Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» Caracteristicile postului de munca


Caracteristicile postului de munca


Caracteristicile postului de munca

Postul de munca este cea mai simpla subdiviziune organizatorica si cuprinde totalitatea obiectivelor, sarcinilor, competentelor si responsabilitatilor care revin in mod permanent spre executare unui angajat.

Obiectivul postului constituie caracteristicile sintetice ale utilitatilor postului, ratiunile crearii sale si criteriile de evaluare a muncii personalului caruia ii este atribuit.

Sarcina este un proces de munca simplu sau o componenta de baza a unui proces de munca complex ce prezinta o autonomie functionala, fiind efectuata, de regula, de o persoana. Sarcina reprezinta instrumentul de rezolvare a obiectivelor. Caracteristicile sarcinilor de munca pot fi descrise prin: varietatea indemanarilor, identitatea si semnificatia sarcinii, autonomia si feedback-ul.Competenta sau autoritatea, cea de-a treia caracteristica a postului de munca, defineste limitele in cadrul carora titularii de posturi pot actiona pentru realizarea obiectivelor individuale.

Responsabilitatea reprezinta obligatia ce revine titularului postului de munca pe linia efectuarii sarcinilor aferente obiectivelor individuale.

Pentru fiecare post de munca managerii compartimentelor intocmesc fisa postului, in care se precizeaza: denumirea postului, obiectivele, sarcinile, competentele, responsabilitatile, relatiile cu alte posturi si conditiile necesare unei persoane pentru a ocupa postul.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate