Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinismAlpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Diverse


Index » hobby » Diverse
» Proiect atestat - Natura statica si figura umana


Proiect atestat - Natura statica si figura umana
Liceul de Arte Plastice “HANS  MATTIS TEUTSCH”

      Sustinerea lucrarilor pentru obtinerea certificatului de competenta profesionala  2008.
Natura statica si figura umana

           

           Pentru a desemna textura spatiilor artei, limbajul aplicabil “campurilor dinamice”, adica limbajul care utilizeaza expresii ca “echilibru”,”dezechilibru” si “tendinta”, este fara indoiala mai adecvat decat “limbajul geometric”, limbaj care apeleaza la expresii ca “juxtapozitie” si “dispozitie”, etc.

     Daca este vorba de o Natura moarta de Cezanne, vom observa ca formele se situeazan intre anumite valori de stabilitate. Pictorul amenajeaza obiectelor in asa fel in cat ele sa participe, deopotriva, atat la valorile de stabilitate, cat si la valorile de miscare, sa marcheze,”o situatie” si sa indice o “orientare”.

     Formele sunt “balansate” sunt concepute in asa fel in cat sa realizeze un echilibru dinamic. Ele prezinta puncte de plecare si de intalnire.

     Ordonarea formelor presupune introducerea unor motive ritmice, astfel in cat priverea sa poata trece, progresiv, de la un punct la altul. Acestea fiind proprietatile dinamice fundamentale.


 Procesele schematizate: o tensiune accentuata a figurilor orientate de la suprafata spre profunzime intensifica, pentru privere, sentimental ca un lucru, un agent figurat, participa activ la existenta spatiala, ca spatiu este un mediu dinamic.

                 Arta de inspiratie cubista s-a folosit de aceste “similaritati” structurale ale miscarii pentru a anima figurile pictural. Aceste procedee corespund unui prim ordin de semnificatii dinamice, si anume ‘transpozitiei picturale” a comportamentelor reale ale lucrului in spatiu si timp.

                 Ascutimea unghiurilor si oblicitatea lor maresc puterea lor dinamica asa cum apare in lucrarile prezentate.

                 Imaginea este si ramane marturia directa a atitudinilor sau valorilor subiectului imaginat. Se poate intelege, de asemenea ca imaginea marcheaza traiectoria cea mai directa, intre intrntia creatoare si opera. Desfasurarea imaginii este latura cea mai spontana a creatiei. Spatiul reprezentarilor picturale este, de asemenea , prelungirea spatiilor intuitiei.                  Atunci cand spunem ca arta clasica inscrie lucrurile vizibile in cadrul arhitecturilor ordonate si le degaja “geometria imanenta”, nu vrem sa spunem ca ni se da o explicatie a existentei acestor lucruri, ci, mai ales, ca ea le ordoneaza si le normalizeaza tipul, astfel in cat sa ne ofere modul de inteligibilitate al dispunerii lor.


           

                  In decorul lucrarilor este folosita o hasura vizlatorie care scoate in evidenta natura statica. Hasura din spatele nature inchide fondul si tot odata da luminozitate naturi statice care se situeaza in punctual principal al lucrarilor.

                 Lucrarile contin  geometrie, dar si figura umana care echilebreaza compozitia lucrarilor. Este folosit si culori foarte pale care scoate in evidenta tusul folosit in spatele compozitiilor.

                 Figurile umane alcatuiesc un anumit nivel de miscare pentru a da viata compozitiilor si pentru a evita linile drepte, astfel in cat compozitia este si echilibrata, dar si in miscare.

                 Inspiratia acestor lucrari provine de la Cezanne si multi alti artisti care au pictat nature statice si nature moarte. In lucrari am folosit o hasura fina pe obiectele care se afla in fata.

                 In una dintre lucrari am folosit ca figura umana pe Venus. Am adaugat si draperia in fiecare dintre lucrari pentru a da mai mult volum compozitiilor.


                In lucrari apare foarte de si figurile geometrice care se completeaza cu miscarea vibrata a lucrarilor . Folosind aceste obiecte geometrice ascutite linistesc compozitia si fondul echlibrand compozitia.


                 Figura umana cat si draperiile rotunjesc obiectele ascutite din compozitia lucrarilor.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate