Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» Posibilitati de obtinere a avantajului competitive


Posibilitati de obtinere a avantajului competitive


Posibilitati de obtinere a avantajului competitive

Otinerea avantajului competitive pe piata implica actionarea in mai multe directii asigurandu-se, astfel, valoarea pragmatica proiectiei viitorului firmei.

Intre acestea amintim:

Ø      realizarea unor costuri de productie mai reduse comparative cu concurenta, situatie ce se reflecta in operarea cu preturi de vanzare sub media existenta de piata; o asemenea modalitate caracterizeaza firmele cu productie de serie mare si de masa, ce fabrica si comercializeaza produse mai putin pretentioase din punct de vedere calitativ. Este necesara, insa, evitarea promovarii unei politici prin care calitatea sa fie neglijata.

Ø      oferirea unor produse cu parametric constructive si functionali diferiti de cei ai produselor concurentilor, constituie o alta posibila varianta de obtinere de avantaj competitive. Prin acesta se asigura ca o calitate superioara, o mai buna retea de distrubutie, unde service calitativ superior produselor comercializate etc., ceea ce atrage dupa sine practicarea unor preturi de vanzare mai ridicate.Foarte important este faptul ca la o calitate superioara corespund cheltuieli suplimentare, a caror acoperire trebuie realizata prin pret, obtinandu-se un plus de profit fata de concurenta.

Deoarece firma simulata actioneaza intr-un mediu concurential din ce in ce mai puternic, iar productia fabricate este de serie mare, consideram ca promovarea primei modalitati de obtinere de avantaj competitive este mai oportuna. Se impune, insa, evitarea unei abordari exclusiviste in acest domeniu. Altfel spus, calitatea trebuie mentinuta cel putin la standardele ofertei medii.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate