Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» PRACTICA Marketing SC ICS SRL


PRACTICA Marketing SC ICS SRL


PRACTICA

SC ICS SRLI. Agentul economic

Pozitionarea in ramura de activitate

SC "ICS" SRL, are ca domeniu de activitate dezvoltarea si furnizarea de solutii software integrate, precum si consultanta in privinta utilizarii acestor solutii software. Programele dezvoltate de SC "ICS" SRL se adreseaza societatiilor mici si mijlocii, societatea dezvoltand software de natura contabila si gestiune a stocurilor.

Scurt istoric al SC "ICS" SRL

ICS S.R.L., companie privata infiintata in anul 2002 este un important dezvoltator de solutii software economice realizate pe tehnologia '1C:Enterprise 8.0'. In mai putin de 4 ani a reusit sa formeze o echipa de oameni cu o foarte buna pregatire in dezvoltarea de software, consultanta, training si cunostinte generale de management IT. ICS investeste in dezvoltarea profesionala continua a personalului sau si este intotdeauna pregatita sa ofere cele mai noi tehnologii sub forma solutiilor inovative si rentabile.

Cui se adreseaza ?

Solutiile propuse se adreseaza IMM-urilor (Intreprinderi Mici si Mijlocii) din toate sectoarele de activitate: industriale, comerciale (cu retea de distributie si cu vanzare directa) si servicii.

Misiunea ICS

Sunt preocupati in permanenta in dezvoltarea de solutii noi si perfectionarea celor existente, fiind constienti ca satisfactia maxima a clientilor si partenerilor ICS reprezinta garantia calitatii si a continuitatii muncii echipei.

Incepand cu Februarie 2005 lucreaza intens la o noua generatie de program de contabilitate denumit 'SkyConta', program ce va fi in masura sa satisfaca cerintele clinetilor pentru un sistem integrat, usurinta in utilizare, calitatea si fiabilitatea specifice tehnolgiei '1C:Enterprise 8.0', va asigura o integritate ridicata cu solutiile existente si internet.

Asistenta tehnica

In viziunea ICS, un program poate fi complet numai insotit de un serviciu de asistenta tehnica. Serviciul de asistenta tehnica va ofera raspunsuri si solutii la orice nelamurire pe care o puteti avea legata de utilizarea sau gama completa de functionalitati a programelor ICS, raspunsuri si solutii oferite atat prin intermediul asistentei telefonice cat si prin asistenta on-line prin intermediul site-ului www.skyit.ro.

Organizarea SC "ICS" SRL

Societatea comerciala ICS SRL este organizata pe departamente, pe mai multe nivele ierarhice. Desi are un numar redus de angajati, numai 11, din care 9 in Romania, acestia sunt organizati in functie de specializare, fiecare dintre ei raspunzand de o anumita parte a activitatii desfasurata de firma.

ICS SRL are urmatoarele departamente:

Dep. Programare si Testare - se ocupa cu dezvoltarea, modificarea si actualizarea programelor integrate dezvoltate de ICS. De asemenea el raspunde si de testarea produselor software inainte de vanzarea catre clienti.

Dep. Vanzari si Relatii cu clientii - se ocupa atat de promovarea si vanzarea produselor ICS, cat si de gestionarea relatiilor cu clientii (incheierea contractelor, elaborarea unor proiecte comune client-furnizor).

Dep. Asistenta si Implementare - ajuta la implementarea solutiilor elaborate de ICS, raspunde la intrebarile clientilor si le rezolva eventualele erori aparute in timpul lucrului cu produsele ICS.

Dep. Tehnic - ajuta clientii cu raspunsuri in prinvinta configurarii si upgradarii sistemelor informatice de tip PC. Deasemenea se ocupa de eventualele erori aparute in programele software si de recuperarea unor date, pierdute din cauza sistemelor informaice defecte sau cu probleme ale clientilor.

Dep. Administrativ si Contabiltate - raspunde de buna desfasurare a a cititatii firmei, ofera consultanta in domeniu contabil, se informeaza cu privire la modificarile aparute in legislatie care influenteaza direct activitatea desfasurata de ICS.

Dep. Resurse Umane - se ocupa cu recrutarea de personal, de instruirea personalului nou, stabilirea unui calendar de dezvoltare si instruire a vechilor angajati in alte departamente decat cele in care lucreaza.

II. Piata SC "ICS" SRL

Furnizori

ICS SRL nu are foarte multi furnizori, principalul furnizor fiind compania "1C" cu sediul central in Rusia; de la "1C" firma ICS achizitionand atat platforma de programere 1C Enterprise 8., cat si licentele pentru programele software vandute de ICS.

Printre furnizorii firmei se numara si cateva firme care comercializeaza produse si componente PC necesare ICS pentru a-si putea desfasura activitatea in cat mai bune conditii din punct de vedere al performantelor sistemelor informatice de tip PC folosite; astfel enumeram urmatorii furnizori: "Asesoft Distribution" SRL,  "Maguay Impex" SRL, "Flamingo computers" SRL, "Indaco Systems" SRL etc.

Unii dintre furnizori au devenit intre timp colaboratori ICS SRL, "Asesoft Distribution" SRL, "Maguay Impex" SRL, "N&L Prest Com" SRL.

Clienti

ICS SRL are peste 150 de clienti atat pe raza jud. Dambovita, cat si in intreaga tara, in Constanta, Bucuresti, Slobozia, Brasov, Ploiesti, Pitesti, Campulung, Rm. Valcea, numarul acestora fiind in continua crestere.

Printre clientii ICS se numara: "Acom Materiale de construstii" SA Bucuresti, "Biandra Trading" Tgv. , "Raiman" Tgv. , "N&L Prest Com" Tgv., "Coba Com" Tgv., "Serviciul de Ambulanta" D-ta, "Takosan Automotiv" Pitesti, "Ricu Prod" Gaesti, "Schiestel" Ploiesti, "RealTest" Slobozia, "Euro House" Brasov, "Mondial" Tgv., "Flax Computers" Tgv., etc.

Clientii ICS sunt de toate categoriile, firme mari ca "Acom Materiale de constructii", "Biandra Trading", "Raiman", dar si firme mici, care au ca domeniu de activitate comertul cu amanuntul, insa toate firmele sunt tratate cu seriozitatea echipei ICS.

Evolutia cifrei de afaceri

ICS a avut o crestere destul de mare de la un an la altul, cifra de afaceri din iulie 2007 fiind de 5 ori mai mare decat cifra de afaceri din iulie 2006 :

iulie 2006 ----- 13.952 lei

iulie 2007 ----- 69.397 lei

Principalii concurenti

Industria software fiind foarte dezvoltata in Romania, firma ICS are destui concurenti pe piata de produse soft contabil si gestiune stocuri. Principalii concurenti ai programelor dezvoltate de ICS sunt: Ciel, SAGA, WinMentor, GestPOS si produsele dezvoltate in domeniul vanzarilor de Microsoft.

ICS are un avantaj pe piata din Romania fata de concurentii sai, deoarece se bucura de avantajele platformei 1C Enterprise 8.0 dezvoltata de compania 1C, creata in limbajul de programare MS Visual Studio 7.0 .Net, ICS fiind unicul utilizator al platformei 1C Enterprise 8 in Romania.

III. Sortimentul produselor si serviciilor oferite

de SC "ICS" SRL si

modul de distribuire a acestora

Gama de produse si servicii

ICS a dezvoltat prin forte proprii urmatoarele programe integrate:

SkyLite - reprezinta un program integrat creat pentru tiparirea de formulare tipizate personalizate cu inseriere si numerotare automata compatibile U.E., evidenta incasarilor si platilor in orice valuta si gestiunea operatiunilor de stocuri.

SkyConta - se adreseaza companiilor de orice marime si tuturor sectoarelor, de la cele cu profil general, de comert, productie, prestatoare de servicii pana la cele de import-export.

SkyService - este un sistem integrat de administrare completa a intregii activitati a unui service auto, ce permite urmarirea intregului proces de reparatie al masinilor clientilor si inregistrarea automata a operatiilor contabile aferente.

SkySales - reprezinta o solutie integrata ce ofera o complexa automatizare a sarcinilor de tip Trade Management, Warehouse Management, CRM (Customer Relationship Management) si SFA (Sales Force Automation), cat si analiza si planificarea tranzactiilor.

SkyCRM - ajuta la gestionarea eficienta a relatiile cu clientii, potentialii clienti si furnizori, este un instrument indispensabil pentru eficientizarea managementului organizatiei, a angajatilor si activitatii acestora.

Caracterizare a principalelor produse ale ICS SRL

l        SkyLite

SkyLite asigura prelucrarea tuturor documentelor specifice de gestiune si genereaza intreaga gama de rapoarte necesare pentru o buna desfasurare a activitatii de evidenta a gestiunii, realizeaza comunicarea cu case de marcat, permite tiparirea de formulare tipizate personalizate cu inseriere si numerotare automata compatibile U.E., tine evidenta financiara cu posibilitatea platilor si incasarilor in orice valuta etc.

Unul din principalele avantaje ale sistemului informatic SkyLite  reprezintasolutia tehnologica adoptata care utilizeaza platforma 1C:Enterprise (MS Visual Studio 7.0 .NET). Astfel exista posibilitatea de a utiliza o baza de date nativa (versiune fisier) sau puteti opta pentru unul din motoare de baze de date sub Linux (PostgreSQL) sau sub Windows (PostgreSQL, IBM DB2 si MS SQL). Unul din aceste motoare de baze de date va permite implementarea unui sistem informatic performant si fiabil, cu interogari client-server rapide inclus in pretul aplicatiei (pentru versiunile server PostgreSQL si IBM DB2).

SkyLite asigura:

l        O automatizare a activitatii de gestiune in timp real a stocurilor, urmarirea platilor si a incasarilor si permite obtinerea in orice moment, a unor situatii exacte atat cantitativ cat si valoric, in conformitate cu legislatia in vigoare. Evidenta articolelor primite in regim de consignatie pe fise separate de alte marfuri.

l        Evidenta si tiparirea facturilor fiscale Personalizate conform noului Cod Fiscal. Factura emisa va reflecta imaginea companiei dvs in exterior si poate deveni o veritabila carte de vizita.

l        Conectarea mai multor tipuri de Echipamente periferice cum ar fi: case de marcat, imprimante fiscale, cititoare coduri de bare si terminale portabile.

l        Realizarea unui Schimb de date rapid si perfomant in cazul lucrului cu mai multe statii aflate in locatii diferite. Scopul acestui modul este de a comunica intre sediu si punctele de lucru astfel incat sa se asigure unicitatea datelor (aceleasi nomenclatoare si documente la toate punctele de lucru conform cu planul de schimb).

l        Actualizare permanenta prin intermdeiul Internet-ului la schimbarile intervenite in legislatie si efectuarea extinderilor functionalitatilor sistemului pe care il dezvoltam din propria initiativa sau la cererea clientului.

SkyLite permite evidenta informatizata necesara in derularea activitatilor comerciale ale unei companii: de la facturare, baze de date clienti si furnizori, facturi proforma,  note de receptie si avize de expeditie, chitante, bonuri de consum, facturi import pana la rapoarte si statistici.

Aplicatia ofera urmatoarele facilitati:

l        posibilitatea de a tine evidenta unor structuri de societati intr-o singura baza de date. Astfel se va putea obtine informatii consolidate la nivelul grupului avand posibilitatea de a utiliza acelas nomenclator de articole, catalog de parteneri, etc;

l        identificarea usoara a articolelor din stoc (marfuri, materiale, produse finite, ambalaje etc.) prin intermediul grupelor;

l        posibilitatea lucrului cu coduri de bare pentru articolele din nomenclator, astfel incat un produs poate sa aiba oricate coduri de bare asociate;

l        pentru articolele ce nu au o codificare de la furnizor, se pot lista etichete cu cod de bare generat din program, inclusiv cu pretul de vanzare, pe orice imprimanta cu jet sau laser;

l        utilizarea pentru evaluarea la iesirea din patrimoniu a metodei Costului Mediu Ponderat sau a uneia dintre metode de epuizare a loturilor (LIFO, FIFO);

l        pentru gestiuni de tip en-detail la modificarea pretului de vanzare programul va actualiza tot stocul la noul pret si va lista procesul de modificare de pret;

l        optimizarea miscarii stocurilor la punctele de vanzare care pot consulta reciproc stocurile si pot transfera imediat marfa;

l        tranzactiile comerciale se tin analitic dupa contracte incheiate cu clienti si furnizori;

l        politica de preturi configurabila (oferte speciale, discount-uri pe produse, etc.) si liste de preturi in functie de tipul furnizorilor / clientilor;

l        rezultatele faptice ale inventarieii vor fi automat comparate cu datele scriptice, ajustarile efectuandu-se in consecinta si listare proces verbal de inventarie;

l        existenta punctelor de lucru care pot fi independente si interdependete, tranzactiile putand fi confidentiale cu posibilitatea de comunicare a stocurilor;

l        rapoarte in timp real, in mai multe valute, pentru monitorizarea cantitatilor din stoc, livrate si facturate, dupa o multitudine de criterii (gestiunea, furnizorul, perioada de timp, termene de garantie, etc.).

Articole in regim de consignatie

SkyLite permite tinerea evidentei articolelor primite in regim de consignatie de la furnizori pe fise separate de alte marfuri. Astfel se poate realiza vanzarea articolelor in regim de consignatie primite in scopul revanzarii si de a cunoaste exact stocul de articole primite, vandute si cele ramase in stoc pentru fiecare furnizor in parte.

Pe langa receptia distincta a articolelor in regim de consignatie programul ofera posibilitatea de a comunica periodic catre furnizori situatia vanzarilor articolelor primite prin crearea automata a unui raport despre vanzarile articolelor respective. In continuare pe baza acestui raport se calculeaza sumele de bani ce reprezinta contravaloarea articolelor vandute si desigur comisionul cuvenit.

De asemenea in SkyLite se pot introduce inventarieri periodice, ajustarile efectuandu-se in consecinta. In cazul in care furnizorul comunica modificarea unui pret se pot introduce si lista procese verbale de modificare de pret. Ca rezultat programul va reactualiza pretul pentru toate articolele aflate in stoc.

Echipamente periferice

Perifericele sunt acele componente care asigura si sporesc viteza comunicarii utilizator - sistem informatic, astfel incat datele care intra in sistem sa fie corecte, precise si inteligibile.

Cu ajutorul acestui modul se pot conecta mai multe tipuri de echipamente periferice cum ar fi: case de marcat, imprimante fiscale, cititoare coduri de bare si terminale portabile.

SkyLite poate conlucra cu case de marcat fiscale in mai multe moduri (On-Line sau in regim de imprimanta fiscala) in functie si de capacitatea casei.

Tipurile de case de marcat cu care lucreaza programul in regim On-Line, in prezent, sunt urmatoarele: Activa Star, Total S si Zeka XL. Lista completa poate fi gasita pe site-ul www.skyit.ro

Schimb de date

Acest modul realizeaza un Schimb de date rapid si perfomant in cazul lucrului cu mai multe statii aflate in locatii diferite. Scopul acestui modul este de a comunica intre sediu si punctele de lucru astfel incat sa se asigure unicitatea datelor (aceleasi nomenclatoare si documente la toate punctele de lucru conform cu planul de schimb).

Aceasta facilitate permite monitorizarea punctelor de lucru astfel incat se poate cunoaste starea de lucru a fiecarui punct chiar daca sediul central nu este in aceiasi cladire.

Schimbul de date poate fi executat prin 2 moduri:

l        Schimb prin fișiere. In acest caz trebuie sa utilizati un suport pentru copierea  mesajelor (de exemplu, un stick de memorie USB sau o discheta);

l        Schimb prin FTP. Se vor specifica parametri unui FTP (adresa, portul, utilizatorul si parola). Pentru aceasta modalitate se solicita existenta unei conexiuni de Internet.

Principiul schimbului de date este la fel pentru toate modurile. Exista o diferența doar in modul de recepție al mesajelor de schimb.

Se permite executarea schimbului de date in regim automat, adica la momente de timp configurabile si cu posibilitatea de a solicita o confirmare de la utilizator in acest sens.

Programul transmite doar modificarile noi efectuate dupa ultimul schimb de date astfel incat timpul destinat actualizarii de la punctele de lucru sau de la sediu se face rapid, chiar si in cazul unor baze de date mai mari.

l        SkyConta

Sistemul SkyConta se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii, in dezvoltare, si tuturor sectoarelor, de la cele cu profil general, de comert, productie, prestatoare de servicii pana la cele de import-export. Solutia propusa este un sistem integrat care va imbunatatii sistemul informational in cadrul unei firme permitand conlucrarea tuturor departamentelor acesteia: financiar-contabil, desfacere, aprovizionare, productie etc.

Sistemul SkyConta asigura:

Realizarea unei evidente clare si precise a activitatii economico-financiare, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu exigentele unui mediu de afaceri in continua evolutie.

Usurarea muncii de rutina pentru operatiunile care au repetabilitate si totodata introducerea rapida a datelor prin preluarea lor automata in documente care urmeaza pe flux.

Flexibilitatea programului permite utilizatorului modificarea usoara a modului de lucru in functie de legislatie si de necesitatiile specifice fiecarei firme pentru care se tine evidenta.

Interfata grafica prietenoasa si intuitiva, sub sistemul Windows, usor de utilizat chiar si de persoane care nu au o pregatire informatica sau economica deosebita.

Actualizari prin Internet, care vor contine extinderea functionalitatilor sistemului pe care il dezvoltam din propria initiativa sau la cererea clientului, de asemenea modificarile survenite in legislatie.

Evidenta documentelor:

SkyConta realizeaza o transpunere informationala a documentelor justificative pentru operatiunile economice asigurand:

o metodologie de functionare la zi, in spiritul reglementarilor romanesti de organizare si conducere a contabilitatii financiare a agentilor economici;

interzicerea efectuarii modificarilor in spate, pe o luna inchisa, singura posibilitate de a revenii fiind pentru utilizatorii cu drepturi de administrator sau devalidarea documetului de inchidere perioada;

configurarea planului de conturi si posibilitatea lucrului cu conturi analitice pe mai multe nivele;

reducerea la minim a efortului uman prin faptul ca la fiecare document se efectueaza automat actualizarea stocurilor si generarea notelor contabile corespunzatoare;

introducerea manuala a unor note contabile;

cresterea vitezei de operare si a eficientei se poate obtine prin utilizarea monografiei contabile introdusa in aplicatie, pe care utilizatorul o poate adapta la propriile necesitati;

permite emiterea tuturor documetelor fiscale pe formulare pretipizate: facturi, avize de insotire a marfii, chitante fiscale si chitante simple.

Gestiunea stocurilor

SkyConta automatizeaza activitatea de gestiune in timp real a stocurilor si permite obtinerea in orice moment, a unor situatii exacte atat cantitativ cat si valoric, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Sistemul SkyConta permite:

u      identificarea usoara a articolelor in stoc (marfuri, materii prime, materiale, semifabricate, produse finite, ambalaje, etc) prin intermediul grupelor;

u      posibilitatea lucrului cu coduri de bare pentru produsele din nomenclator, astfel incat un produs poate sa aiba oricate coduri de bare asociate. Codurile de bare sunt de urmatoarele tipuri: EAN13, EAN8, EAN128, CODE39 sau CODE128;

u      posibilitatea lucrului cu unitati de masura multiple si a convertirii automate a cantitatii;

u      unicitatea inregistrarilor in nomenclator: nu se genereaza pozitii noi pentru intrarile la preturi diferite ale unui produs deja existent;

u      existenta punctelor de lucru care pot fi independente si interdependente, tranzactiile putand fi confidentiale cu posibilitatea de comunicare a stocurilor;

u      pentru gestiuni de tip en-detail s-au introdus proceduri de lucru cu puncte comerciale automatizate (conectare cu case de marcat), dar si neautorizate;

u      operatiile comerciale se tin analitic dupa contracte incheiate cu clienti si furnizori;

Echipamente periferice

Cu ajutorul acestui modul se pot conecta mai multe tipuri de echipamente periferice cum ar fi: case de marcat, imprimante fiscale, cititoare coduri de bare si terminale portabile.

SkyConta poate conlucra cu case de marcat fiscale in mai multe regimuri (On-line, of-line sau imprimanta fiscala) in functie si de capacitatea casei.

Tipurile de case compatibile cu sistemul integrat SkyConta sunt: ActivaStar, TotalS, ZecaXL, Datecs MP55, Euro 200, Euro 200TX.

Lista de preturi

SkyConta permite pentru un articol sa-i atribuim mai multe categorii de preturi. Aceasta facilitate simplifica introducerea operatiunilor de achizitionare si vanzare de articole. De asemenea exista posibilitatea listarii "Lista de preturi".

Pentru gestiuni de tip magazin, la modificarea preturilor programul va genera notele contabile aferente si va lista procesul verbal de schimbare de pret.

Trezoreria

Modul de trezorerie asigura evidenta financiara a societatii prin procesarea intregului set de documente specifice, generand o serie de rapoarte necesare (Registru de casa, Registru de banca, Registru jurnal incasari si plati). Acest modul genereaza auromat inregistrarile contabile corespunzatoare si totodata interactioneaza cu modulele de Aprovizionare si Vanzare asigurand si o evidenta completa a clientilor si furnizorilor.

Decontari cu clientii si furnizorii

Evidenta decontarilor cu furnizorii si clientii se tine pe baza de contracte care pot fi intocmite atat in lei cat si in valuta. Puteti opta pentru una din urmatoarele metode de evidenta globala a programul va tine evidenta doar a soldului contractului si cea detaliata unde fiecare document incheiat va fi inregistrat distinct si se va urmarii scadenta si plata/incasarea lui.

Resursele umane si salarizarea

Asigura suportul pentru gestiunea si organizarea informatiilor referitoare la resursele umane din firma. SkyConta constitue instrumentul complet de administrare a personalului, asigurand prelucrarea in timp real a unor date complexe referitoare la angajati, precum si:

n        configurarea structurii organizatorice a intreprinderii;

n        evidenta dupa fisa angajatului;

n        evidenta privind fluctuatia personalului;

In ceea ce priveste salarizarea personalului SkyConta este un instrument care permite:

n        calcularea salariilor tinand cont de salariul de baza, avansuri acordate, prime, retineri, sume concedii;

n        genereaza automat formule contabile si permite implementarea unui mod de salarizare modern si flexibil.

Inchiderea perioadei de gestiune

In SkyConta operatiile de inchidere a conturilor au fost automatizate, care se efectueaza lunar sau dupa caz trimestrial.

Astfel, sistemul asigura:

  • descarcarea automata din gestiune a stocurilor;
  • inchiderea conturilor de TVA;
  • calcularea amortizarii;
  • inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli.

Rapoarte sintetice si analitice

SkyConta ofera utilizatorului o serie de rapoarte, care permit cunoasterea in orice moment, pe orice perioada a starii oricarui element patrimonial prin afisarea datelor din contul sintetic corespunzator, precum si a celor din conturi analitice.

rapoarte contabile (fisa de cont, analiza contului, balanta de verificare pe cont, balanta de verificare);

rapoarte de gestiune (jurnal pentru cumparari si vanzari, raport de gestiune).

Schimb de date

Acest modul realizeaza un Schimb de date rapid si performant in cazul lucrului cu mai multe statii aflate in localitati diferite. Scopul acestui modul este de a comunica intre sediu si punctele de lucru astfel incat sa se asigure unicitatea datelor.

Schimbul de date poate fi executat prin 2 moduri:

l        schimb de date prin fisier. In acest caz trebuie sa utilizati un suport pentru copierea mesajelor;

l        schimb de date prin FTP. Se vor specifica parametrii unui FTP. Pentru aceasta modalitate se solicita existenta unei conexiuni la Internet.

Administrare

Sistemul ofera mijloace comode pentru administrare:

l        sistem multiutilizator, oricand putand fi adaugati utilizatori suplimentari, ale caror drepturi de citire, scriere si stergere sunt gestionate de catre un sistem de administrare incorporat;

l        facilitatea de a salva datele in orice moment si pe suport extern;

l        actualizarea sistemului pe Internet.

l        SkyService

SkyService este un sistem integrat de administrare completa a intregii activitati a unui service auto, ce permite urmarirea intregului proces de reparatie al masinilor clientilor si inregistrarea automata a operatiilor contabile aferente. Acest program reprezinta un instrument eficient, rentabil si usor de utilizat in organizarea si controlul activitatii service-ului.

Proiectat pe tipuri de activitati specifice ce se desfasoara intr-un service (gestionar, receptioner auto, casier, contabil, sef service, etc) permite conducatorului unui service sa aiba un control total asupra intregii activitati, stabilind accesul la diferitele module ale programului pentru operatorii pe calculator din subordine, ce utilizeaza acest program.

SkyService-ul este dezvoltat ca o baza de date integrata, scalabila si optimizata pentru volume mari de date cu un numar nelimitat de utilizatori concurenti, fiind optimizat pentru lucrul in retea si Internet.

Realizat pe technologia de ultima ora, 1C Enterprise 8.0 (MS Visual Studio 7.0 NET), ale carui beneficii sunt incontestabile: arhitectura scalabila, securitate sporita, conectivitate crescuta, dezvoltare mai rapida, costuri IT mai scazute, instalare si mentenanta mai usoare.

Ciclu complet de executie

l        receptionerul va crea comanda service, un document care insoteste autovehiculul pe tot parcursul reparatiei, in acelas timp se vor enumera defectele si lucrarile solicitate de catre client;

l        comanda service de asemenea poate fi initiata pe baza documentului constatari service unde sunt trecute defectele identificate de catre mecanic la o constatare si sa listeze direct nota de constatare;

l        documentul comanda deviz se va genera in momentul in care masina va intra in service. In continuare se vor specifica operatiile de reparatie ce vor fi efectuate, precum si repartizarea pe mecanici a manoperei aferente acestor operatii. Se vor inregistra consumurile de materiale pentru reparatie;

l        la incheierea lucrarilor se va verifica si valida devizul de reparatii;

l        apoi in functie de modalitatea de plata: se va emite bonul fiscal direct pe casa de marcat din calculator sau se va emite factura fiscala care si va incheia ciclul de executiei a unei reparatii.

Automatizare

Toate etapele enumerate se realizeaza integral cu ajutorul calculatorului. Ideea de baza este: documentele intai se emit electronic si apoi pe hartie si pentru orice document nu exista decat o singura intrare in sistem. Astfel: inregistrarea datelor este urmata de emiterea documentelor (tiparire la imprimanta) pe formulare interne sau cu regim special; devizele se calculeaza automat pe baza operatiilor de manopera introduse si a materialelor iesite din magazie pentru o anumita lucrare de reparatii; facturile se calculeaza automat pe baza devizelor; inregistrarea in contabilitate a facturilor este automata si independenta de cunostintele de contabilitate ale operatorului.

Lucru in timp real

Programul comunica cu modulele de contabilitate si salarizare in timp real astfel incat datele aferente acestor module sunt preluate automat realizandu-se balanta contabila cat si statele de salarii fara alte introduceri de date.

Se poate realiza vizualizarea si listarea de rapoarte, avand posibilitatea de a sti in orice moment activitatea efectuata pe perioada de referinta, cat si istoricul activitatii anterioare.

Avantaje

Prin implementarea solutiei SkyService se asigura cresterea a vitezei de reactie a unitatii la solicitarile clientilor prin reducerea timpilor irositi cu intocmirea documentatiei aferente reparatiei (antecalcul, comanda de reparatie, factura, chitanta).

Gestionarea politicii de preturi in functie de numeroase criterii ofera posibilitatea optimizarii veniturilor si in acelasi timp asigurand satisfacerea nevoilor clientilor.

Prin implementarea solutiei SkyService managementul oricarei unitati service auto isi asigura accesul la o informare corecta si completa asupra intregii activitati a unitatii.

Descriere generala

l        cat mai putine introduceri, cat mai multe rezultate! Gestionarea intregului flux de reparatie al masinii clientului - de la sosire pana la plecare, eliminand total urmarirea reparatiei pe comenzi scrise de mana;

l        consultarea in timp real a stocurilor de piese si materiale, existente in magazii sau montate la masinile aflate in fluxul de reparatie. Introducerea documentelor aferente consumului de materiale necesar reparatiilor se realizeaza direct de catre gestionar;

l        posibilitatea gestionarii codurilor echivalente ale pieselor;

l        identificarea reperelor pe baza codului de bare, cu posibilitatea generarii si tiparirii etichetelor cu coduri de bare;

l        controlul automat si dinamic asupra politicii de tarife la manopera de reparatie, stabilita de conducerea service-ului, in acord cu contractele comerciale incheiate cu diversii clienti - tarife diferentiate plecand de la tipul comenzii de reparatie RCA sau PG si mergand pana la numele clientului, marca auto si chiar model auto;

l        controlul automat si dinamic asupra politicii de preturi pentru piese, practicata in functie de evolutia cursului valutar ales, pretul maximal de achizitie sau pretul ponderat al fiecarei piese din stoc;

l        evidenta financiar-contabila si de gestiune a intregii activitati, oferita in mod dinamic conducerii service-ului;

l        export de date catre alte instrumente de raportare prin intermediul unor fisiere de diferite formate (Excel, XML, XLS si text) sau pagini HTML;

l        incarcarea cursurilor valutare din resursele paginii noastre www.skyit.ro;

l        in cadrul sistemului SkyService, exista un administrator cu drepturi speciale care poate crea utilizatori. La crearea unui utilizator, sau ulterior, se pot specifica drepturile de acces (citire, scriere si stergere), interfata utilizata si limbajul interfetei. Fiecare utilizator iti poate stabili parola. Prin acest sistem flexibil, se asigura protectia fata de accesul neautorizat la baza de date, atat din interiorul firmei cat si din exteriorul ei;

l        jurnalul de logare - permite inregistrarea actiunilor efectuate de catre utilizatori si a evenimentelor de sistem;

SkyService ruleaza in retea - versiunea de retea permite accesul simultan al unui numar nelimitat de utilizatori la datele aplicatiei, modul de implementare a aplicatiei garantand integritatea si corectitudinea datelor;

O interfata prietenoasa care faciliteaza cunoasterea sistemului pentru utilizatorii incepatori si operativitatea pentru cei cu experienta:

introducerea rapida a informatiilor prin preluarea lor automata in documente care urmeaza dupa flux;

utilizatorul isi poate defeni vizibilitatea si ordinea de afisare a coloanelor pentru fiecare tabel, stabili criteriile de sortare si configura filtrul de date;

posibilitatea memorarii setarilor fiecarui utilizator, ferestre customazabile si asistenta prin help integrat.

Constatarea

In aplicatia SkyService este pusa la dispozitie posibilitatea de a introduce si lista nota de constatare. Prin urmare aceasta nota va contine o situatie despre comparatia dintre valorile reale identificate la constatare si cele normale a diversilor indicatori.

Daca in program s-a introdus constatarea in acest caz comanda service poate fi generata pornind de la aceste informatii, apasand butonul "Creare pe baza - Comanda service". Rezultatul este adaugarea unei comenzi de service cu datele despre constatari completate deja. Comanda de service astfel creata poate fi modificata ulterior.

Comanda service

O data venit clientul in service trebuie initiata o comanda service. La deschiderea unei comenzi se pot introduce: sesizarea clientului, constatarea service-ului (aceste informatii pot fi preluate in mod automat pe baza de o constatare efectuata), datele autovehicului, numarul de kilometri la bord, beneficiarul, precum si informatii despre persoana de contact. Vor fi retinute automat in baza de date utilizatorul precum si data si ora la care a fost deschisa comanda.

Cautarea si adaugarea in cataloagele aplicatiei SkyService este deosebit de usoara. Spre exemplu, SkyService ve prelua in mod automat datele unui autovehicul care a mai fost reparat in service. De asemenea un autovehicul se poate cauta dupa numarul de inmatriculare, seria de sasiu, seria de motor, partener sau chiar numarul de telefon al posesorului.

De asemenea s-a prevazut posibilitatea introducerii unui inventar al autovehiculului.

La apasarea unui singur buton din comanda service se poate consulta fisa masinii, fisa ce va contine toate piesele montate pe autovehiculul respectiv si toate lucrarile de manopera efectuate pe el.

Urmeaza listarea acestui document in doua exemplare, unul care se pune pe parbrizul autovehiculului pentru ca mecanicul ce o sa lucreze sa poata vedea rapid ce are de facut, iar cealalta se inmaneaza clientului pentru a sti ce reparatii urmeaza sa se faca masinii sale.

Devizul

Din jurnalul autoservice devizele pot fi generate doar pe baza unei comenzi "in asteptare" adica in lucru (nefinalizate). Devizul va contine toate informatiile necesare cum ar fi clientul si datele autovehiculul lui. De asemenea cu un singur click poate fi vizualizata lista de sesizari si constatari ale autovehiculului. Devizul are mai multe stari, trecerea dintr-o stare in alta se va face secvential, astfel odata creat devizul va avea starea "in lucru".

In continuare se va completa tabelul de operatii, mecanici, nomenclatorul de piese consumate si piesele aduse de catre client.

Pentru inceput se vor completa operatiile de service, preturile carora pot fi stabilite de conducerea service-ului, in acord cu contractele comerciale incheiate cu clientul - tarife diferentiate plecand de la tipul comenzii de reparatie RCA sau PG si mergand pana la marca auto si chiar model auto.

Fiecarei pozitii de manopera i se poate atasa mecanicul care a efectuat operatia respectiva. De asemenea lucrarea poate fi atribuita si unei echipe, defalcat pe cota de participatie.

Scoaterea din gestiune a pieselor necesare reparatiilor in urma unei comenzi de service se face cu ajutorul unui document numit "Bon de consum". Acesta se creeaza de la nivelul devizului alegand fila 'Articole' si apasand butonul "Adaugare" din meniul de mai sus tabelului, fie apasand butonul "Ins" de la tastatura. Odata cu adaugarea unui bon de consum in tabelul de mai sus vor fi afisate urmatoarele informatii: data de introducere, gestionarul responsabil, gestiunea din care se scad piesele, valoarea de achizitie si valoarea de vanzare a bonului respectiv.

Piesele pot fi adaugate la momente diferite de timp, reperul fiind scazut imediat din gestiune la data introducerii lui in deviz.

Daca clientul sa prezentat la service cu piesele lui atunci la a 3 fila se vor trece toate piesele aduse.

Dupa finalizarea operatiilor de reparatii, devizul poate fi listat si emite factura in baza lui sau listat bonul fiscal (daca exista o conexiune directa cu casa de marcat).

Facturarea

Pentru realizarea unei noi facturi fiscale de la calcul acesteia si pana la tiparire se urmeaza cativa pasi simpli cum ar fi: alegerea devizului, un clic pe butonul de generare factura, stabilirea datelor privind expeditia si plata, si listarea ei. In rest datele din factura fiscala vor fi completate automat pe baza datelor din deviz, setarilor implicite privind seria si numarul facturii si angajatul responsabil cu facturarea.

De asemenea factura poate fi generata pe baza de bon fiscal in cazul in care exista conexiunea cu casa de marcat. In acest caz veti adauga manual o factura noua, veti alege clientul si apoi veti selecta bonul fiscal.

Incasarea

SkyService permite evidenta incasarilor pentru facturile fiscale emise. Evidenta se realizeaza pentru fiecare factura in parte. Exista 2 modalitati de introducerea incasarilor: plecand de la factura care se incaseaza sau introducerea documentului de incasare si apoi selectarea facturii scadente.

Pentru prima modalitate se va deschide lista de facturi emise si se va selecta factura care se incaseaza apoi se va selecta din menu comanda creare chitanta. Ca rezultat va fi generata chitanta cu toate datele completate.

A doua modalitate: pentru inceput se va adauga documentul de incasare in functie de tipul de plata chitanta, cec sau bilet la ordin. In continuare se va alege clientul si apoi din lista de facturi scadente se va selecta factura incasata.

Reclamatiile

SkyService ofera un mecanism eficient de rezolvare a problemelor si reclamatiilor clientului. La introducerea unei reclamatii aveti posibilitatea sa specificati devizul si implicit operatia de reparatie de care n-a fost multumit clientul.

Prin intermediul reclamatiilor inregistrate se poate facilita colaborarea client-firma, imbunatatind astfel calitatea serviciilor si satisfactia clientului.

Rapoarte

Editarea situatiilor finale din aplicatia SkyService este facila datorita posibilitatilor multiple de filtrare. Rapoartele pot contine datele aferente unei luni, unui an calendaristic sau a unei perioade definite prin data de inceput a perioadei si data de sfarsit (se poate introduce o perioada ce reprezinta o saptamana - spre exemplu).

l        SkySales

SkySales reprezinta o solutie integrata ce ofera o complexa automatizare a sarcinilor de tip Trade Management, Warehouse Management, CRM (Customer Relationship Management) si SFA (Sales Force Automation), cat si analiza si planificarea tranzactiilor, asigurand astfel un management eficient al vanzarilor intreprinderii.

Trade management

Managementul vanzarilor permite rezolvarea sarcinilor de management contabil si controlul vanzarilor, atat ca stocuri cat si a incasarilor. Include doua module: planificarea vanzarilor si evidenta comenzilor clientilor.

Modul de planificare a vanzarilor permite furnizarea managerului cu informatie referitoare la valoarea faptica si cea planificata a activitatii intreprinderii. Planificarea poate fi efectuata pe grupe de produse sau pe fiecare produs in parte. Exista posibilitatea sa selectati o categorie de clienti dupa diferite criterii (de exemplu, pe judete) si crearea unor planuri individuale pentru fiecare dintre aceste categorii.

Se pot face planuri de vanzari pe diferite intervale temporale (de la o zi la un an), astfel putand fi create si planuri strategice (pentru un trimestru sau anual) cat si de lucru pentru aceeasi perioada. De exemplu, un plan anual poate fi creat la inceputul unui an, si planificarile lunare pot fi aprobate in functie de acesta. Planificarea vanzarilor poate fi realizata pentru o intreprindere per ansamblu sau separat pe departamente. Aceasta optiune permite managerilor sa faca planificarile in functie de necesitatile fiecarui departament in parte, planificari care insumate compun planul vanzarilor pentru companie in general.

Ulterior, planificarile pot fi comparate cu vanzarile reale, abaterile sunt analizate si eventual, corectate.

SkySales ofera urmatoarele functionalitati:

l        Evidenta vanzarilor

l        Evidenta achizitiilor

l        Evidenta aprovizionarilor

l        Planificarea vanzarilor si achizitiilor

l        Evidenta stocurilor

l        Evidenta comenzilor

l        Evidenta relatiilor cu clientii (CRM)

l        Analiza rulajul marfurilor

l        Analiza pretului si managementul politicii de stabilire a preturilor

l        Monitorizarea personalului si evaluarea postului

l        Monitorizarea si analiza eficientei comerciale

l        Raportari manageriale

l        Raportari analitice

l        Conectarea echipamentelor periferice de vanzare

Analiza comparativa a vanzarilor planificate cu cele reale poate fi realizata pentru perioade variate (de exemplu, pentru aceleasi perioade ale anului curent si cel trecut) si la diferite nivele de detaliere.

Evidenta comenzilor clientilor permite implementarea celei mai eficiente strategii in ceea ce priveste satisfacerea cerintelor clientilor, conform cu strategia selectata (vanzare din stoc, vanzare la comanda, etc.); rezervarea produselor in stoc cu transportarea ulterioara; adaugarea comenzii unui client la comenzile precedente facute pentru furnizori. Exista un algoritm pentru rezervarea automata a marfurilor si repartizarea lor, asigurand astfel o distribuire optima a comenzii clientului in functie de comanda furmizorului si eliberarea produselor din stoc.

SkySales asigura respectarea termenilor de livrare pentru marfurile comandate, satisfacand cererile clientilor pe cat posibil, in acelasi timp evitand suprastocarea.

Raportul "Analiza comenzilor" furnizeaza informatie referitoare la stadiul actual al comenzilor.

Exista posibilitatea stabilirii profitului viitor de pe urma unei comenzi chiar in timpul intocmirii ei. Se exclud insa, situatiile, cand reducerile ar putea duce la scaderea pretului sub valoarea minima admisa.

Exista cateva planuri de vanzari incluse in aplicatie: cu rezervare temporara de marfuri sau fara rezervare (vanzare din stocul ramas); prin comenzi prealabile la furnizori pentru anumite comenzi ale clientilor; vanzari in credit sau pe baza unui avans.

Functionalitatea managementul-ui achizitiilor furnizeaza managerilor informatii necesare planificarilor din timp a marfurilor si optimizarea costurilor de achizitie.

Managementul achizitiilor permite automatizarea urmatoarelor tipuri de operatii:

l        elaborarea comenzilor de aprovizionare catre furnizori pe baza comenzilor clientilor

l        monitorizarea intelegerile privind factura si a livrarii comenzilor

l        corectarea si inchiderea comenzilor de aprovizionare

l        monitorizarea preturilor furnizorului

Warehouse management

Modulul managementul depozitelor asigura controlul complet asupra stocurilor de marfuri a unei firme, atat pentru vanzari en-gros cat si pentru cele en-detail.

SkySales permite o evidenta pentru depozite si puncte de lucru. Asigura nu doar evidenta marfurilor stocate in depozit, dar si a celor primite in custodie.

Programul permite operatiuni cu seturi de marfuri cum ar fi asamblarea si dezambalarea lor.

Inventarierea calculeaza diferenta dintre cantitatea scriptica si cantitatea faptica (reala) a marfurilor inregistrate in momentul inventarierii. Apoi pe baza inventarului efectuat in cazul diferentelor stocul poate fi reglat.

Evidenta comenzilor interne

Inregistrarea cheltuielielor suplimentare

Functia de procesare a comenzilor interne permite departamentelor unei companii sa comande marfuri impreuna cu alte departamente pentru a-si aproviziona propriul stoc. Comenzile interne sunt de asemenea procesate in cadrul planificarii vanzarilor. Comenzile interne sunt considerate inchise in momentul in care marfurile au intrat in stoc.

Cheltuielile suplimentare pot fi incluse in costul marfurilor. In functie de natura cheltuielilor ele pot fi distribuite pe valoarea marfurilor achizitionate, pe greutatea lor sau pe cantitate. Cheltuielile suplimentare pot fi fixate inainte de primirea marfurilor.

Managemenetul relatiilor cu clientii (CRM)

Informatia de contact este formata din mai multi parametri cum ar fi adresa, numarul de telefon, adresa de e-mail, etc. De asemenea pot exista mai multe persoane de contact pentru un client, in acest caz exista posibilitatea sa fie introdusa informatie de contact suplimentara.

" Contactele" pot include si informatie arbitrara de la clienti dar si informatie scrisa chiar de utilizator pentru a fi trimisa.

Analiza eficientei contactelor se poate realiza cu ajutorul raportului "Analiza contactelor si surselor de informatii". In cadrul acestuia, pentru a analiza rezultatele pot fi folositi mai multi parametri. De exemplu, se poate observa cum volumul vanzarilor a crescut dupa ce clientii au fost sunati sau se poate observa care era profitul companiei dupa o campanie publicitara, si in care de exemplu publicitatatea in ziare a avut un impact mai mare.

Permite rezolvarea urmatoarelor sarcini:

l        Stocarea informatiei de contact a clientilor, notificare automata in legatura cu viitoarele contacte cu un client

l        Schimburi ale informatiei de contact cu programe de mail externe

l        Analiza CRM cu gruparea clientilor pe diferite categorii (ABC si analiza XYZ )

l        Istoria contactelor cu clientii

SkyCRM permite schimbul datelor de contact cu diverse programe de e-mail externe ceea ce creste eficienta muncii si mentine baza de date a contactelor ca un tot intreg si asigura evitarea crearii unor dubluri. Schimbul de date este efectuat in format CSV cu functia de import/export a informatiilor.

Analiza CRM furnizeaza, in acelasi timp, analiza ABC a clientilor, dar si, analiza stadiilor de legatura cu clientii (XYZ).

Aceasta analiza este realizata cu ajutorul unui raport corespunzator, ce se bazeaza pe informatia introdusa intr-o baza de date. Din datele raportului se pot rearanja listele de parteneri in concordanta cu nivelul de importanta. Se pot distinge trei astfel de nivele de importanta:

u      "A" - nivel inalt de importanta

u      "B" - nivel mediu de importanta

u      "C" - nivel scazut de importanta

SkySales permite rearanjarea automata a clasificarii ABC a partenerilor.

Valorile si criteriile procesarii sunt stabilite de catre utilizator in setarile acesteia. Dupa incheierea procesarii, fiecare partener va fi incadrat in categoria corespunzatoare; totusi aceste corelatii pot fi modificate si manual de catre utilizator.

Analiza XYZ si istoria contactelor poate fi aplicata, de asemenea, listei contactelor si le poate clasifica in functie de stagiul legaturilor.

Stadiul relatiei cu un client poate primi una din urmatoarele valori:

Client potential

Client ocazional

Client fidel

Client pierdut

Pentru a intelege tendintele cererii clientilor, pentru grupul "clientilor fideli" este furnizata informatie mai detaliata, precum impartirea pe clase X, Y si Z.

Procesarea XYZ atribuie in mod automat clasele corespunzatoare contactelor, dar pot fi modificate manual.

Rapoarte

Aplicatia ofera mai multe rapoarte analitice pentru toate aspectele activitatii intreprinderii. Astfel pot fi obtinute informatii referitor la nivelul stocului, comenzi, vanzari, intelegeri din orice punct de vedere al analizei cu nivelul cerut de detaliu.

De exemplu, se pot obtine informatii legate de vanzari pe judete pentru oricare din grupele de marfuri sau se poate monitoriza volumul vanzarilor pentru o anumita perioada defalcat pe zile.

Utilizatorul poate seta de unul singur nivelul detalierii, precum si parametrii de grupare si conditiile de sortare ale rapoartelor. Cum ar fi setari individuale (care constituie de fapt rapoarte speciale create de utilizator) pot fi salvate pentru utilizare ulterioara.

In ceea ce priveste reprezentarea vizuala a datelor asigura vizualizare grafica sub forma tabelelor si diagramelor si include functia "detaliere" pentru obtinerea mai multor detalii despre un anumit produs.

Modulul rapoartelor include multe rapoarte precum:

n        Evaluarea situatiei depozitelor

n        Analiza ABC a marfurilor

n        Analiza XYZ a marfurilor

n        Analiza comparativa a marfurilor

n        Analiza comenzilor

n        Analiza rulajului marfurilor

n        Raportul structurii mijloacelor de rulaj

Functia de monitorizare a personalului si evaluare a postului asigura estimarea randamentului muncii unui manager in functie de o serie de parametrii:

l        calitatea si integralitatea informatiei de contact in baza de date

l        numarul de contacte cu clientii

l        analiza schimbarilor in stadiilor relatiilor

l        numarul clientilor pierduti comparativ cu numarul total al clientilor

l        numarul comenzilor finalizate

l        totalul vanzarilor, profit brut, plita

Lista parametrilor poate fi modificata de catre utilizator. Estimarea poate fi realizata in cifre absolute precum si in valori relative. Exista de asemenea si posibilitatea de a compara managerii ca productivitate.

Raportul managerial reprezinta un raport special deoarece prin intermediul lui se furnizeaza constant informatii cruciale conducerii firmei. Raportul poate fi setat in asa mod ca motorul raportului sa creeze si sa trimite in mod automat datele, in functie de configurare si la adresele de e-mail specificate.

Raportul va analiza datele in functie de diversi parametrii, precum volumul vanzarilor, conturi de venituri si cheltuieli, fluxuri de fonduri din punctul de vedere al produselor, etc. Lista parametrilor poate fi setata individual pentru fiecare manager in parte.

Pentru o mai buna prezentare, datele pot fi vizualizate sub forma grafica: diagrame de comparatie, tabele, etc. Raportul va fi trimis prin posta electronica conform listei de mail specificata.

Echipamente periferice

Exista posibilitatea sa atasati diverse echipamente periferice, precum cititor coduri de bare, terminale portabile, case de marcat si imprimante fiscale.

l        SkyCRM

SkyCRM va ajuta sa gestionati eficient relatiile cu clientii, potentialii clienti si furnizorii dumneavoastra, este un instrument indispensabil pentru eficientizarea managementului organizatiei, a angajatilor si activitatii acestora, poate asigura un control eficient al produselor, integrare cu diverse echipamente periferice si schimbului de documente cu firmele partenere.

Managementul relatiilor cu clientii (Customer Relationship Management - CRM) este o filosofie a afacerilor ce descrie o strategie care plaseaza clientul in centrul procesului, activitatilor si culturii unei organizatii. Aceasta strategie poate fi implementata cu ajutorul aplicatiei SkyCRM, iar noile dezvoltari aduse in SkyCRM poate ajuta organizatia sa isi adapteze regulat strategiile.

Avantajele sistemului SkyCRM sunt numeroase: incepand cu reducerea cheltuielilor cu munca manuala, automatizarea activitatii de vanzare, cresterea transparentei activitatii angajatiilor, securizarea datelor esentiale, raportarea si previziunea.

SKyCRM este o aplicatie CRM prietenoasa pentru firmele de dimensiuni medii destinata controlului si organizarii de:

l        Contacte si adrese

l        Vanzari si proiecte

l        Comenzi si facturi

l        Campanii de marketing

l        Fisiere si e-mail-uri

l        Lista contactelor telefonice, intalniri, lista problemelor de rezolvat, precum si orice alte relatii definite de utilizator

l        Conexiune cu sisteme de telefonie pentru convorbiri directe din program

l        Posibilitatea de a transmite SMS-uri direct din program.

Pricipalul avantaj al sistemului informatic este solutia tehnologica adoptata care, utilizeaza platforma 1C:Enterprise. Exista posibilitatea de a utiliza o baza de date nativa (versiune fisier) sau puteti opta pentru unul din motoare de baze de date sub Linux (PostgreSQL) sau sub Windows (PostgreSQL sau IBM DB2). Unul din aceste moatoare de baze de date va permite implementarea unui sistem informatic performant si fiabil, cu interogari client-server rapide inclus in pretul aplicatiei (pentru versiunea server). Modulele aplicatiei asigura definirea normativelor de lucru, inregistrarea activitatii agentilor si urmarirea executiei pana la livrarea comenzilor catre client.

Descriere generala

Colectarea datelor referitoare la un anumit partener/client din surse multiple: date operationale, inregistrari ale tranzactiilor de afaceri care au loc intre companie si client folosind pentru aceasta machete standard pentru cereri, oferte transmise clientilor, comenzi, note de telefon, intalniri uc clientii/prezentari, reclamatii de la clienti etc.;

Transformarea datelor despre un anumit client adunate din mai multe surse intr-o informatie coerenta asigurand ascces rapid la toate informatiile colectate, peritand analiza acestora si prezentarea unei viziuni complete despre client.

Aplicatia realizeaza un istoric al relatiilor cu clientul in cadrul ciclului de vanzare, de la contactare si introducerea primelor date despre client pana la semnarea si derularea contractelor.

Organizer

Cheia succesului in relatia cu ceilalti tine de elemente ca punctualitatea si respectarea promisiunilor facute. Real CRM este in primul rand un instrument usor de folosit care vine in intampinarea nevoilor de zi cu zi ale agentului de vanzari.

Real CRM ofera facilitati de organizare si planificare a timpului pentru intregul ansamblu de activitati ale angajatilor cat si o platforma de comunicare prin posibilitatea de trimitere a mesajelor in interiorul companiei.

Exemple de activitati planificate:

l        telefoane catre clienti

l        intalniri cu clientii

l        vizionari

l        sarcini primite de la manageri

l        remindere pentru anumite sarcini

l        concedii

Modalitati de distributie a produselor

ICS SRL isi prezinta solutiile integrate clientilor cu ajutorul expozitiilor la care participa. Una dintre expozitiile anuale unde este prezenta an de an firma Skyoft este CERF. La CERF 2007 firma a cunoscut o crestere din punct de vedere al vizitatorilor standului ICS precum si a clientilor care au cumparat pe loc produsele distribuite de societate.

O alta modalitate de distributie o reprezinta trimiterea cu ajutorul postei electronice a unor documente in format PDF, o ofertei de produse pe care ICS o transmite diferitelor firme de profil care au nevoie de un sistem integrat.

De asemenea, distribuitorii autorizati ICS reprezinta o alta modalitate de prezentare si distribuire a pachetelor cu programe ICS

IV. Concluzii si propuneri

Concluzii cu privire la activitatea desfasurata de SC "ICS" SRL

ICS SRL este o societate comerciala care dealungul ultimului an a crescut foarte mult ajungand sa-si creasca vanzarile produsului de baza SkyConta, dar aducand pe piata de asemenea un produs foarte nou si foarte necesar pietei intreprinderilor mici si mijlocii din romania SkyLite.

In concluzie activitatea desfasurata de ICS SRL nu poate duce firma spre faliment ci numai spre castig, firme acoperind un domeniu foarte actual si foarte important si anume in industria software in domeniul economic si financiar.

Propuneri

In urma unei evaluari foarte atente a activitatii desfasurate de ICS SRL am observat unele defecte in ceea ce priveste gestionarea legaturilor cu potentialii clienti, dar si in pastrarea legaturilor cu clientii actuali; in acest sens am cateva propuneri in ceea ce priveste aceste probleme la prima vedere minore dar foarte importante pentru vanzarea sistemelor integrate. Astfel, o persoana ar trebui desemnata sa se ocupe numai si numai de gestionarea relatiilor cu clientii, contactare a acestora in vederea informarii cu privire la modul de utilizare precum si la capacitatea la care sunt folosite sistemele integrate ale ICS.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate