Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
GESTIUNEA PORTOFOLULUI DE TITLURI - ANALIZA FINANCIARA A FIRMEI TRANSGAZ


GESTIUNEA PORTOFOLULUI DE TITLURI - ANALIZA FINANCIARA A FIRMEI TRANSGAZ


Facultatea de Economie si    Profil:Finante-banci

Administrarea Afacerilor Seria 2,gr 1GESTIUNEA

PORTOFOLULUI DE TITLURI

ANALIZA FINANCIARA A FIRMEI TRANSGAZ

Referat 2

Cuprins

Cap 1 Analiza fundamentala a societatii TRANSGAZ S.A MEDIAS

1.1 Scurt istoric privind gazele naturale in Romania

1.2 Detalii despre societatea TRANSGAZ S.A MEDIAS

1.3 Obiectivul de activitate a societatii

Cap 2 Managementul companiei

2.1 Structura actionariatului TRANSGAZ

2.2 Conducerea executiva a societatii

2.3 Politica de resposabilitate sociala(CSR) a S.N.T.G. TRANSGAZ S.A MEDIAS

Cap 3 Piata companiei

3.1 Cooperarea internationala

3.2 Pozitia societatii TRANSGAZ pe piata din Romania

Cap 4 Strategii si planuri de viitor TRANSGAZ

4.1 Misiunea TRANSGAZ

4.2 Obiective strategice

4.3 Dezvoltarea activitatii de tranzitie internationala al gazelor naturale in Romania; Proiectul Nabucco

Cap 5 Analiza indicatorilor companiei

1.1 Scurt istoric privind gazele naturale in Romania

Evolutia Societatii Nationale de transport Gaze Naturale 'Transgaz' S.A. este determinanta pentru evolutia industriei gaziere din Romania.

In Romania, gazul metan a fost descoperit in anul 1909, in zona Sarmasel, judetul Mures.

O activitate organizata in industria gazelor naturale a debutat in Romania la inceputul secolului XX, cand, pe baza primelor descoperiri, rezervele comerciale au fost puse in productie si astfel, s-au efectuat livrari comerciale de gaze in scopuri casnice si industriale (pentru iluminat, incalzit si producerea de metanol, carbonat de sodiu si negru de fum).

Prima organizatie de profil , din Romania si din Europa, sub denumirea 'Erste Siebenbuergische Erdgas Aktiengesellschaft - Prima Societate Transilvaneana pentru conductul gazului pe pamant', a luat fiinta in 1912 la Turda care, avand prevazut in obiectul de activitate transportul si valorificarea gazelor naturale din zacamantul Sarmasel, a inceput construirea unei conducte de transport gaz metan, in lungime de 55 km si diametrul de 153 mm de la Sarmasel la Turda, lucrarile fiind finalizate in anul 1914.    anul 1915, la 26 noiembrie, se infiinteaza societatea Ungarische Erdgas-Gesellschaft AG, cu sediul la Budapesta, avand ca actionar majoritar un sindicat condus de Deutsche Bank din Berlin, care avea ca scop exploatarea, transportul si distributia gazelor din Transilvania - prima societate integrata din Europa. In anul 1917, orasul Turda devenea primul oras din Europa iluminat cu gaz natural. In perioada 1917 - 1925 s-a realizat alimentarea cu gaz metan a primelor orase din Transilvania: Turda, Tarnaveni si Medias. Necesitatea reglarii presiunii gazelor la livrarea acestora din conductele de transport catre societatile de distributie sau consumatorilor industriali a impus montarea, in anul 1925 la Medias a primei statii de reglare masurare-predare a gazelor naturale. Pe langa construirea in Transilvania a unor conducte de transport gaze naturale, in Muntenia s-au construit 2 conducte pentru transportul gazelor asociate din campurile de petrol, catre consumatorii rezidentiali si industriali din localitatile Campina (1927) si Ploiesti (1928). Construirea conductelor magistrale a evoluat si a fost influentata de dorinta comunitatilor locale de a utiliza noul combustibil.

Transportul gazelor naturale in Romania, in perioada de inceput a activitatii gaziere (1917 - 1942), s-a dezvoltat pe trasee cu caracter relativ, local/individual (zacamant-consumator). Inceperea celui de al doilea razboi mondial a determinat cresterea cererii de energie primara pentru sustinerea acestuia. Se poate considera ca, acesta a fost momentul care a determinat trecerea de la o utilizare locala a gazelor naturale la una regionala (alimentarea cu gaze, din zacamintele amplasate in Bazinul Transilvaniei, a Bucurestiului si a localitatilor situate pe valea Prahovei

In anul 1943 a inceput alimentarea cu gaze a Bucurestiului din doua zacaminte, Manesti si Vladeni situate pe Valea Prahovei.

Prin punerea in functiune a conductei de transport Botorca - Bucuresti, in lungime de 295 km , cu diametre cuprinse intre 250 si si 400 mm, in anul 1947, Bucurestiul a fost alimentat cu gaze naturale si din zacaminte situate in Bazinul Transilvaniei.

In anul 1958 se construieste primul depozit de inmagazinare a gazelor naturale din Romania, la Ilimbav, judetul Sibiu. Depozitul a permis preluarea varfurilor de consum sezoniere si orare, acest moment semnificativ constituind si o premiera europeana.

Un an mai tarziu (1959), Romania devenea prima tara exportatoare de gaze naturale din Europa, prin incheierea acordului interguvernamental intre Romania si Ungaria pentru livrarea gazelor naturale.

In anul 1965, Romania devenea prima tara din Europa care a construit o statie de comprimare amplasata pe o conducta magistrala, la Batani, care a fost dotata cu turbo-compresoare.

Cresterea continua a cererii de gaze a condus la montarea, in perioada 1965 - 1985, a 6 statii de comprimare pe conductele de transport, care erau echipate cu 21 agregate de comprimare si o putere totala, instalata, de 77550 CP.

Importul gazelor naturale din Federatia Rusa a inceput in anul 1979, dupa ce in anul 1976 s-a atins un varf de consum al gazelor naturale provenite din zacamintele libere (neasociate petrolului) de 32,7 miliarde mc.

Tranzitul international de gaze naturale in Balcani a demarat la 29 noiembrie 1970, la Giurgiu, odata cu semnarea 'Conventiei Interguvernamentale romano-bulgare pentru tranzitare de gaze din URSS in Bulgaria'.

In anul 1974 a fost finalizata conducta de tranzit cu Dn 1000, in lungime de 190 km pentru tranzitarea de gaze catre Bulgaria.

In anul 1986, la Moscova, se semneaza 'Conventia intre Guvernul Romaniei si al URSS privind tranzitul pe teritoriul Romaniei a gazelor naturale din URSS catre Turcia, Grecia si alte tari', care prevedea construirea de catre partea romana a unei conducte de Dn 1200, in lungime de 190 km.

Zece ani mai tarziu, se semneaza o noua Conventie interguvernamentala romano-rusa pentru extinderea capacitatii conductelor de tranzit gaze pe teritoriul Romaniei si cresterea livrarilor de gaze naturale din Federatia Rusa in Romania.

Anul 2000 a reprezentat un an de rascruce in evolutia industriei gaziere din Romania. In conformitate cu Hotararea nr. 334 /28 aprilie 2000, a Guvernului Romaniei, Societatea Nationala de Gaze Naturale 'ROMGAZ' S.A. Medias a fost restructurata si reorganizata, prin separarea completa a principalelor activitati din 'lantul de gaze' in entitati separate:

-doua societati nationale - 'TRANSGAZ' S.A. Medias (pentru transportul gazelor naturale) si 'DEPOGAZ' S.A. Ploiesti (pentru depozitarea gazelor naturale)

-doua societati comerciale de distributie a gazelor naturale - 'DISTRIGAZ NORD' S.A. Tg. Mures si 'DISTRIGAZ SUD' S.A. Bucuresti

-o societate comerciala de exploatare - productie - 'EXPROGAZ' S.A. Medias.

1.2Detalii despre societate

Denumire societate S.N.T.G.N TRANSGAZ S.A.

Cod fiscal / CUI 13068733

Cod Registrul Comertului J32/301/2000

Adresa:MEDIAS, jud. Sibiu, Pta. C.I. Motas nr.1,cod 551130

Localitate :MEDIAS

Judet:SIBIU

Tara: Romania

1.3Obiectul de activitate

Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale "TRANSGAZ" S.A., infiintata in baza Hotararii Guvernului nr. 334/28 aprilie 2000, este persoana juridica romana avand forma juridica de societate comerciala pe actiuni si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu statutul sau.

'TRANSGAZ' S.A. are ca scop indeplinirea strategiei nationale stabilite pentru transportul, tranzitul international, dispecerizarea gazelor naturale si cercetarea-proiectarea in domeniul transportului de gaze naturale prin efectuarea, cu respectarea legislatiei romane, de acte de comert corespunzatoare obiectului de activitate aprobat prin Actul Constitutiv.

'TRANSGAZ' S.A. poate desfasura complementar si alte activitati conexe pentru sustinerea obiectului principal de activitate, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu statutul propriu, dar nu poate achizitiona gaze din productia interna sau din import.

'TRANSGAZ' S.A. este operatorul tehnic al sistemului national de transport si raspunde de functionarea acestuia in conditii de calitate, siguranta, eficienta economica si protectie a mediului inconjurator

CAPITOLUL 2- MANAGEMENTUL COMPANIEI TRANSGAZ

2.1 Structura actionariatului

TRANSGAZ S.A MEDIAS actioneaza si functioneaza ca o societate comerciala pe actiuni, in temeiul prevederilor Legii nr. 31 /1990, privind societatile comerciale, republicata si a Statutului sau de organizare si functionare aprobat prin H. G. nr. 334 /2000.

Actiuni    in directia privatizarii

In baza prevederilor Memorandumului nr. 20 /6365 /E.B. /20.05.2004, s-a aprobat programul guvernamental 'O piata puternica - dezvoltarea pietei de capital' in care s-au stabilit masurile, precum si termenele de realizare a acestora, pentru agentii economici din portofoliul MEC - OPSPI, nominalizati pentru oferta publica initiala primara listarea pe piata de capital.

'Transgaz' S.A. Medias a fost propusa pentru listarea pe piata secundara de capital cu un pachet minoritar de actiuni, conform H. G. nr. 881 /03.06.2004 pentru aprobarea Strategiei de privatizare a unor societati comerciale aflate in portofoliul MEC, pentru anul 2004 si H.G. nr. 1329 /19.08.2004 privind mandatul institutiei publice implicate si aprobarea strategiei de privatizare prin oferta publica a unor societati.

In acest sens, 'Transgaz' S.A. a elaborat un program propriu de masuri cu termene privind 'Procesul de listare si oferta publica', care a fost avizat in sedinta Consiliului de administratie din data de 01.07.2004 (H.C.A. nr. 8 /01.07.2004) si aprobat in sedinta Adunarii Generale a Actionarilor din 01.07.2004 (Hotararea A.G.A. nr. 5 /01.07.2004).

Ca urmare a infiintarii S.C. Fondul Proprietatea S.A., si a listarii la bursa, structura actionariatului s-a modificat dupa cum urmeaza:

Actionar Nr. actiuni Cota de participare

MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR 8.656.148 75,52015 %

FONDUL PROPRIETATEA S.A. 1.764.620 14,98763 %

ACTIONARI PERSOANE FIZICE SI JURIDICE 1.353.076 11,49222 %

TOTAL 11.773.844 100,00000 %

2.2 Conducerea executiva a societatii

TRANSGAZ - Conducerea executiva

Director General

Director General Adjunct

Director General Adjunct

Director Departamentul Economic

Director Departamentul Dezvoltare

Director Departamentul Operare

Director Departamentul Exploatare

Director Departamentul Proiectare si Cercetare

Director Directia Juridica

Director Directia Resurse Umane

Director Directia Calitate, Mediu, Siguranta, Securitate si Sanatate in Munca

Director Directia Strategie, Piata de Capital, Comunicare si Relatii Corporative

Director Directia Tehnologia Informatiei si Comunicatii

Director Directia de echilibrare comerciala

Director Directia de exploatare, mentenanta

Director Dispeceratul de gaze naturale Bucuresti

Director Dispeceratul national

Director Directia pregatire, executie lucrari

Director Directia contabilitate

Director Directia buget, finante

2.3 POLITICA DE RESPONSABILITATE SOCIALA (CSR)

A SNTGN TRANSGAZ SA MEDIAS

Motto : O companie responsabila este o companie a viitorului

In contextul actual al globalizarii, dezvoltarii durabile si al competitivitatii, companiile sunt tot mai mult evaluate in functie nu doar de performantele economice, calitatea managementului si politica de comunicare ci si in functie de contributia adusa de acestea la viata sociala a comunitatii din care fac parte.

SNTGN TRANSGAZ SA Medias, consecventa principiului aplicarii unui management responsabil in indeplinirea misiunii asumate, constientizeaza importanta faptului ca, uneori, o sustinere financiara pentru o cauza nobila sau pentru un scop important, este vitala si de aceea prin programele si proiectele de responsabilitate sociala initiate, se implica activ in viata comunitatii, demonstrandu-si astfel statutul de 'bun cetatean'.

Rolul esential pe care TRANSGAZ il are in domeniul energetic din Romania si din Europa, se completeaza in mod firesc cu dorinta acesteia de a veni in sprijinul nevoilor reale ale tuturor celor care contribuie permanent la bunul mers al activitatii sale.

Parte componenta a strategiei TRANSGAZ de dezvoltare durabila, politica de responsabilitate sociala are ca obiectiv cresterea permanenta a gradului de responsabilizare a companiei fata de salariati, actionari, parteneri, comunitate si mediu cat si eficientizarea impactului programelor 'Triple P - Profit, People, Planette ' initiate in acest scop.

Angajamentul asumat de conducerea companiei prin 'Declaratia de politica privind sistemul de management integrat calitate - mediu', este inca o dovada certa a faptului ca TRANSGAZ responsabilizeaza importanta asigurarii unui climat organizational in care toti cei interesati: angajati, actionari, clienti, furnizori, comunitate si mediu sa poata interactiona eficient si responsabil atat din punct de vedere economic cat si social.

Politica TRANSGAZ in ceea ce priveste responsabilitatea sociala se bazeaza pe un set de principii care definesc aceasta interactiune dintre companie pe de o parte si salariati, actionari, parteneri, comunitate si mediu, pe de alta parte.

Domeniile prioritare in care TRANSGAZ desfasoara programe de responsabilitate sociala sunt: sportul, dezvoltarea comunitatii (lacasuri de cult, scoli, gradinite), educatie, arta si cultura, actiuni umanitare, sanatate (spitale), mediu.

CAPITOLUL 3 PIATA COMPANIEI

3.1Cooperare internationala

Urmare integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, activitatea de cooperare internationala vizeaza transformarea Transgaz intr-o companie de talie europeana care sa-si afirme importanta pe plan regional prin participarea activa in forurile, organizatiile si organismele de profil europene, in proiecte de interes regional si european si prin parteneriate active cu companii de profil.

Cooperarea internationala reprezinta interfata dintre societate si partenerii externi, urmarind indeplinirea obiectivelor regionale si internationale ale companiei, si anume:

- cooperarea cu companiile de transport gaze naturale din tarile invecinate in scopul realizarii de interconectari intre sistemul national de transport si sistemele similare ale acestor state. Sunt vizate proiecte de interconectare cu sistemul de transport gaze din Ungaria, Bulgaria, Ucraina si Serbia.

- cooperarea cu companii de gaze naturale din alte tari in scopul dezvoltarii tranzitului de gaze naturale pe teritoriul Romaniei, atat prin amplificarea capacitatilor de tranzit existente cat si prin implementarea de noi proiecte in acest scop (Nabucco);

- cooperarea cu organismele si institutiile europene precum si cu toti participantii la procesul de creare a pietei energetice interne a Uniunii Europene.

- implicarea in activitatea organizatiei GIE (Gas Infrastructure Europe), atat prin participarea la lucrarile grupelor de lucru ale asociatiei cat si prin gazduirea in luna octombrie a acestui an, la Bucuresti, a conferintei anuale GIE, considerat unul din cele mai importante evenimente de acest gen in domeniul transportului de gaze naturale.

- reprezentarea companiei si promovarea imaginii sale, precum si a proiectelor internationale in care societatea este implicata atat in cadrul diverselor congrese sau simpozioane internationale cat si in fata investitorilor interesati in actiunile

3.2 Pozitia societatii TRANSGAZ pe piata din ROMANIA

Locul TRANSGAZ S.A. pe piata gazelor naturale din Romania

CAPITOLUL 4 PLANURILE DE VIITOR ALE SOCIETATII

4.1 Misiunea TRANSGAZ S.A.

'In anul 2010 , TRANSGAZ va fi un operator de transport gaze pe

piata internationala de gaze naturale, cu un sistem national de transport dezvoltat si reabilitat, avand un sistem de management performant, aliniat la standardele internationale.'

Elementele viziunii

- Transgaz o companie care permanent se aliniaza sistemelor de management performant .

-Transgaz un furnizor de servicii de transport gaze naturale in conditii de siguranta deplina si competitivitate.

- Transgaz o companie angajata continuu pentru completarea si perfectionarea cadrului legislativ.

Misiunea Transgaz

- Implementarea managementului participativ in toate domeniile de actiune al Transgaz.

- Armonizarea reglementarilor specifice cu legislatia UE in domeniul gazelor naturale.

-Elaborarea unor proiecte de acte normative si actiuni de sustinere a acestora tip lobby.

- Reabilitarea, modernizarea si dezvoltarea SNT pe principalele directii de consum.

- Interconectarea SNT cu sistemele de transport ale tarilor invecinate.

4.2 Obiective strategice

Siguranta energetica:

- Asigurarea capacitatilor de transport pentru satisfacerea cerintelor de consum din economia nationala:

- Reconsiderarea si reabilitarea SNT;

-Dezvoltarea si modernizarea SNT;

- Dezvoltarea tranzitului de gaze naturale - realizarea pe teritoriul Romaniei a unor capacitati de tranzit integrate in coridorul de transport al gazelor din regiunea Marii Caspice spre vestul Europei;

- Interconectarea SNT cu sistemele de transport gaze naturale din tarile vecine, in baza unor acorduri/conventii interguvernamentale;

- Implementare SCADA;

- Implementarea prevederilor codului retelei.

Dezvoltare durabila:

- Modernizarea sistemelor de odorizare a gazelor naturale;

- Reducerea impactului proceselor tehnologice asupra mediului inconjurator;

- Reducerea consumurilor tehnologice;

-Cercetare stiintifica si proiecte in domeniul transportului gazelor naturale.

Competitivitate

- Modernizarea SNT pentru asigurarea compatibilitatii operarii acestuia in corelare cu sistemele de transport europene in vederea integrarii in piata unica europeana;

- Cresterea flexibilitatii in operarea SNT in conformitate cu evolutia pietei de gaze;

- Cresterea eficientei energetice prin recuperarea potentialului de detenta a gazelor naturale si a energiei continute in gazele arse;

- Cresterea eficientei economice in conditiile operarii unui sistem de transport echilibrat si competitiv;

- Diversificarea si consolidarea, in cadrul stabilit la nivel european, a relatiilor de colaborare cu tarile de tranzit al gazelor naturale;

- Instituirea zonelor de protectie si siguranta aferente conductelor din SNT.

4.3Dezvoltarea activitatii de tranzit international al gazelor naturale pe teritoriul Romaniei

- Proiectul NABUCCO -

Istoricul proiectului

Gazele naturale constituie o sursa promitatoare si contemporana de energie primara, cu efecte pozitive asupra mediului, atragand un interes deosebit. Cererea prezenta de energie a diverselor economii este principala initiativa pentru noi investitii in sectorul gazier si se concentreaza in prezent asupra transportului de gaze naturale catre pietele de desfacere cu cerere a acestei comoditati. Avand o structura puternic industrializata si tendinte de crestere, necesarul de energie in tarile europene este in continua crestere, iar in absenta unei surse suplimentare de energie primara aceste economii se vor confrunta cu o crestere continua a cererii de gaze in viitorul apropiat. In plus, pentru a asigura furnizarea de energie este necesara diversificarea surselor de aprovizionare, ceea ce constituie un aspect delicat al politicilor energetice in Europa.

In acest sens s-a initiat proiectul Nabucco cu participarea a cinci companii de profil, respectiv: BOTAS din Turcia, Bulgargaz din Bulgaria, Transgaz din Romania, MOL din Ungaria si OMV Erdgas din Austria, cu scopul de a conecta si valorifica rezervele promitatoare de gaze naturale din Zona Marii Caspice si Orientul Mijlociu, cu pietele europene.

Cele cinci companii au semnat in data de 11 Octombrie 2002 la Viena, un Acord de cooperare privind infiintarea unui "Consortiu" in vederea efectuarii unui "Studiu de Fezabilitate" privind crearea unei rute complet noua de transport a gazelor naturale din zonele de productie mai sus mentionate, prin construirea unei conducte pe teritoriul celor cinci tari si care sa aiba ca punct de plecare granitele Turciei cu Georgia si Iran iar ca punct final nodul Baumgarten din Austria (nod important in care sunt colectate gazele rusesti care sunt tranzitate catre vestul Europei. De asemenea se va lua in calcul legarea la conducta de transport si a altor surse de gaze disponibile din zona, (Siria, Irak, Egipt ).

Importanta acestui proiect a fost recunoscuta si de catre organismele comunitare prin includerea de catre Comisia Europeana a acestuia in programul TEN (Trans European Networks) pe lista de proiecte prioritare. Aceasta includere presupune si finantarea de catre Comisia Europeana a 50% din valoarea de realizare a studiului, restul de fonduri necesare fiind asigurat din fondurile proprii ale celor cinci companii.

Piete ale conductei Nabucco

In jurul Europei exista suficiente surse care sa acopere cresterea preconizata a cererii de gaze in Europa pentru urmatoarele decenii, dar in prezent nu exista suficiente posibilitati de transport a acestor volume de gaze naturale catre pietele gaziere europene.

De asemenea, datorita faptului ca pentru anumite regiuni din partea centrala a Europei de Vest si Balcani, distanta de la Marea Caspica este mai scurta decat fata de alte surse (in principal Rusia), se considera ca in acest sens Nabucco este un proiect competitiv. Analiza de piata, a dovedit aceste presupuneri. Aceste rezultate indica un volum posibil de transportat incepand cu livrari de 8 miliarde de mc in 2011 si cu o crestere treptata pana la volume de 25 - 3a sumariza, se poate afirma ca fezabilitatea proiectului Nabucco rezulta din:

  • caracterul competitiv din punct de vedere al costului si implicit al tarifului de transport previzionat , comparativ cu alte proiecte noi;
  • siguranta livrarilor, data de marile campuri de gaze din zona Marii Caspice si din Orientul Mijlociu;
  • diversitatea livrarilor pentru pietele tinta, fata de sursele existente;
  • faptul ca partenerii Nabucco preiau cantitati de gaze naturale pentru a acoperi partial cererea lor viitoare ;
  • cresterea constanta a necesarului de consum din tarile europene puternic industrializate, pe fondul scaderii constante (pe termen mediu si lung) a livrarilor de gaze din zona Marii Nordului, si a deprecierii infrastructurii de transport a gazelor rusesti);
  • costul ridicat de livrare a Gazului Natural Lichefiat produs de tarile din Maghreb (nordul Africii).

Previziuni pentru livrarile de gaze - OECD EUROPA

Intrucat pana in prezent nu exista un coridor de livrare intre sursele avute in vedere si zonele tinta de consum, Nabucco poate oferi o sursa de gaze naturale catre piata europeana si astfel va juca un rol important in cresterea gradului de competitivitate a pietelor gaziere europene in promovarea procesului de liberalizare al acestor piete, inclusiv in tarile in curs de aderare

1 miliarde mc in anul 2020.

Cap 5 Analiza indicatorilor companiei

Analiza indicatorilor companiei 2008

A. Indicatori de rentabilitate

a. Rata rentabilitatii economice: Rre =

Pb expl = Venituri exploatare - Cheltuieli exploatare = 1138318102,00 - 857374943,00 = 280943159,00

Rre =

b. Rata rentabilitatii financiare: Rrf =

Rrf =

c. Rata rentabilitatii veniturilor: Rrv =

Rrv =

B. Indicatori de lichiditate

a. Lichiditatea generala: Lg = =

Lg =

C. Indicatori de solvabilitate

a. Solvabilitatea generala: Sg =

Sg =

b. Solvabilitatea patrimoniala: Sp =

Sp =

D. Alti indicatori

a. Activul net contabil: ANC = TA - TD

ANC = 327910112,00 -

Analiza indicatorilor companiei 2007

A. Indicatori de rentabilitate

a. Rata rentabilitatii economice: Rre =

Rre =

b. Rata rentabilitatii financiare: Rrf =

Rrf =

c. Rata rentabilitatii veniturilor: Rrv =

Rrv =

B. Indicatori de lichiditate

a. Lichiditatea generala: Lg = =

Lg =

C. Indicatori de solvabilitate

a. Solvabilitatea generala: Sg =

Sg =

b. Solvabilitatea patrimoniala: Sp =

Sp =

D. Alti indicatori

a. Activul net contabil: ANC = TA - TD

ANC = 2609439813,00 -

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate