Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Bannere platite


Bannere platite


Bannere platite

Potrivit datelor colectate o buna parte din magazinele virtuale utilizeaza bannere ca modalitate de promovare. Aceste bannere constau in spatii publicitare platite pe un alt site, plata facandu-se fie pe baza unei taxe lunare fixe fie pe baza numarului de accesari prin care se ajunge la magazinul virtual. (numarul de clickuri pe banner)Din datele colectate si din exemple rezulta faptul ca magazinele virtuale prefera doua tipuri de site-uri in vederea afisarii de bannere pe acestea, si anume:

Magazinul virtual

bannere afisate pe alte siteuri care redirectioneaza catre magazinul respectiv

www.emag.ro

www.librarie.net

www.domo.ro

www.cel.ro

www.pcgarage.ro

www.dc-shop.ro

www.e7.ro

www.pcfun.ro

www.mediadot.ro

www.top-shop.ro

www.onestop.ro

www.treiursuleti.ro

www.kumparaturi.ro

www.f64studio.rowww.dm.ro

www.neomax.ro

www.tarafashion.ro

www.sigmanet.ro

www.ecumparaturi.ro

www.upshop.ro

Tabelul 4. Utilizarea bannerelor platite

1. fie un site cu un caracter mai general, dar cu un numar foarte mare de vizitatori

2. fie un site cu un trafic mai redus, dar de nisa, adica un site cu informatii despre un anumit produs, cu  review-uri despre produse sau chiar un site care prezinta sfaturi si sugestii pentru cumparatori.

Figura 14. Ponderea magazinelor virtuale care platesc bannere pe alte pagini web

Asadar, putem spune ca desi, afisarea de bannere pe alte site-uri prezinta unele riscuri cu privire la rata de accesare ea totusi este utilizata de 60% dintre magazinele virtuale din tara noastra.

Deasemenea, observam faptul ca aceasta modalitate de promovare este preferata in randurile magazinelor virtuale care apartin unor lanturi de magazine cu acoperire nationala, mai exact: domo.ro, dc-shop.ro si upshop.ro, aducand un plus de imagine nu doar magazinului virtual ci intregii retele de magazine.

Un alt lucru care poate fi observat este faptul ca bannerele sunt utilizate de site-urile care au o situatie financiara relativ mai buna decat celelalte site-uri. Acest lucru se explica prin simplul fapt ca afisarea de bannere nu este modalitatea cea mai ieftina de atragere a clientilor.

Spatiile publicitare inchiriate pe siteuri, portaluri sau forumuri precum softpedia.com sau roportal.ro au un pret relativ destul de ridicat. Inchirierea unui spatiu publicitar pe un site cu un trafic de ordinul zecilor de mii / zi poate costa comerciantul de la cativa zeci de euro pe luna pana chiar si la cativa mii de euro, pretul bannerului depinzand in mare masura de natura acestuia, de pozitionarea lui si nu in ultimul rand de spatiul ocupat.

Printre exemplele aduse gasim un banner chiar pe site-ul trafic.ro. Beneficiarul bannerului este magazinul virtual domo.ro. Este vorba despre un banner animat care prezinta avantajele achizitionarii unui aparat de aer conditionat de la domo.ro.

Bannerul poate fi catalogat drept unul mare si "agresiv" adica unul de tip leaderboard.

Figura 15. Exemplu de banner platit pe www.trafic.ro

Urmatoarele doua exemple vin de pe site-uri cu natura total diferita. Gasim un banner apartinand magazinului virtual www.cel.ro pe unul dintre cele mai mai bloguri din Romania.

Este vorba despre www.zoso.ro un blog care nu prezinta un specific anume si pe care gasim articole sau comentarii la o mare varietate de probleme / domenii. Asemenea bannerului domo.ro si magazinul virtual cel.ro apeleaza la un banner animat (dinamic) insa de dimensiuni mai reduse decat cel in cazul domo.ro

Al treilea banner este afisat pe un site de nisa, fiind vorba despre price.ro, un site care contine atat sfaturi si sugestii utile cumparatorilor online cat si un intreg catalog de magazine si produse, menirea acestui site fiind de a ajuta cumparatorul in gasirea celui mai bun pret din oferta magazinelor. Bannerul, la fel ca si in celelalte doua exemple, este unul animat, de tip leaderboard, avand ca beneficiar magazinul virtual sigmanet.ro

Figura 16. Exemplu de banner platit pe www.zoso.ro

Figura 17. Exemplu de banner platit pe www.price.roPolitica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate