Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
FORMATUL PLANULUI DE AFACERI


FORMATUL PLANULUI DE AFACERI


Anexa 1EFORMATUL PLANULUI DE AFACERI

NUMAI pentru proiecte care solicita mai mult de 223.000 LEI

ca finantare nerambursabila

I        SUMAR EXECUTIV

I. 1 Titlul proiectului:__________ ______ ____ _____ _______ ______ ______

I.2 Valoarea proiectului:

LEI

Total valoare proiect

Finantare solicitata din PFN

Contributia, in numerar, a solicitantului

I.3 Tipul afacerii:

Va consolidati pozitia intr-un domeniu de afaceri existent sau intrati intr-un nou sector de afaceri?

Nou

Existent

I.4 Scopul investitiei:

Investitie noua

Marirea capacitatii existente

Diversificarea productiei

Cresterea productivitatiiImbunatatirea calitatii

Investitii in software (licente, software etc.)

Altele (specificati) _____ _______ ______ ______________

Domeniul de activitate (cod CAEN): __________ ______ ____ ______

II     ANALIZA SITUATIEI ACTUALE

Istoricul companiei

Descrieti modul in care s-a dezvoltat compania dumneavoastra de la infiintare. Daca au avut loc schimbari anterioare ale produselor sau serviciilor, va rugam sa le descrieti.

Prezentati-va produsele si/sau serviciile existente

Care sunt principalele dvs. activitati? Care credeti ca sunt punctele forte ale companiei dumneavoastra in productie sau servicii? Care sunt punctele slabe?

Prezentarea mediului pietei pentru produsele/serviciile dvs. existente

Care este dimensiunea pietei dvs. (locala, regionala, nationala, internationala)?

Care sunt obstacolele care va impiedica sa obtineti o cota mai mare a pietei? De exemplu: o calitate mai scazuta a produselor/serviciilor, lipsa angajatilor suficient de buni, lipsa calitatii utilajelor sau un numar prea mic al acestora, lipsa informatiilor.

Prezentarea principalilor dvs. competitori

Care sunt in prezent competitorii dvs.? Cate companii ofera produse/servicii similare sau identice? Care sunt diferentele intre dvs. si competitorii dvs? Furnizati detalii despre ei (dimensiune, locatie); vand ei mai mult ca dvs.? Daca da, explicati. Competitorii sunt pe piata de multa vreme? Produsele/serviciile dvs. sunt de o mai buna calitate decat cele ale competitorilor'? Care este pozitia pe piata a produselor/serviciilor dvs. in comparatie cu competitorii cunoscuti?

Infrastructura existenta

Va rugam sa descrieti dimensiunea si conditiile infrastructurii dvs. Se vor include informatii referitoare la proprietatea asupra cladirilor, varsta cladirilor si accesul la utilitatile necesare.

III          ANALIZA PROPUNERII DE INVESTITII

Care este produsul/serviciul care va fi dezvoltat in cadrul proiectului?

La ce va veti utiliza investitia? Descrieti fie modul in care veti extinde sau imbunatati un produs/serviciu existent, fie modul cum veti dezvolta un produs/serviciu nou. Cum va tine cont produsul/serviciul de punctele slabe si obstacolele identificate in sectiunea anterioara?

Prezentarea mediului pietei pentru noul dvs. produs /serviciu

Furnizati detalii privind piata-tinta a produselor sau serviciilor. Care este natura cererii pe aceasta piata: permanenta/sezoniera/ciclica? Cati clienti potentiali exista pe piata? Sunt acestia internationali, nationali sau locali? Care sunt cerintele potentialilor clienti ai produselor/serviciilor generate de proiect?

Ce credeti ca va impiedica sa obtineti o pozitie mai buna pe piata? De exemplu: calitatea mai scazuta a produsului/serviciului, lipsa angajatilor suficient de experimentati, lipsa utilajelor de buna calitate sau un numar insuficient de utilaje, lipsa informatiilor.

Prezentati-va principalii competitori (daca sunt diferiti de cei prezentati in sectiunea anterioara)

Care sunt in prezent competitorii dvs.? Cate companii ofera produse/servicii similare sau identice? Care sunt diferentele intre dvs. si competitie? Furnizati detalii despre ei (dimensiune, locatie); vand ei mai mult ca dvs.? Daca da, explicati. Competitorii sunt pe piata de multa vreme? Produsele/serviciile dvs. sunt de o mai buna calitate decat cele ale competitorilor'? Care este pozitia pe piata a produselor/serviciilor dvs. pe piata, in comparatie cu competitorii cunoscuti?

Infrastructura existenta

Exista conditii suplimentare referitoare la infrastructura in legatura cu proiectul? Cum vor fi indeplinite aceste conditii?

IV          STRATEGIA DE MARKETING A PROIECTULUI

Strategia si pozitionarea produsului/serviciului

< Detaliati principalele avantaje competitive ale produselor/serviciilor dvs. (de ex.: pret, calitate, durabilitate, livrare, servicii post-vanzare, alte caracteristici speciale). Veti fi capabil sa exportati produsele/serviciile dvs.? Daca da, precizati unde si cum.

Cum va veti vinde produsele si/sau serviciile

<Specificati. Furnizati detalii privind modul in care va veti vinde si distribui produsele si/sau serviciile; veti distribui produsele prin propriul dvs. lant de magazine, prin intermediari, en-grosisti, retaileri, mijloace e-business sau e-commerce etc?

Activitati de promovare a vanzarilor

<Detalii: Cum vor afla clientii despre produsele dvs.? Care va fi bugetul alocat promovarii? Ce metode de publicitate/advertising veti utiliza (de ex. online marketing)? Veti lua parte la targuri, expozitii etc.? Daca da, la care? Planificati sa va exportati produsele? Daca da, mentionati pietele internationale unde planificati sa va lansati produsele/serviciile si cum planificati sa le promovati.

Alte elemente referitoare la strategia de marketing

<Detalii: Ce schimbari estimati ca vor avea loc pe piata? Cum va veti adapta la aceste schimbari?Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate