Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelorAfaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» LOGISTICA SI MANAGEMENTUL LANTULUI DE APROVIZIONARE SI LIVRARE


LOGISTICA SI MANAGEMENTUL LANTULUI DE APROVIZIONARE SI LIVRARE
LOGISTICA SI MANAGEMENTUL LANTULUI DE APROVIZIONARE SI LIVRARE

In opinia lui Philip Kotler, logistica implica planificarea, implementarea si controlul fluxului fizic de materiale, produse finite, informatii intre punctul de origine si punctul de consum, in scopul satisfacerii nevoilor clientului si obtinerii unui profit corespunzator.

Intr-o conceptie moderna , logistica are in vedere nu numai fluxul parcurs de o marfa de la producator la client, ci si fluxul produselor si al materialelor de la furnizori catre producatori. Logistica implica de fapt conducerea intregului lant de furnizare, construit din fluxurile care contribuie la formarea si adaugarea de valoare de catre participantii la acest lant (incepand cu furnizorul si terminand cu consumatorul final sau utilizatorul industrial). In aceste conditii, activitatea de logistica implica administrarea intregului sistem de distributie fizica al canalului de marketing, respectiv activitatea furnizorilor, a agentilor de aprovizionare, a operatorilor de piata, a membrilor canalului si a clientilor. Aceste activitati includ prognoza, achizitia, planurile de productie, inregistrarea comenzilor, gestiunea stocului, depozitarea si organizarea transporturilor, toate acestea constituind, de fapt, componentele logisticii. Intr-un asemenea context, in prezent importanta si rolul logisticii sunt tot mai mari, urmare a cel putin trei considerente.

a) In primul rand, distributia se constituie intr-un element de prima insemnatate in servirea clientilor, in satisfacerea cerintelor tot mai exigente ale acestora.

b) In al doilea rand, logistica reprezinta un important element de costuri in activitatea oricarei firme.

c) In al treilea rand, evolutiile pe planul tehnologiei informatiilor influenteaza in mod hotarator activitatea logistica, contribuind din plin la imbunatatirea distributiei fizice a marfurilor.

d) In al patrulea rand, nevoia perfectionarii activitatii logistice a fost impusa si de cresterea varietatii produselor, a gamei sortimentale a acestora.

In aceste conditii, principalul obiectiv al sistemului logistic trebuie sa fie si sa ramana asigurarea nivelului planificat de servicii la cel mai redus cost.

Alaturi de acest prim obiectiv, un al doilea obiectiv al logisticii are in vedere micsorarea distantelor de spatiu si de timp dintre oferta si cererea de marfuri, altfel spus, dintre cele doua extreme ale canalului de distributie.Balan, Carmen, Logistica, Editia a II, Editura Uranus Bucuresti, pag 22-26
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate