Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme



Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
Informatica - test grila


Informatica - test grila




Informatica - test grila

Multiple Choice

1. Monitorul permite:




a.

afisarea rezultatului operatiilor (prelucrarii datelor) efectuate de calculator

b.

trimiterea de mesaje scurte

c.

tiparirea textelor

2. Printer-ul serveste la:

a.

memorarea informatiilor

b.

tiparirea textelor

c.

regasirea documentelor

3. Modemul este:

a.

un dispozitiv care permite transmisia de date

b.

un mod de lucru

c.

un program

4. Un pixel este:

a.

un instrument de scris

b.

un punct imaginar aflat la intersectia dintre liniile si coloanele asociate unui dispozitiv grafic

c.

un document

5. Prin bit se intelege:

a.

unitatea elementara de informatie

b.

viteza de transmisie

c.

inceputul unui text

6. Un byte este:

a.

un set de caractere

b.

o succesiune ordonata de 8 biti

c.

un articol

7. Un kilobyte (Kb) reprezinta:

a.

2 bytes

b.

3 bytes

c.

1024 bytes

8. Un megabyte (Mb) reprezinta:

a.

1000 biti

b.

3 octeti

c.

1024 Kb

9. Memoria RAM este:

a.

permanenta

b.

volatila

c.

absenta

10. Mouse-ul este:

a.

un element de decor

b.

un dispozitiv de lansare a comenzilor in mod grafic

c.

un program

11. HDD reprezinta:

a.

suportul de lucru

b.

memoria interna a calculatorului

c.

discul fix (dur)

12. FDD reprezinta:

a.

discul mobil

b.

un dispozitiv de tiparire

c.

o conventie

13. CD-ROM reprezinta:

a.

un program

b.

un tip de imprimanta

c.

dispozitivul de citire a discurilor optice

14. O partitie este:

a.

un ansamblu de foldere si fisiere

b.

o parte a calculatorului

c.

un fisier

15. In Windows, butonul Start permite:

a.

alegerea unei actiuni

b.

stergerea unui fisier

c.

tiparirea unui text

16. In Windows, sectiunea Programs contine:

a.

toate imprimantele

b.

un mouse

c.

programele instalate pe calculator

17. Prin intermediul selectiei Settings (Control panel) se pot:

a.

configura echipamentele instalate

b.

distruge fisiere

c.

trimite texte prin e-mail

18. Componenta Search (Find) din mediul Windows poate fi utilizata pentru:

a.

formatarea unui disk

b.

gasirea unui fisier

c.

stergerea memoriei

19. Componenta Help, din Windows, reprezinta:

a.

un mediu de asistare a utilizatorului

b.

o eroare

c.

un disk magnetic

20. Prin comanda Run, din mediul Windows, se poate:

a.

inchide calculatorul

b.

deschide calculatorul

c.

lansa in executie un program

21. Shut Down reprezinta:

a.

comanda de pornire a calculatorului

b.

comanda de oprire a calculatorului

c.

comanda de executie

22. Prin intermediul optiunii (icon) MyComputer avem acces la:

a.

foldere si fisiere

b.

cabluri

c.

discuri

23. Windows Explorer este:

a.

un personaj istoric

b.

un program ce permite operatii cu foldere si fisiere

c.

un aparat

24. ASCII este:

a.

un mecanism

b.

un standard de codificare

c.

un tip de imprimanta

25. Un fisier este:

a.

o colectie de date

b.

un dulap

c.

o conventie

26. Un folder este:

a.

un dispozitiv de citire

b.

un text

c.

o grupare de fisiere sau foldere

27. Partitiile corespunzatoare discurilor fixe sunt marcate prin:

a.

litere de la C la Z

b.

litrele A sau B

c.

cifre

28. Partitiile corespunzatoare discurilor mobile sunt marcate prin:

a.

cifre

b.

litrele A sau B

c.

litere de la C la Z

29. BIOS inseamna:

a.

setul de instructiuni de baza

b.

un algorim genetic

c.

placa de baza a calculatorului

30. Prin software se intelege:

a.

o adresa din Internet

b.

totalitatea resurselor logice ale unui sistem de calcul

c.

un calcul

31. Prin multitasking se intelege:

a.

capacitatea unui sistem de operare de a executa mai multe sarcini simultan

b.

un indicator statistic

c.

un tip de imprimanta

32. Linux este:

a.





un aparat electronic

b.

un font

c.

un sistem de operare

33. In Windows, efectul comenzii double click este:

a.

oprirea calculatorului

b.

lansarea in executie a unui program

c.

inchiderea ferestrei curente

34. In Windows, comenda right click:

a.

porneste calculatorul

b.

opreste un program

c.

deschide un meniu contextual

35. Prin gateway se intelege:

a.

un calculator conectat la cel putin doua retele

b.

un text criptat

c.

un meniu

36. Viteza transmisiei de date se masoara in:

a.

biti pe secunda

b.

metrii pe secunda

c.

litri pe minut

37. Extensia denumirii unui fisier este:

a.

partea denumirii aflata dupa punct

b.

o porecla

c.

un spatiu suplimentar

38. Un program este :

a.

codificarea unui sir de actiuni

b.

un calandar

c.

un orar

39. Sufixul .doc, in denumirea unui fisier se asociaza cu:

a.

programul Word

b.

programul Excel

c.

ambele

40. Sufixul .xls, in denumirea unui fisier se asociaza cu:

a.

programul Excel

b.

programul Word

c.

ambele

41. Sufixul .exe in denumirea uni fisier arata ca fisierul este:

a.

o imagine

b.

un text

c.

un program

42. O imagine stocata intr-un fisier poate avea asociata extensia:

a.

.dll

b.

.xls

c.

.jpg

43. Care dintre urmatoarele denumiri reprezinta un sistem de operare:

a.

BCIT

b.

CFR

c.

Windows

44. Ce se intelege prin Clipboard

a.

o facilitate de stocare si recuperare a informatiei

b.

un film de scurt metraj

c.

o codificare

45. Comanda copy, in Word, are ca efect:

a.

abandonarea documentului

b.

depunerea unei selectii in Clipboard

c.

multiplicarea unui text

46. Comanda cut, in Word, are ca efect:

a.

finalizarea textului

b.

oprirea calculatorului

c.

eliminarea selectiei curente si depunerea ei in Clipboard

47. Comanda paste, in Word, are ca efect:

a.

oprirea calculatorului

b.

decriptarea textului

c.

recuperarea selectiei depuse anterior

48. Comanda Page Setup, in Word, permite:

a.

tiparirea textului

b.

fixarea caracteristicilor paginii

c.

numerotarea textului

49. Comanda Print, in Word, se afla in meniul:

a.

Tools

b.

Help

c.

File

50. Comanda Open, in Word, are ca efect:

a.

abandonarea programului

b.

creearea unui fisier de lucru, pornind de la un fisier existent

c.

afisarea unei imagini sugestive

51. Comanda Save As, in Word, are ca efect:

a.

creearea unui fisier permanent

b.

tiparirea textului

c.

verificarea erorilor

52. Prin paragraf, in Word, se intelege:

a.

o imagine

b.

portiunea de text cuprinsa intre doua treceri voluntare la rand nou (tasta Enter)

c.

un tabel

53. Comanda undo, in Word:

a.

readuce documentul in starea anterioara ultimei modficari

b.

subliniaza un text selectat

c.

redimensioneaza spatiul de lucru

54. Inserarea unei coloane intr-un tabel, in Word, se face prin meniul:

a.

Format

b.

Insert

c.

Table

55. Comanda replace, in Word:

a.

inlocuieste fisierul curent

b.

redenumeste documentul

c.

substituie un text cu alt text

56. Prin font se intelege:

a.

un set de caractere

b.

o culoare de fundal

c.

sfarsitul textului

57. Dimensiunea corpului de litera este precizata optiunea:

a.

size

b.

dim

c.

col

58. Creearea unei tabele, in Word, se face prin meniul:

a.

File

b.

Window

c.

Table

59. Formatul uzual de pagina este:

a.

Letter

b.

A5

c.

A4

60. Termenul landscape, in Word, semnifica:

a.

asezarea unei pagini in pozitie culcat (pe lat)

b.

modificarea laturilor

c.

translatarea textului

61. Meniul Insert, Page Numbers, realizeaza:

a.

numerotarea paragrafelor

b.

numerotarea paginilor

c.

numerotarea cuvintelor

62. Arial este:

a.

un text

b.

un corp de litera

c.

un protocol

63. Comanda break realizeaza:

a.

un salt de pagina




b.

o pauza

c.

dublarea dimensiunilor

64. Comanda print realizeaza:

a.

inlocuirea unui document

b.

stergerea unui document

c.

tiparirea unui document

65. Comanda send initiaza:

a.

tiparirea documentului

b.

abandonarea documentului

c.

o transmisia prin fax sau e-mail

66. Comanda style contine:

a.

caracteristicile de infatisare ale unui paragraf

b.

indicatii despre utilizarea programului

c.

optiuni privind traducerea automata

67. Alinierea centrata a unui paragraf se face prin optiunea:

a.

justify

b.

justify

c.

center

68. Optiunea justify aliniaza un paragraf:

a.

la stanga

b.

deplin (complet)

c.

la dreapta

69. Prin optiunea "indentation", un paragraf are prima linie:

a.

ingropata

b.

centrata

c.

subliniata

70. Comanda bold inseamna:

a.

text ingrosat

b.

text subtiat

c.

text alternat

71. Scrisul "italic" inseamna:

a.

inclinat

b.

ingrosat

c.

subliniat

72. Sublinierea unui text se face prin optiunea:

a.

underline

b.

strike

c.

left

73. Prin actionarea butonului drept al mouse-lui se obtine:

a.

un document nou

b.

un numar de ordine

c.

un meniu contextual

74. Abandonarea programului Word se face prin comanda:

a.

close

b.

print

c.

exit

75. Termenul "rows" desemneaza:

a.

coloanele unui tabel

b.

liniile unui tabel

c.

celulele unui tabel

76. In Word, optiunea Line spacing se gaseste in meniul:

a.

Tools

b.

Insert

c.

Format paragraph

77. Simbolul U, din bara de lucru semnifica:

a.

text ingrosat

b.

text subliniat

c.

text recuperat

78. Simbolul B, din bara de lucru semnifica:

a.

text sters

b.

text alternativ

c.

text ingrosat

79. Simbolul I, din bara de lucru semnifica:

a.

text inclinat

b.

text inserat

c.

text dublat

80. In Excel, expresia =a1+b2 reprezinta:

a.

a1=b2

b.

suma continuturilor celulelor a1 si b2

c.

egalitatea logica

81. In Excel, liniile tabelului sunt marcate prin:

a.

litere

b.

cifre

c.

stelute

82. In Excel, coloanele tabelului sunt marcate pri:

a.

litere

b.

cifre

c.

stelute

83. In Excel, textul $A4 reprezinta:

a.

adresa celulei A4, avand coloana fixa si linia transatabila

b.

adresa celulei A4 avand coloana translatabila si linia fixa

c.

adresa translatabila a celulei A4

84. In Excel, textul B$3 reprezinta:

a.

adresa celulei B3, avand coloana fixa si linia transatabila

b.

adresa celulei B3 avand coloana translatabila si linia fixa

c.

adresa translatabila a celulei B3

85. In Excel, textul C2 reprezinta:

a.

adresa celulei C2, avand coloana fixa si linia transatabila

b.

adresa celulei C2 avand coloana translatabila si linia fixa

c.

adresa translatabila a celulei C2

86. Ce devine expresia A1+B1 prin copiere din celula C3 in celula D4 ?

a.

B1+C1

b.

A2+B3

c.

B2+C2

87. Ce devine expresia A$1+B1 prin copiere din celula A4 in celula A5 ?

a.

A1+B2

b.

A3+B1

c.

B1+B3

88. Ce devine expresia A1+$B$1 prin copiere din celula D2 in celula F3 ?

a.

C3+B4

b.

A1+D3

c.

C2+B1

89. In Excel, referinta A1:C3 reprezinta

a.

un bloc

b.

o celula

c.

o valoare

90. Cate celule contine, in Excel, referinta B2:C3 ?

a.

doua

b.

trei

c.

patru

91. Prin ce functie se obtine schimbarea liniilor si a coloanelor unui bloc ?

a.

TRANSPOSE

b.

MINVERSE

c.

MMULT

92. Functia SUM calculeaza:

a.

seria geometrica

b.

suma valorilor dintr-un bloc

c.

semiperimetrul

93. Functia AVERAGE calculeaza:

a.

avansul

b.

rangul unei matrici

c.

media valorilor dintr-un bloc

94. Functia AND calculeaza:

a.

suma numerelor

b.



produsul valorilor

c.

functia logica de conjunctie

95. In Excel, o celula poate contine:

a.

date sau formule

b.

patrate

c.

documente

96. Un hipertext contine:

a.

informatii si comenzi

b.

dispozitive

c.

partitii

97. Expresia https://www.rnc.ro reprezinta:

a.

un text

b.

o adresa din Internet

c.

o formula

98. Servicliul de posta electronica se numeste, generic:

a.

www

b.

http

c.

e-mail

99. Transferul fisierelor in Internet se face prin serviciul:

a.

access

b.

url

c.

ftp

100. Internet-ul reprezinta:

a.

o retea mondiala de calculatoare

b.

o retea de televiziune

c.

o marca de calculator

informatica

MULTIPLE CHOICE

ANS: A

2. ANS: B

3. ANS: A

4. ANS: B

5. ANS: A

6. ANS: B

7. ANS: C

8. ANS: C

9. ANS: B

10. ANS: B

11. ANS: C

12. ANS: A

13. ANS: C

14. ANS: A

15. ANS: A

16. ANS: C

17. ANS: A

18. ANS: B

19. ANS: A

20. ANS: C

21. ANS: B

22. ANS: A

23. ANS: B

24. ANS: B

25. ANS: A

26. ANS: C

27. ANS: A

28. ANS: B

29. ANS: A

30. ANS: B

31. ANS: A

32. ANS: C

33. ANS: B

34. ANS: C

35. ANS: A

36. ANS: A

37. ANS: A

38. ANS: A

39. ANS: A

40. ANS: A

41. ANS: C

42. ANS: C

43. ANS: C

44. ANS: A

45. ANS: B

46. ANS: C

47. ANS: C

48. ANS: B

49. ANS: C

50. ANS: B

51. ANS: A

52. ANS: B

53. ANS: A

54. ANS: C

55. ANS: C

56. ANS: A

57. ANS: A

58. ANS: C

59. ANS: C

60. ANS: A

61. ANS: B

62. ANS: B

63. ANS: A

64. ANS: C

65. ANS: C

66. ANS: A

67. ANS: C

68. ANS: B

69. ANS: A

70. ANS: A

71. ANS: A

72. ANS: A

73. ANS: C

74. ANS: C

75. ANS: B

76. ANS: C

77. ANS: B

78. ANS: C

79. ANS: A

80. ANS: B

81. ANS: B

82. ANS: A

83. ANS: A

84. ANS: B

85. ANS: A

86. ANS: C

87. ANS: A

88. ANS: C

89. ANS: A

90. ANS: C

91. ANS: A

92. ANS: B

93. ANS: C

94. ANS: C

95. ANS: A

96. ANS: A

97. ANS: B

98. ANS: C

99. ANS: C

100. ANS: A




loading...




Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate