Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» Tehnica Philips 66


Tehnica Philips 66


Tehnica Philips 66

Esenta tehnicii 'Philips 66' consta in stabilirea unui sistem de comunicatii intre un numar mai mare de participanti (circa 36). Acest lucru permite dezbaterea anumitor probleme, urmand ca in final, rezultatele sa fie materializate de catre initiatori in decizii, de care vor lua cunostinta toti participantii. Durata reuniunii depinde de complexitatea problemei si dificultatile intampinate in formularea si fundamentarea solutiilor propusem de participanti, dar nu se recomanda sa dureze mai mult de trei ore.

Derularea tehnicii presupune rezolvarea urmatoarelor probleme:

formularea clara a problemei ce urmeaza a fi pusa in dezbatere;

nominalizarea celor 30 de participanti, persoane care lucreaza in domeniul dat, la reuniune, putand participa si specialisti din afara unitatii;

impartirea participantilor in grupe de cate sase persoane, dintre care unul este responsabilul grupului.

Activitatea debuteaza cu prezentarea problemei pentru rezolvarea careia se solicita solutii. Se discuta problema, pe grupuri, timp de sase minute, interval in care responsabilul grupului isi noteaza opiniile membrilor acestuia, dupa care are loc reuniunea generala.Reuniunea generala incepe prin prezentarea de catre fiecare responsabil a opiniilor grupului pe care-l reprezinta.

In discutiile dintre initiatori si reprezentantii grupurilor pot apare informatii noi, obtinute prin participarea la dezbateri a altor membrii din formatiile stabilite initial.

Opiniile participantilor vor fi retinute si sistematizate si se opteaza pentru varianta care ofera avantajul maxim, concretizata in decizie.

Tehnica are un pronuntat caracter operativ, de lucru, ceea ce face ca aplicarea ei sa fie posibila in rezolvarea multor probleme din activitatea unitatilor economice.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate