Selecteaza semnal YPbPr

D-Sub----- ----- ----------- Selecteaza semnal D-Sub (15-pin D-Sub)

HDMI----- ----- ----- ----- ----- Selecteaza semnal HDMI/DVI

Freeze Picture

Setarea imagine

Folosirea imaginii presetate
 1. Apasati MENU pentru a accesa pagina principala a meniului, daca pagina VIDEO a meniului nu apare folositi repetat tasta ENTER(sus/jos) pentru a afisa pagina VIDEO
 2. Apasati tasta ENTER pentru a accesa aceasta pagina
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta modul de imagine dorit
 4. Apasati repetat MENU pentru a iesi din meniu

Exista trei feluri de imagini presetate [Vivid,Standard si Mild], si un singur mod de imagine setat pentru utilizator [Custom (normal)].

Fiecare mod are setari particularizate.

[Vivid]: Selectati pentru o imagine vie, stralucitoare;

[Standard] : Selectati pentru o imagine neutra, naturala ;

[Mild] : Selectati pentru o imagine calma.

Puteti folosi tasta P.MODE pentru a selecta direct modul de imagine dorit.

Setarea preferentiala a imaginii
 1. Repetati pasii 1-2 din [Folosirea imaginii presetate];
 2. Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta detaliul ce doriti sa il reglati ;
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a regla detaliul ;
 4. Apasati repetat MENU pentru a iesi din meniu.
Reducerea parazitiilor de transmisie din imagine
 1. Repetati pasii 1-2 din [Folosirea imaginii presetate];
 2. Apasati ENTER(jos) pentru a selecta optiunea DNR;
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru selectie;
 4. Apasati repetat MENU pentru a iesi din meniu.

Din cauza unei transmisii slabe imaginea poate avea o calitate redusa. Aceasta optiune va ajuta sa aduceti calitatea imaginii la un nivel mai bun.

Oprirea unei imagini prin functia freez (inghetare)

Apasati tasta FREEZ pentru a tine o imagine pe ecran. Apasati tasta din nou pentru a reactiva imaginea.

NOTE :

Pentru protectia ecranului nu tineti oprita o imagine pentru o perioada lunga de timp.

Setarea imaginii(continuare)

Selectarea intensitatii culorii

Repetati pasii 1-2 din [Folosirea imaginii presetate];

Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta “COLOR TEMPERATURE” (intensitatea culorii);

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru selectie;

Apasati repetat MENU pentru a iesi din meniu.

Setarea pornit sau oprit pentru functia APL

Repetati pasii 1-2 din [Folosirea imaginii presetate];

Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta functia APS;

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta pornit(ON) sau oprit(OFF).

Apasati repetat MENU pentru a iesi din meniu.

Setarea sunetului

Reglarea volumului

Puteti regla volumul utilizand tastele VOLUME + si VOLUME - . Puteti regla meniul si folosind meniul OSD.

Apasati MENU pentru a afisa pagina principala a meniului ;

Apasati repetat ENTER(sus/jos) pentru a afisa pagina AUDIO a meniului

Apasati ENTER pentru a accesa aceasta pagina

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a regla volumul

Apasati MENU pentru a iesi din meniu

Reglarea balansului
 1. Repetati pasii 1-3 din Reglarea volumului
 2. Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta optiunea Balance(balans)
 3. Apasati ENTER(dreapta) pentru a scade volumul difuzorului stanga Apasati ENTER(stanga) pentru a scade volumul difuzorului din dreapta
 4. Apasati MENU pentru a iesi din meniu
Reglarea volumului pentru casti
 1. Repetati pasii 1-3 din Reglarea volumului
 2. Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta HP Volume(volumul pentru casti)
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru regla volumul pentru casti
 4. Apasati MENU pentru a iesi din meniu
Reglarea egalizatorului
 1. Repetati pasii 1-3 din Reglarea volumului
 2. Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta optiunea Equalizer(Egalizator)
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta Exista trei moduri presetate(Live, Pop si Rock), pentru a le utiliza dupa cum doriti. Puteti seta modul si manual astfel :
 4. Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta:120Hz, 500Hz, 1,5KHz, 5KHz, 10KHz.
 5. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a regla dupa preferintele  dumneavoastra
 6. Apasati MENU pentru a iesi din meniu.

Note:

Puteti selecta direct modul de sunet predefinit apasand tasta S.MODE.

Note:

Cand nu exista semnal de intrare, unitatea opreste sunetul automat, pagina meniului referitoare la operatiunile audio nu poate fi accesata.

Setarea sunetului (continuare)

Setarea modului stereo/bilingv

Puteti utiliza modul de sunet multiplex apasand tasta STEREO de pe telecomanda.

Selectarea transmisiei NICAM

Permite selectarea modului de receptie a semnalului NICAM. Pentru a va lasa sa va bucurati de transmisia NICAM acest TV primeste semnalul NICAM in format de sistem stereo, bilingv si monoaural.

Stereo

Cand sistemul TV receptioneaza transmisie stereo apasati tasta STEREO pentru a selecta NICAM Stereo sau Force Mono. Cand este selectat Force Mono sunetul este monoaural

Bilingv

Cand sistemul TV receptioneaza un program bilingv, apasati tasta STEREO pentru a selecta NICAM Dual 1, NICAM Dual 2 sau Force Mono.

Transmisia IGR (sistem stereo german)

Permite selectarea modului de receptie a semnalului IGR. Pentru a va lasa sa va bucurati de transmisia IGR, acest TV primeste semnal IGR in sistem stereo sau bilingv.

Stereo

Atunci cand televizorul primeste semnal stereo apasati tasta STEREO pentru a selecta FM/AM Stereo sau Frce Mono (mono fortat)

Bilingv

Atunci cand televizorul primeste receptioneaza un program bilingv, apasati tasta STEREO pentru a selecta FM/AM Dual 1 sau FM/AM Dual 2.

Setarea sistemului

Setarea sistemului de culoare

Apasati MENU pentru afisarea paginii principale a meniului

Apasati repetat ENTER(sus/jos) pentru afisarea paginii Program a meniului

Apasati ENTER pentru a o accesa

Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta ‘Colour System’(sistemul de culoare)

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru reglarea unui sistem de culoare potrivit

Apasati repetat MENU pentru a iesi din meniu

Setarea sistemului de sunet

Repetati pasii 1-3 din [Setarea sistemului de culoare]

Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta Sound System(sistemul de sunet)

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru reglarea unui sistem de sunet potrivit

Apasati repetat MENIU pentru a iesi din meniu

Schimbarea formatului imaginii

Apasati MENU pentru afisarea paginei principale a meniului

Apasati repetat ENTER(sus/jos) pentru afisarea paginii Screen(ecran) a meniului

Apasati ENTER pentru a o accesa

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta formatul imaginii

Apasati repetat MENU pentru a iesi din meniu

Puteti folosi si tasta ZOOM pentru a selecta formatul imaginii.

Auto- Pentru format automat. Acesta afiseaza imaginea in felul in care este receptionata.

- Acest mod afiseaza imaginea in format 16:9

- Acest mod afiseaza imaginea in format 14:9

Acest mod afiseaza imaginea in format 4:3

Panorama- Acest mod afiseaza imaginea panoramic

Zoom- Acest mod mareste imagine in sistem orizontal

Selectarea limbii meniului

Apasati MENU pentru afisarea pagini principale a meniului

Apasati repetat ENTER(sus/jos) pentru afisarea paginii Option(optiuni) a meniului

Apasati ENTER pentru o accesa

Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta ‘Menu Language’(limba meniului)

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta limba dorita

Apasati repetat MENU pentru a iesi din meniu

Setarea sistemului (Continuare)

Setarea imaginii de fundal a meniului

 1. Repetati pasii 1-3 din [Selectarea limbii meniului]
 2. Apasati ENTER(jos) pentru a selecta Menu Background (Fundal de meniu)
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta
 4. Apasati repetat MENU pentru a iesi din meniu
Setarea WSS
 1. Repetati pasii 1-3 din [Selectarea limbii meniului]
 2. Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta WSS
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta pornit(ON) sau oprit(OFF)
 4. Apasati repetat MENU pentru a iesi din meniu
Setarea fondului albastru al ecranului
 1. Repetati pasii 1-3 din [Selectarea limbii meniului]
 2. Apasati ENTER(jos) pentru a selecta Blue Screen(Ecran Albastru)
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta pornit(ON) sau oprit(OFF)

Setarea Sleep Timer(oprire automata)

Puteti seta oprirea automata folosind tasta SLEEP de pe telecomanda. Apasati aceasta tasta repetat pentru a selecta durata dorita.

Setarea temporizatorului
 1. Cand unitatea este pornita apasati tasta TIMER(temporizator) pentru afisarea paginii de setare a temporizatorului
 2. Apasati repetat ENTER (jos) pentru a selecta Current time(ora), Off time(ora de oprire), On time(timpul pentru pornire)
 3. Apasati ENTER pentru a seta ora  Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a alege intre ore si minute, Apasati ENTER(sus/jos) pentru reglaj
 4. Apasati MENU pentru a va intoarce la pagina de meniu anterioara
Setarea functiilor On Program si On Volume

Aceasta funcie se refera la utilizarea temporizatorului pentru program(On Program) sau pentru volum (On Volume) 1. Cand unitatea este pornita apasati tasta TIMER(temporizator) pentru afisarea paginii de setare a temporizatorului
 2. Apasati ENTER(jos) pentru a selecta On Progr. sau On Volume
 3. Apasati ENTER(sus/jos) pentru reglaj

Main Window

POP Window

Main Window

POP Window

Main Window

Scanning Window

Scanning Window

Schimbarea configuratiei ecranului

Selectarea configuratiei ecranului
 1. Apasati MENU pentru afisarea paginei principale a ecranului
 2. Apasati ENTER(sus/jos) pentru afisarea paginii Screen (ecran) a meniului
 3. Apasati ENTER pentru a o accesa
 4. Apasati ENTER(jos) pentru a selecta modul MultiWin
 5. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru selectie
 6. Apasati repetat MENU pentru a iesi

POP 4:3

Aceasta functie imarte ecranul in doua ferestre ce va permit cizionarea a doua programe in acelasi timp

POP Full( POP intreg)

Aceasta functie imparte ecranul in doua ferestre – una principala si una de cautare

4 Windows(4 Ferestre)

Aceasta functie imparte ecranul in patru – una principala si trei de cautare

9 Windows (9 Ferestre)

Aceasta functiune imparte ecranul in 9 ferestre in care puteti incarca orice canale active

Operatii PIP (imagine in imagine)

Vizualizarea prin PIP (imagine in imagine)

Aceasta include folosirea unui tunner imagine-in-imagine. Aceasta functie permite vizualizarea a doaua transmisii simultan, una in marime intreaga si una intr-o fereastra mai mica. Imaginea principala permite vizionarea programelor tv sau a unor surse externe, iar cea secundara permita vizionarea programelor tv.

Cand ecranul este folosit pentru o singura imagine, apasati tasta MENU pentru afisarea paginii principale a meniului

Apasati repetat ENTER(sus/jos) pentru afisarea paginii Screen (ecran) a meniului

Apasati ENTER pentru a o accesa

Apasati ENTER(jos) pentru a selecta modul PIP

Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru a selecta : OFF-opriti functia imagine in imagine Up-Left(sus stanga), Up-Right(sus dreapta), Down-Right(dreapta jos), Down-Left(stanga jos) sau Center(centru) pentru a porni functia imagine in imagine si a selecta zona dorita.

Apasati tasta MENU pentru a iesi

Folosirea tastei PIP-POS

Apasati tasta PIP-POS pentru a selecta direct pozitia pe ecran a imaginii.

Folosirea tastei ACT.WIN

Apasati aceasta tasta pentru a selecta ori imaginea principala, ori imaginea PIP pentru a putea opera diferite optiuni pentru imaginea selectata..

Schimbarea continutului imaginii PIP cu cel al imaginii principale

Apasati tasta PIP pentru afisarea imaginii in imagine

Apasati tasta SWAP(schimba) pentru a schimba continutul ferestrei PIP cu cel al ferestrei principale.

Note-Functia de schimbare a continutului nu poate fi operata doar daca sursa de semnal a imaginii principale este setata pe mod TV.

Reglarea in modul D-Sub

Cand sunteti in modul D-Sub aceasta unitate va permite efectuarea mai multor reglaje.

Reglarea pe orizontala a imaginii

 1. Apasati tasta MENU pentru pagina principala a meniului
 2. Apasati ENTER(sus/jos) pentru afisarea paginii Screen(ecran) a meniului
 3. Apasati ENTER pentru a o accesa
 4. Apasati repetat ENTER(jos) si selectati H SIZE(marime H)
 5. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru reglaj
 6. Apasati MENU pentru a iesi

Schimbarea pozitiei imaginii

Dupa conectarea la un PC, reglati pozitia imaginii.

 1. Repetati pasii 1-3 din [Reglarea pe orizontala a imaginii]
 2. Apasati ENTER(jos) si selectati H Position(pozitia orizontala) sau V Position(pozitia verticala)
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentru reglarea imaginii
 4. Apasati MENU pentru a iesi

Reglarea fazei

 1. Repetati pasii 1-3 din [Reglarea pe orizontala a imaginii]
 2. Apasati repetat ENTER pentru a selecta Phase(faza)
 3. Apasati ENTER(stanga/dreapta) pentu reglarea imaginii
 4. Apasati MENU pentru a iesi

Reglarea automata a ecranului

Repetati pasii 1-3 din [Reglarea pe orizontala a imaginii]

Apasati ENTER(jos) pentru a selecta Auto Sync(sincronizare automata)

Apasati ENTER pentru a confirma si MENU pentru a iesi

Selectarea setarilor initiale

Repetati pasii 1-3 din [Reglarea imaginii pe orizontala]

Apasati repetat ENTER(jos) pentru a selecta Default(setari initiale)

Apasati ENTER pentru a confirma si MENU pentru a iesi

Teletext

Ce este teletextul ?

Acest sistem receptioneaza un semnal teletext difuzat de companiile TV, si il decodeaza pentru a fi vizualizat .Acest servici este un serviciu informational.

Modul teletext

Teletextul este pornit/oprit prin tasta TEXT de pe telecomanda.

Oprirea si pornirea teletextului

Selectati un canal TV ce va ofera programul teletext

Apasati tasta TEXT pentru afisarea teletextului.

Apasati tasta TEXT pentru a va intoarce la imaginea TV.

Functiile tastelor

TELETEXT

ENTER sus/jos)

Schimbarea paginilor teletext

VOLUME+ sau VOLUME­ –

Reglarea volumului

MUTE(mut)

Oprirea sunetului

Colour(culoare) (RED(rosu)/GREEN(verde)/YELLOW(galben)/BLUE(albastru))

Puteti selecta un grup de pagini dispuse in parantezele colorate in partea de jos a ecranului, apasand culoarea corespondenta pe telecomanda

Selectati direct paginile folosind tastele numerice

MIX

Apasati aceasta tasta pentru a afisa teletextul pe ecran cu fundal transparent in timp ce vizionati un program TV

REVEAL(Descopera)

Apasati aceasta tasta pentru a vedea informatii ascunse

SIZE(marime)

Apasati aceasta tasta pentru a mari partea de sus sau de jos a imaginii.

HOLD(Tine)

Apasati aceasta tasta pentru a opri reactualizarea paginilor teletextului

UPDATE(actualizare)

Apasati aceasta tasta pentru a vedea pagina actualizata de teletext.

Dificultati in operare

Inainte de a contacta un service autorizat verificati aceste situatii in vederea gasirii unei rezolvari.

SIMPTOME

CAUZE SI SOLUTII

“Fantoma” sau imagini duble

Se poate datora pozitionarii antenei intre cladiri inalte sau dealuri. Folosirea unei antene directionale poate imbunatatii calitatea imaginii.

Lipsa curentului

Verificati daca cablul de alimentare este introdus in priza principala. Scoateti cablul de alimentare si asteptati timp de 60 secunde, mai apoi reintroduceti cablul in priza principala si reporniti televizorul.

Lipsa imaginii

Verificati conectarea televizorului la antena. Probleme cu emiterea unui program TV: incercati alt canal. Verificati setarile de contrast si luminozitate. Emite semnale incompatibile

Imagine optima dar fara sunet

Mariti volumul. Verificati ca televizorul sa nu fie pe MUTE (silentios).

Sunet optim dar culoare stearsa

Reglati setarile de contrast, culoare si luminozitate.

Imagine slaba

Uneori, calitatea slaba a imaginii apare atunci cand este activata camera S/VHS sau camcorderul, in acelasi timp fiind activat si alt aparat. In acest caz opriti unul din aceste aparate. Luminozitatea nu trebuie sa fie prea intensa.

Linie orizontala punctata

Poate fi cauzata de interferente electrice (uscator par, neon). Dezactivati aparatele care ar putea cauza interferenta.

Televizorul nu raspunde comenzilor telecomenzii

Verificati daca bateriile functioneaza. Inlocuiti-le. Curatati lentila senzorului telecomenzii. Nu folositi telecomanda intr un mediu extrem de luminos. Bateriile trebuiesc introduse cu polaritatea corecta.

Imagine albicioasa si zgomot

Verificati conectarile la antena

Imagine VGA instabila si nesincronizata

Verificati daca ati selectat corect modul VGA pe calculator.

Una din boxe nu emite sunet

Verificati optiunea Balans din meniul AUDIO.

A nu se folosi in locuri cu umezeala sau caldura ridicata

Cand unitatea este folosita in locatii cu temperatura scazuta imginea poate aparea usor in urma. Aceasta nu este o defectiune, iar unitatea isi va reveni la o temperatura normala.

Nu lasati unitatea in locuri calde sau cu umezeala ridicata. Nu expuneti unitatea la soare sau langa un dispozitiv de incalzire.Poate cauza deformatii ale acesteia si defectiuni ale LCD-ului.

(Temperatura de stocare: 0°C to +50°C Temperatura in conditii de utilizare: 5°C to +40°C )

Note:

Daca problema nu s-a rezolvat reporniti televizorul, oprind-ul si apoi pornind-ul. Niciodata nu incercati sa reperati un televizor defect .

Standarde de intretinere

Note:

Imginea cu marcaje sau imaginea retinuta pe ecran datorita utilizarii functiei de oprire a imaginii nu reprezinta un defect operational si nu este acoperita de Garantie. Acest produs nu este facut pentru a afisa imagini fixe pentru perioade lungi de timp.

Informatii importante privind folosirea jocurilor video, Calculatoarelor si afisajelor de imagini fixe.

Utilizarea excesiva a imaginilor fixe poate cauza o “imagine cetoasa” permanenta pe ecranul LCD-ului.

Aceasta imagine de fundal este vizibila in programele normale ce folosesc imagini fixe.Acest tip de deteriorare ireversibila a ecranului poate fi limitat remediata astfel:

A. Reduceti luminozitatea/contrastul la un minim de vizibilitate . B. Nu folositi imagini fixe pentru perioade lungi de timp. C. opriti alimentarea la curent atunci cand nu il folositi.

Curatare si intretinere

Pentru a curata aceasta unitate folositi doar materiale uscate..

Utilizati produse pentru curatat ochelari atunci cand vreti sa indepartati murdaria de pe acest produs.

Niciodata nu folositi alcool, benzina sau distilanti pentru curatire.

Inainte de a folosi materiale tratate chimic cititi cu atentie instructiunile acestor materiale.

Precautii:

Daca apa sau alte lichide intra in monitor prin ecranul de cristale lichide pot aparea defectiuni.

Specificatii

Type:  LCD

Diagonala Display-ului: 32”

Alimentarea cu energie: AC100-240V 50/60H

Consum de energie: 200W

Dimensiune(mm): 820 (W) X 665(H) X 254

Greutatea unitatii(kg): 23

TV system & channel coverage:

System

VHF

UHF

CATV

PAL-D/K

Z1~Z37

PAL-B/G

X~Z+2, S1~S41

PAL-I

SECAM-B/G

X~Z+2, S1~S41

SECAM-D/K

SECAM-L’

SECAM-L

X~Z C57, S1~S41

TV System: PAL/SECAM BG,DK, PAL-I, SECAM-L,SECAM-L’,NTSC(AV)

Supported Display Format:

D-Sub:  640 X 480 @60Hz, 72Hz, 75Hz,85Hz 720 X 400 @70Hz

800 X 600 @56Hz, 60Hz, 72Hz, 75Hz, 85Hz  1024 X 768 @60Hz, 70Hz, 75Hz, 85Hz 1280 X 1024@60Hz

YPbPr: 480i @60Hz 480P @60Hz

576i @50Hz 576P @50Hz

720p @50/60Hz 1080i @50/60Hz

HDMI/DVI: 480i @60Hz 480P @60Hz

576i @50Hz 576P @50Hz 720P @50/60Hz 1080i @50/60Hz

Designul si specificatiile pot fi schimbate fara notificare prealabila
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate