Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» Intensitatea functiilor procesului de management in faza previzionala, de operationalizare si faza finala


Intensitatea functiilor procesului de management in faza previzionala, de operationalizare si faza finala


Intensitatea functiilor procesului de management in faza previzionala, de operationalizare si faza finala

Procesul tipic de management, in raport de modul in care sunt concepute si exercitate functiile sale, se realizeaza in trei faze: previzionala; de operationalizare; de evaluare si interpretare.

Procesul tipic de management, in raport de modul in care sunt concepute si exercitate functiile sale, se realizeaza in trei faze: previzionala; de operationalizare; de evaluare si interpretare tactice.

Faza de operationalizare (Fig. 2.) se caracterizeaza prin preponderenta functiilor de organizare, coordonare si antrenare a elementului uman la realizarea obiectivelor cuprinse in planurile si prognozele intreprinderii. Acestei faze ii corespunde managementul operativ in care predomina adaptarea si implementarea de decizii curente, referitoare la activitatea de productie.Faza de evaluare si interpretare a rezultatelor (Fig. 3) denumita si faza finala se caracterizeaza prin preponderenta exercitarii functiei de control-evaluare asupra obiectivelor si deciziilor stabilite in faza previzionala, cat mai ales a celor din faza de operationalizare. In aceasta faza, pe baza unui sir de verificari si evaluari ale deciziilor adoptate, se introduc corectiile impuse de schimbarile produse in componentele mediului ambiant. 

Fazei finale ii corespunde managementul postoperativ si are un puternic caracter constatativ. Aceasta faza incheie un proces de management si pregateste conditiile pentru abordarea unuia nou.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate