Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
Lucrare de specialitate in vederea obtinerii Atestatului la Informatica - Influenta jocurilor asupra tinerilor


Lucrare de specialitate in vederea obtinerii Atestatului la Informatica - Influenta jocurilor asupra tinerilor
GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL "PETRE PONI"

Lucrare de specialitate in vederea obtinerii Atestatului la Informatica

Influenta jocurilor asupra tinerilor

Scurt Istoric
Hypertext

Prin hipertext se intelege un document (evident in sensul utilizat in informatica: fisier creat printr-un editor, procesor etc) care contine, pe langa text (continutul clasic al unui document), grafica, imagini, animatie, inregistrari audio, legaturi catre alte documente. Un hipertext poate fi gandit intr-un spatiu cu mai multe dimensiuni, fiecare axa reprezentand un alt mijloc de comunicare: text, audio, video etc.

Conceptul de hypertext a aparut in iulie 1945 cand Vannevar Bush a imaginat, in articolul As we may think, scris pentru Atlantic Monthly, o masina care putea opera cu texte si grafice on-line.

In 1960, Th.H. Nelson (Computer Lib/Dream Machines) a unit termenul de hipertext cu cel de hipermedia, lucrarea lui influentand introducerea Web. In anii 1970, Nelson a initiat proiectul XANADU, orientat catre biblioteci digitale si sisteme hipertext, proiect nefinalizat insa.

Dupa anii 1980, aparitia sistemelor de help in produsele Apple si Microsoft, sisteme care permit utilizatorilor sa navigheze prin selectari de butoane sau termeni, au facut ca notiunea de hipertext sa devina una obisnuita, desi hipertextele respective nu aveau o complexitate foarte mare.

Hipertextul permite parasirea modului traditional de citire a unui document: linie dupa linie, pagina dupa pagina etc. Legaturile activate produc o desfasurare a documentului dupa nevoile utilizatorului plus posibilitatea de pastrare a atentiei cititorului prin utilizarea legaturilor grafice, audio etc.

World Wide Web

World Wide Web, sau WWW, sau Web a aparut la sfarsitul anilor '80 cand cercetatorii de la CERN, Laboratorul European pentru fizica particulelor, au dezvoltat o retea pentru a avea acces mai usor la documentele produse de diversele laboratoare. In 1990, ei au introdus un browser doar pentru texte si au dezvoltat HTML. In 1991 au implementat Web la CERN.

In 1992 cercetatorii de la CERN au introdus Web in comunitatea Internet si aceasta a inceput revolutia (S.E. Eddy - HTML in plain English).

Ceea ce diferentiaza WWW de celealte componente ale Internet-ului este tocmai hipertextul, care si-a gasit in Web calea ideala de exprimare. Toate documentele accesibile in Web sunt legate intre ele indiferent de serverul pe care sunt memorate si indiferent de locul geografic unde sunt.

Trecerea de la un document la altul, de la un subiect la altul, de la un loc la altul etc produce o impresie puternica asupra utilizatorului, ii da acestuia certitudinea ca totul este potrivit intereselor lui, potrivit ritmului propriu de intelegere.

HTML

HTML, sau HyperText Markup Language, a fost proiectat sa poata opera cu functionalitatile multimedia ale WWW.

Limbajul de marcare permite transformarea oricarui text intr-un hipertext prin introducerea unor marcaje, care vor indica modul cum se efectueaza legaturile documentului, cum vor aparea paginile documentului etc. Un document HTML poate fi facut public daca este pe un calculator care are acces la Internet. Un document facut public poate fi vazut din orice punct al Internet-ului. Desi nu este optiunea cea mai fericita, vom utiliza cuvantul tag pentru marcaj.

SGML, Standard Generalized Markup Language, parintele HTML-ului, a devenit, in 1986, standard ISO. Fiecare document SGML are asociat o definire a tipului de document (DTD) care defineste regulile pentru continutul documentului. Fiecare versiune de HTML a fost definita intr-un DTD.

HTML 1.0 si HTML+ au aparut in 1990, respectiv 1993.
HTML 2.0, aparut in 1994, a fost prima versiune standardizata. Ea contine 49 de taguri.
HTML 3.0 a aparut in 1995. Versiunea cuprindea extensii importante, cum ar fi marcaje pentru notatii matematice, bannere etc. In prezent nu mai este utilizat.
HTML 3.2, introdus in 1996, este considerat ca succesorul versiunii 2.0, incorporand o serie de taguri din HTML 3.0 ca si extensii Netscape.

Pe langa versiunea standardizata, o serie de firme producatoare de browsere (programele care permit vizualizarea documentelor) au creat propriile extensii. Sunt cunoscute extensiile Netscape si Microsoft, cele doua mari firme care-si disputa piata, extensii dintre care se vor alege cu siguranta extensiile pentru versiunile ulterioare de HTML.

Alegerea temei

In aceasta lucrare s-a dorit prezentarea efectiva a modului de utilizare a limbajului HTML.

HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afisate intr-un browser (sau navigator). Scopul HTML este mai degraba prezentarea informatiilor - paragrafe, fonturi, tabele s.a.m.d. - decat descrierea semanticii documentului.

HTML este o forma de marcare orientata catre prezentarea documentelor text pe o singura pagina, utilizand un software de redare specializat, numit agent utilizator HTML, cel mai bun exemplu de astfel de software fiind browserul web. HTML furnizeaza mijloacele prin care continutul unui document poate fi adnotat cu diverse tipuri de metadate si indicatii de redare. Indicatiile de redare pot varia de la decoratiuni minore ale textului, cum ar fi specificarea faptului ca un anumit cuvant trebuie subliniat sau ca o imagine trebuie introdusa, pana la scripturi sofisticate, harti de imagini si formulare. Metadatele pot include informatii despre titlul si autorul documentului, informatii structurale despre cum este impartit documentul in diferite segmente, paragrafe, liste, titluri etc. si informatii cruciale care permit ca documentul sa poata fi legat de alte documente pentru a forma astfel hiperlink-uri (sau web-ul).

HTML este un format text proiectat pentru a putea fi citit si editat de oameni utilizand un editor de text simplu. Totusi scrierea si modificarea paginilor in acest fel solicita cunostinte solide de HTML si este consumatoare de timp. Editoarele grafice (de tip WYSIWYG) cum ar fi Macromedia Dreamweaver, Adobe GoLive sau Microsoft FrontPage permit ca paginile web sa fie tratate asemanator cu documetele Word, dar cu observatia ca aceste programe genereaza un cod HTML care este de multe ori de proasta calitate.

HTML se poate genera direct utilizand tehnologii de codare din partea serverului cum ar fi PHP, JSP sau ASP. Multe aplicatii ca sistemele de gestionare a continutului, wiki-uri si forumuri web genereaza pagini HTML.

HTML este de asemenea utilizat in email. Majoritatea aplicatiilor de email folosesc un editor HTML incorporat pentru compunerea email-urilor si un motor de prezentare a email-urilor de acest tip. Folosirea email-urilor HTML este un subiect controversat si multe liste de mail le blocheaza intentionat.

Prezentarea proiectului

Structura site-ului si descrierea acestuia

Home - scurta introducere a temei proiectului

Jocurile - categorii de jocuriAdolescenta - ce reprezinta aceasta, istoric si dezvoltarea conceptului de adolescent

Influenta - concluzii privind influenta jocurilor video asupra tinerilor

Cateva sfaturi - sfaturi importiva dependentei de jocuri

Galerie foto

Galerie video

Bibliografia :

Grafica si HTML pentru elevi, clasele VIII-XII

Autori: Dan Crintea, Emil Onea

Editura: Paralela 45

Totul despre HTML

Autor: Rick Darnel

Editura: Teora
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate