Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
» Descrierea firmei BullGuard


Descrierea firmei BullGuard


Descrierea firmei BullGuard

Inceputul

Firma BullGuard infiintata in anul 2002, este o companie privata cu capital integral romanesc. Fondatorii Cristescu Ovidiu si Breahna Alin, au vrut sa creeze un singur produs care sa ofere protectie utilizatorului de Internet. Target-ul a fost utilizatorul care este conectat permanent la Internet. Acesta este expus unui risc crecut de a contacta virusi informatici si de a fi atacat de hackeri.

Siguranta pentru toata lumea

Cei de la BullGuard cred in simplitate. Au un nume simplu, un website simplu si un produs simplu - usor de utilizat si inteles pentru oricine. Au preluat cele mai bune componente de securitate din industrie si le-au pus intr-un sigur produs extraordinar. Un pachet BullGuard contine antivirus, firewall, backup si spamfilter, toate intr-un singur produs.Cristescu Ovidiu si Breahna Alin au mers pe ideea ca cea mai buna cale de a proteja datele este de a crea un produs unic pe care utilizatorul de internet sa il inteleaga si in care sa aiba incredere. Utilizatorul nu are nevoie de un produs care sa ii aglomereze computerul cu o duzina de icoane si programe. Securitatea este mult prea importanta pentru a fi confuza.

Prima versiune de BullGuard a fost lansata in iunie 2002 si pana la inceputul lui 2003, peste 3 milioane de utilizatori isi instalasera BullGuard. Astazi, BullGuard este un brand cunoscut in industria de securitate, cu mai mult de 15 milioane de download-uri si un loc cheie in protejarea utilizatorilor de retele p2p din Romania.

Daca apar solutii imbunatatite, BullGuard le va cumpara si le va implementa. De indata ce o noua versiune este disponibila, ea poate fi download-ata gratis de catre toti clientii.

Descrierea produsului

O subscriptie de BullGuard cuprinde: Antivirus, Firewall, Backup si Spamfilter. Utilizatorii pot opta pentru o subscriptie gratuita pentru testarea produsului ( pe o perioada limitata de 2 luni), sau pot achizitiona subscriptii valide pentru un 1 sau 2 ani.

De asemenea ei pot alege intre 3 optiuni de Backup, in functie de spatiul necesar pentru stocarea fisierelor:    500MB, 1500MB sau 2500MB.

Antivirus

Antivirus-ul BullGuard a fost construit cu accent pe fiabilitate si viteza de update care sa minimizeze riscul in timpul epidemiilor de virusi.

Bazat pe motorul de scanare recunoscut si premiat BitDefender si aceleasi definitii de virusi, antivirus-ul BullGuard    ofera utilizatorilor unul dintre cei mai redusi timpi de raspuns din industrie, raportat la nivelele de informatie.

Firewall

Un computer are mai multe porturi care permit programelor cum ar fi clientii de e-mail , web browserii si serviciile de mesaje instant sa se conecteze la calculator.

Hackerii folosesc atacuri automate si scanari de porturi a milioane de utilizatori de internet, incercand sa gaseasca vulnerabilitati in computerul dumneavoastra, care le vor da access la datele acestora. Din nefericire, un utilizator care foloseste o conexiune DSL are in medie 30 de porturi scanate.

Firewall-ul Bullguard asigura protectia porturilor si ofera un control complet al traficului catre si dinspre computerul utilizatorului, oprind accesul neautorizat al intrusilor.

Firewall-ul BullGuard e bazat pe Sygate Personal Firewall Pro, unul dintre cele mai renumite Firewall-uri disponibile pe piata de astazi, cu un control avansat de detectare al accesului nepermis si este usor de folosit si modificat pentru nevoile fiecarui utilizator.

Back up

Tehnologie de ultima ora creata pentru a pastra in siguranta documente cheie si fisiere.

Documentele sunt stocate pe serverele BullGuard, in zone de maxima securitate.
Aceste servere sunt salvate pe serverele de rezerva, localizate intr-o alta zona geografica la 300 km distanta de prima.

Toate upload-urile si download-urile utilizatorilor sunt facute cu un transfer sigur de 128 biti. Accesul la driveul backup se poate face utilizand un username si o parola de la orice computer care are acces la internet.
Spatiul actual de backup variaza intre 500 si 2500MB.

Protectia P2P

Orice aplicatie P2P (Peer to peer) cum ar fi ICQ, NetMeeting, Yahoo Messenger sau MSN Instant Messenger sunt protejate de BullGuard daca acesta este setat special pentru asta.

Preturi

Subscriptia de Bronz pentru 1 an:

(Antivirus, Firewall, Backup de 500MB, Spamfilter) . . . . . ..180RON

Subscriptia de Argint pentru 1 an:

(Antivirus, Firewall, Backup de 1500MB, Spamfilter) . . . . . .250RON

Subscriptia de Aur pentru 1 an:

(Antivirus, Firewall, Backup de 2500MB, Spamfilter) . . . . . 400RON

Subscriptia de Bronz pentru 2 ani:

(Antivirus, Firewall, Backup de 500MB, Spamfilter) . . . . . ..270RON

Subscriptia de Argint pentru 2 ani:

(Antivirus, Firewall, Backup de 1500MB, Spamfilter) . . . . . .360RON

Subscriptia de Aur pentru 2 ani:

(Antivirus, Firewall, Backup de 2500MB, Spamfilter) . . . . . 550RON

Locatie

Sediul central al firmei este in Bucuresti, infiintat in 2002. Pana in prezent a reusit sa deschida reprezentante in cele mai importante orase ale tarii:

Cluj Napoca - februarie 2003

Timisoara - iulie 2003

Constanta - octombrie 2003

Iasi - martie 2004

Pitesti - septembrie 2004

Satu Mare - ianuarie 2005

Modalitati de comercializare

 1. vanzare on-line direct de pe site-ul firmei: https://www.bullguard.com/buy_new.aspx?

Aici, utilizatorii isi pot comanda pachetul complet BullGuard avand la dispozitie urmatoarele modalitati de plata:

transfer bancar

mandat postal

carte de credit

2. Prin magazinele de specialitate cu care firma are semnate contracte de distributie.

Capitolul II Planificarea

Misiunea firmei

Firma BullGuard se bazeaza pe simplitate. Acesta este cuvantul cheie ce defineste intreaga activitate a firmei. Au un produs simplu, un site simplu, la indemana tuturor utilizatorilor.

Firma urmareste alocarea cu maxima eficienta a resurselor si realizarea de programe, de pregatire a personalului foarte elaborate.

In realizarea misiunii, sunt implicate toate departamentele, fiecare angajat stie cu exactitate sarcina pe care trebuie sa o indeplineasca pentru ca produsul sa fie cat mai bine inteles si usor de utilizat de catre clientii companiei.

Toti angajatii participa efectiv nu doar la realizarea acestei misiuni, ci si la elaborarea ei.

Aceasta misiune este acea care ofera imaginea firmei. In caz contrar, se poate prejudicia imaginea firmei in fata clientilor. In plus, pentru formarea unei imagini corecte, misiunea trebuie comunicata si tuturor potentialilor parteneri.

Planificarea strategica

Planul strategic reprezinta cel mai important element din cadrul organizarii firmei. Firma Bullguard a decis in urma unei analize elaborate ca cel mai bun plan pe termen lung il constituie patrunderea pe o piata straina. Bullguard a ales piata Marii Britanii    intrucat prezinta un interes sporit pentru produsele de securitate, fiind una dintre tarile cele mai dezvoltate in domeniul IT. De asemenea, personalul companiei BullGuard a fost atent selectionat pentru a putea face fata unui dialog de specialitate in limba engleza cu potentialii clienti.

Scop strategic

Internationalizarea firmei prin patrunderea pe o piata externa, cea a Marii Britanii.

Analiza SWOT

Prin intermediul analizei SWOT se determina strategia firmei. Aceasta trebuie sa valorifice punctele tari ale firmei, sa profite de oportunitatile mediului, sa evite punctele slabe si sa neutralizeze amenintarile din mediul extern.

Punctele tari

Firma are numeroase avantaje in desfasurarea activitatii sale. In primul rand, faptul ca este cele mai importante companii pe piata de antivirus romaneasca si beneficiaza de un personal bine pregatit si de o echipa tanara si deschisa la provocari isi va spune cuvantul in tratarea cu profesionalism a tuturor clientilor.

Punctele tari ale firmei sunt reprezentate atat de resursele companiei cat si de capacitatile sale organizatorice.

Exista 2 categorii de puncte tari: puncte tari comune cu celelalte firme din domeniu: tehnologia folosita (Antivirusul se bazeaza pe motorul de scanare Bit Defender, iar Firewall ul foloseste Sygate Personal), updatarea periodica cu ultimele definitii de virusi.

Pentru a evita atingerea unui nivel mediu de performanta, compania a decis sa isi dezvolte competentele distinctive:

produsul BullGuard, nu cuprinde ca toate celelalte produse de securitate doar o subscriptie de antivirus, ci si Firewall, Backup si Spamfilter. De asemenea in viitorul apropiat la acestea se va adauga si subscriptia de Mobile Antivirus, prima de acest fel de pe piata romaneasca.

Misiunea este reflectata si in serviciul de relatii cu clientii care functioneaza 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana, fiecare cerere primind un raspuns in maxim 1 ora. De asemenea distribuitorii BullGuard au un avantaj, primind raspuns la cererile lor in doar 15 minute. In plus, serviciul de relatii cu clientii ca e gratuit ceea ce nu se intampla la celelalte companii de securitate.

Un alt punct tare specific companiei BullGuard este acela ca orice noua versiune aparuta este disponibila gratuit pentru toti utilizatorii (inclusiv cei ce beneficiaza de un free trial).

De fiecare data cand echipa de Development scoate pe piata o noua versiune a programului, ea apare pe site-ul BullGuard de unde clientii o pot downloada si folosi.

In ceea ce priveste pretul, produsul este mai ieftin decat orice alt produs similar de pe piata

Imaginea firmei este consolidata pe piata atat prin numarul mare de utilizatori cat si prin faptul k antivirusul este folosit de catre cele mai cunoscute aplicatii cum ar fi KaZaA, ICQ, Yahoo Messenger si MSN Instant Messenger.

Orice utilizator de net poate sa-si creeze un cont gratuit la BullGuard prin urmarea ghidului de pe site si sa foloseasca BullGuard timp de 2 luni fara a plati nimic. El va beneficia de o subscriptie completa, cu nimic diferita de cea a unui utilizator care a platit pentru produs. Daca la expirarea celor 2 luni doreste sa foloseasca in continuare produsul va trebui sa il cumpere. In tot acest timp el beneficiaza de toate avantajele BullGuard, la fel ca un utilizator cu o subscriptie achitata.

Pucte slabe

Firma Bullguard a incercat sa determine punctele sale slabe in vederea incercarii de a le inlatura.

 • comunicarea slaba intre departamente. Pot aparea eventuale neconcordante intre programatori - consultanti IT - departamentul de vanzari - departamentul de Dezvoltare si Testare
 • aparitia unor eventuale probleme ale software-ului- erori ale programului care trebuie rezolvate la timp de departamentul de Programatori, pentru ca utilizatorii sa fie multumiti de produsul pe care l-au platit.

probleme de updatare intarziata cu ultimele definitii de virusi care lasa utilizatorul expus la pericole.

incompatibilitati ale softului cu anumiti clienti de mail cum ar fi AOL sau incompatibilitati cu alte programe

lipsa de experienta in domeniul vanzarilor internationale

Oportunitati si amenintari

In analiza oportunitatilor si amenintarilor, au fost luate in calcul fortele externe care influenteaza activitatea firmei.

Principalii competitori in Marea Britanie sunt Norton Antivirus, RAV antivirus, Macafee. Desi competitia este puternica, avand in vedere ca Marea Britanie este o tara dezvoltata in domeniul IT, Bullguard se bazeaza pe competentele sale distinctive in patrunderea cu succes pe aceasta piata.

Asadar, Bullguard opteaza pentru o strategie SO Maxi-Maxi. Aceasta va utilize punctele sale tari pentru a profita de oportunitatile noului mediu.

Produs/ Productie

Competivitatea produsului -din punct de vedere al designului, pretului si al calitatii produsul BullGuard devanseaza celelalte produse de pe piata. Are un design simplu, un pret mai mic decat cel al principalilor competitori si o calitate superioara.

Nivelul costurilor este scazut deoarece achizitionarea produsului se face online, iar aplicatia poate fi downloadata de pe site-ul BullGuard.

Capacitatea de productie este nelimitata(produsul BullGuard odata finalizat poate fi vandut la oricati utilizatori fara alte costuri de productie).

Marketing/Vanzari

Firmele concurente - Norton, Rav si Macafee sunt bine stabilite pe piata Marii Britanii.

Interesul fata de piata britanica este mare deoarece aceasta este o tara dezvoltata din punct de vedere economic, iar potentialul IT este mare.

Exista posibilitatea aplicarii metodei de marketing folosita in Romania si pe piata britanica.

Finante

BullGuard are resurse de a investi in Marea Britanie deoarece costurile sunt foarte mici.

Angajatii departamentului Financiar au facut investigatii pentru cunoasterea reglementarilor internationale in materie de finante, care permit accesul BullGuard.

Strategie/Resurse umane/Organizare

Se va face o coordonare a activitatii firmei atat pe piata locala cat si pe piata Marii Britanii.

Personalul va functiona in continuare in Romania, dar va fi selectat in functie de criteriile necesare pentru utilizatorii englezi.

Planul strategic

Strategia companiei este una prospectiva, inovativa si orientate spre crestere, in cautare de noi piete si oportunitati.

Conducerea companiei vizeaza decat promovarea companiei si produsului pe piata din Marea Britanie, intrucat, pentru inceput, achizitionarea sa se va face online. Treptat, in cazul in care antivirusul are succes, se va introduce si in magazine.

Firma a abordat strategia unui singur produs. Aceasta isi va axa toate resursele si eforturile in promovarea lui pe o noua piata. Avantajul acestei strategii il constituie faptul ca centrarea tuturor eforturilor asupra produsului il face mai competitiv. Exista insa si riscul neacceptarii produsului, ceea ce ar prejudicia imaginea firmei, in contextul mediului actuial atat de dimanic si schimbator.

Scopurile tactice

Acestea vizeaza in principal doua departamente, dar se vor face simtite si in cadrul celorlalte.

Departamentul de Relatii Internationale, pe de o parte care va avea ca scop stabilirea contactelor cu Marea Britanie, in vederea dezvoltarii si extinderii pe aceasta piata noua si accesibila.

Departamentul de Marketing va avea ca scop promovarea produsului si a companiei.

Se va constitui un nou departament, cel de Vanzari in Marea Britanie care va avea ca scop tactic incheierea de contracte cu distribuitorii straini.

Planificarea tactica

Departamenul de Relatii Internationale se va axa pe realizarea de studii de piata si pe constituirea unei baze de date privind distribuitorii potentiali.

Departamentul de Marketing va studia amanuntit piata de sofware si va decide care sunt modalitatile optime de promovare.

Departamentul de vanzari se va ocupa cu incheierea contractelor cu distribuitorii de hardware si software si cu stabilirea online a relatiilor cu clientii straini.

Implementarea

Succesul planurilor tactice depinde in mare masura de modul lor de implementare. Sefii fiecarui departament vor evalua in permanenta cursul fiecarei actiuni pentru a evalua daca rezulatul acesteia corespunde scopului. Acestia se vor asigura ca toti angajatii sunt implicati in executarea sa si au la dispozitie toate resursele si informatiile de care au nevoie.

Scopurile operationale

In cadrul Departamentului de Relatii Internationale, se va asigura realizarea cat mai eficienta a siteului si rezolvarea problemelor ce apar in relatiile internationale

Cei din Deparatmentul de Vanzari vor facilita realizarea contractelor.

Modalitatea de marketing aleasa este tot online, prin intermediul siteurilor de specialitate.

Planurile operationale

Compania a elaborat planuri pe termen scurt permanente intrucat implica operatii de rutina.

Vanzarea se va face online prin formulare si proceduri stabilite.

Gasirea furnizorilor se va face in felul urmator: cei ce se ocupa cu vanzarile cauta pe pagini aurii distribuitorii de produse IT din Marea Britanie si vor negocia cu acestia o eventuala distribuire a produsului lor impreuna cu antivirusul BullGuard. Pretul va fi de 3 ori mai mic decat pe site. Oferta si realizarea contractului se fac tot prin internet iar semnarea acestuia se va face prin fax.

Departamentul de Marketing a ales sa puna reclame BullGuard cu link-uri catre site-ul oficial pe site-urile specializate si pe forumurile de antivirus. Programul vine automat cu Kaza si este pe site-ul comercial Amazon.

Capitolul III Organizarea

Structura organizatorica este modelul formal conceput de manageri pentru a asigura: divizinea muncii si repartizarea sarcinilor formale catre indivizi si grupuri de persoane; definirea intinderii puterii de control a managerilor si a structurii de autoritatea in firma; coordonarea tuturor activitatilor astfel incat organizatia sa functioneze ca un tot unitar.

Organizarea activitatii companiei presupune luarea in considerare a trei elemente de baza:

 1. departamentalizarea activitatilor
 2. delegarea autoritatii
 3. realizarea legaturilor de comunicare
 1. Departamentalizarea activitatilor

Societatea a ales o departamentalizare de tip matrice. Angajatii sunt grupati in departamente, in functie de criteriul functional si cel divizional. Aceasta structura are un grad ridicat de flexibilitate. (Vezi organigrama inainte de internationalizare si organigrama dupa internationalizare)

Departamentul de programare este format din:

un director de programare

5 programatori specializati pe sectiunile principale ale software-ului (Antivirus, Firewall, Backup, Spamfilter si Mobile-antivirus).

Departamentul de programare creeaza softul si il adapteaza la nevoile utilizatorilor. In fiecare zi aplicatia este updatata cu ultimele definitii de virusi care pot ataca computerele utilizatorilor. Fiecare dintre programatori este specializat pe o sectiune aparte a programului, pentru eficientizarea activitatii.

Departamentul de Marketing este format din:

un director de marketing care are in subordine:

2 agenti de vanzari

Un agent de promovare brand

Un director de relatii internationale care are in subordine:

2 agenti de vanzari - Anglia

Un specialist in studii de piata - Anglia

Un agent de promovare brand - Anglia

Departamentul de Marketing se ocupa cu promovarea imaginii firmei si contactarea distribuitorilor si stabilirea de contracte cu acestia in Romania si in Anglia

Inainte de internationalizare specialistul in marketing va intocmi un studiu de piata amanuntit in care va analiza mediul de afaceri IT, cererea,oferta si concurenta din Anglia. Acesta se va ocupa permanent cu adaptarea campaniilor de promovare la specificul mediului britanic. Modalitatea de promovare va fi aceeasi ca si pana acum (online, pe site-uri si in reviste de specialitate).

Agentul de promovare brand va cauta site-urile si publicatiile cele mai solicitate din domeniul IT si va stabili legatura cu acestea in vederea unei informari permanente a potentialilor clienti despre serviciile oferite.

Agentii de vanzari se informeaza despre companiile distribuitoare de produse software si hardware de pe piata IT si vor incheia contracte de distributie a pachetului BullGuard.

Departamentul financiar cuprinde:

un director financiar

expert contabil

contabil primar

consultant financiar - auditor

consultant financiar - Anglia

Consultantul financiar pe piata britanica, se va ocupa cu stabilirea termenilor juridico-financiari presupusi de contractele incheiate cu distribuitorii.

Dupa studierea rezultatelor financiar- contabile prezentate de catre expertul contabil, auditorul va analiza periodic situatia societatii si va intocmi rapoarte cu privire la viitoarele posibile investitii sau orice alta activitate financiara a firmei.

Departamentul de Resurse Umane cuprinde:

director resurse umane

agent recrutare

specialist training

specialist training - Anglia

Acest department se ocupa cu recrutarea, selectarea personanului, motivarea, remunerarea, rezolvarea eventualelor probleme legate de personalul angajat, atat pentru Romania cat si pentru Anglia. Gestionarea resurselor umane se face dupa urmatoarea schema:

Departamentul de control al calitatii cuprinde:

un director de departament

un developer de mobile

un developer de soft

Membrii acestui departament sunt insarcinati cu testarea softului si identificarea eventualelor erori pe care le transmit programatorilor in vederea remedierii.

De asemenea ei trebuie sa faca variante personalizate ale aplicatiei pentru distribuitorii din Marea Britanie in functie de cererile acestora.

Departamentul de relatii cu publicul cuprinde:

un director de departament

3 consultanti IT pe Romania

3 consultanti IT pe Anglia

Acest departament ofera servicii de consultanta in domeniul IT clientilor BullGuard prin e-mail sau chat on-line. Consultantii pentru piata britanica ofera suport in limba engleza beneficiarilor produsului de antivirus.

Fiecare e-mail primit de la utilizatori (fie ei utilizatori al unui cont gratuit sau al unei subscriptii platite) este analizat si in mai putin de o ora primeste un raspuns. Astfel orice erori ale softului sunt rezolvate intr-un interval foarte scurt de timp si apoi raportate la departamentul Programatorilor pentru a fi remediate.

 1. Coordonarea

Avand in vedere faptul ca BullGuard este o companie de software, aceasta este puternic informatizata, iar comunicarea dintre departamente se face foarte rapid prin intermediul internetului.

Departamentul de programare creeaza soft-ul, cel de Control al calitatii il testeaza si raporteaza erorile aparute atat acestora pentru a fi remediate, cat si departamentului de relatii cu clientii impreuna cu solutiile care trebuie oferite utilizatorilor finali.

Departamentul de Marketing promoveaza produsul folosindu-se de informatiile primite de la Departamentului de Programatori.

Departamentul Financiar este in stransa legatura cu departamentul de marketing. Departamentul de Resurse Umane tine cont de rigorile impuse de Departamentul de Relatii cu Clientii si cel al Programatorilor.

Capitolul IV Managementul resurselor umane

Fise de post

Fisa post - Director General

 1. Descrierea postului

Denumire post: Director General

Locul in care se desfasoara activitatea: sediul central al firmei -    Bucuresti

2. Obiectivul si descrierea postului:

Evalueaza riscul companiei in relatia cu clientii

Asista departamentelor companiei in vederea solutionarii problemelor majore.

Planifica, coordoneaza, controleaza si raspunde de activitatea directorilor departamentelor din subordine

Elaboreaza studii de fezabilitate pentru proiectele mari.

Coordoneaza si monitorizeaza implementarea sistemului de management al calitatii

Efectueaza analize economice privind eficienta economica pe produse, grupe de produse, total firma si propune masuri economice pentru cresterea rentabilitatii;

- Urmareste respectarea legislatiei fiscale in vigoare in activitatea departamentelor pe care le coordoneaza

3. Cunostiinte / Sudii necesare / Training

Abilitati excelente de comunicare

Abilitati excelente de analiza si sinteza

Cunostinte foarte bune de calculator (MS Office, Excel, alte instrumente software de analiza financiara)

Entuziasm, dedicare, proactivitate

Limba Engleza - fluent (scris, citit, vorbit)

Stare de sanatate corespunzatoare atestata pe baza de examen medical de specialitate

 1. Fisa post - Director Relatii cu Clientii

1. Descrierea postului

Denumire post: Director departament Relatii cu clientii

Departament: Relatii cu clientii

Locul in care se desfasoara activitatea: sediul central al firmei - Bucuresti;

Obiectivul postului:

Titularul postului coordoneaza, organizeaza si verifica modul de lucru al Consultantilor IT aflati in subordine;

Ofera consultanta utilizatorilor programelor;

Pozitia ocupata de supervizorul direct: Directorul general

Salariu: conform contractului individual de munca

Norma de lucru: 8 ore pe tura, 5 ture pe saptamana

 1. Specificul postului

Atributiile si sarcinile postului:

consultanta pentru utilizatorilor finali

coordoneaza, organizeaza si verifica modul de lucru al Consultantilor IT

adopta o tinuta decenta si un comportament politicos atat in afara societatii, cat si in cadrul locului de munca

cunoaste si respecta prevederile regulamentului intern

utilizeaza si mentine in bune conditii aparatura si echipamentul societatii

3. Cunostiinte / Sudii necesare / Training:

cunostiinte avansate de computer

limba engleza la nivel avansat scris si vorbit

minim studii medii

Fisa post - Agent Vanzari

 1. Descrierea postului:

Denumirea postului: agent vanzari

Departament: Marketing

Locul in care se desfasoara activitatea: sediul central al firmei - Bucuresti;

Obiectivul postului:

vanzarea produselor societatii catre clientii aferenti zonei allocate

recrutare de noi clienti

Pozitia ocupata de supervizorul direct:

director de Marketing

Salariu: conform contractului individual de munca

Norma de lucru:

40 de ore pe saptamana, programul de lucru fiind flexibil, organizat in functie de sarcinile zilnice

 1. Specificul postului

Atributiile si sarcinile postului:

vanzarea prin intermediul telefonului

recrutare de noi parteneri

adopta o tinuta decenta si un comportament politicos atat in afara societatii, cat si in cadrul locului de munca

cunoaste si respecta prevederile regulamentului intern

utilizeaza si mentine in bune conditii aparatura si echipamentul societatii

3. Cunostiinte / Studii necesare / Training:

training in vanzari

engleza avansat

Recrutarea si selectarea

Odata cu extinderea societatii, aceasta si-a dezvoltata si politica de personal prin intermediul departamentului de Resurse Umane. Aceasta politica include selectia, pregatirea, evaluarea, recompensarea si motivarea angajatilor sai.

Relatiile dintre conducerea companiei si angajatii sunt puternic influentate de catre cultura firmei.

Odata cu extinderea pe piata Marii Britanii, aceasta a adoptat o politica multi culturala in realizarea activitatilor sale, precum si in relatiile cu angajatii.

Fiind o companie de software, accentul este mai putin pus pe materii prime si produse, ci mai mult pe calitatea personalului, de aceea politica de personal este una dintre conditiile esentiale in atingerea obiectivului de a avea o pozitie solida pe piata.

Primul pas este determinarea nevoii de recrutare. Avand in vedere extinderea companiei pe piata Marii Britanii, a fost necesara recrutarea urmatorilor membrii:

- Director Relatii Internationale

- Agenti vanzari Anglia

- Specialist studii de piata

- Agent promovare brand Anglia

- Consultant financiar Anglia

- Specialist training Anglia

- Consultanti IT Anglia

Metoda de recrutare folosita a fost una formala: postarea unui anunt de angajare pe un site bine cunoscut din Romania.

Firma a optat pentru recrutarea de personal din Romania, deoarece punctul de lucru s-a mentinut aici. Totusi, noii membrii va trebui sa aiba cunostiinte avansate de limba si cultura a Marii Britanii.

Odata incheiata recrutarea a inceput procesul de selectie. Pentru ca aceasta selectie sa fie cat mai obiectiva, s-au alcatuit si respectat anumite criterii de selectie:

criterii care tin de natura postului(experienta si pregatirea profesionala)

criterii relationale (toleranta, flexibilitate)

criterii motivationale (incredere in misiunea companiei, interes in experienta internationala, interes in specificul culturii Angliei, dorinta de a cunoaste noi aspecte de comportament si atitudine)

criterii lingvistice (cunoasterea avansata a limbii engleze, eficienta in comunicare verbala si non-verbala)

Candidatii vor fi supusi unui interviu in care vor fi evaluate atat cunostiintele tehnice, cat si motivatiile si unui test de aptitudine si de limba.

Cel care ia decizia finala este directorul departamentului de Resurse Umane impreuna cu cel al departamentului vizat.

Recrutarea si selectarea pt Agentul de Vanzari Anglia

In prima faza este postat un anunt pe site-urile de specialitate prin care firma BullGuard face cunoscut faptul ca se cauta un reprezentat de vanzari pentru Marea Britanie.

Responsabilitati:

Sa demonstreze cunosterea produsului BullGuard si al modului de operare al firmei.
Sa contribuie la planurile de contractare a clientilor ca parte din planul virtual al echipelor strategice.

Sa dezvolte o acoperire in noua regiune prin campanii de telefonare a clientilor si follow up specifica activitatilor de marketing.

Sa creeze si sa dezvolte legaturi cu clientii din Marea Britanie.

Sa atinga targeturile prestabilite de venituri incasate de la clientii cooptati.

Sa asigure telurile cu privire la veniturile din afaceri si profit prin activitatea de vanzari, care include planificarea teritoriala, review teritorial si o previziune saptamanala corecta.

Sa dezvolte relatii cu Departamentele de Programatori, Control al Calitatii si Relatii cu Publicul pentru a maximiza profiturile si a optimiza serviciul oferit utilizatorilor.

Sa mentina un standard ridicat de PR.
Cerinte:

2 ani de experienta in domenile: IT, Vanzari

Diploma de absolvire.

Portofoliu de clienti.

Demonstrarea abilitatilor acumulate in domeniul vanzarilor si a clientilor cooptati intr-un mediu dinamic.

Abilitatea de a finaliza tranzactiile: intelegerea ciclului de viata al clientuliu si angajarea resurselor adecvate pentru a progresa si termina ciclul de vanzari.

Abilitatea de a finaliza teluri individuale dar si de a lucra in echipa.

Abilitati deosebite de comunicare si persuasiune in limba engleza, atat scris cat si oral.

Nivel profesional in ceea ce priveste abilitatile organizatorice si de planificare.

Un nivel maxim de energie, entuziasm, initiativa si angajament.

Fluenta in Engleza este esentiala.

Certificate de limba engleza ( IELTS, TOEFFL, CAMBRIDGE SAU GMAT)

Dintre cei care depun CV-urile se selecteaza in medie 3 oameni care sunt chemati ulterior la un interviu. La acesta participa directorul departamentului dar si directorul general.

Candidatii trebuie sa sustina un test de limba engleza (eliminatoriu) si un interviu de selectie. La BullGuard se pune in primul rand accent pe experienta, deoarece firma cauta profesionisti si nu amatori. Comunicarea, persuasiunea, abilitatile de bun negociator, spiritul de echipa si referintele sunt cele care ii vor departaja pe candidati. Acestia sunt anuntati in decurs de 3 zile rezultatul interviului. Cel care va primi in final postul va trebui sa inceapa lucrul in intervalul cel mai scurt de timp.

Motivarea

Angajatii sunt motivati atat prin intermediul salariului, cat si prin bonusuri in functie de performantele la locul de munca. Activitatea lor este supravegheata constant, o data pe saptamana se efectueaza evaluari urmand ca punctajele sa fie centralizate. In functie de punctajul obtinut, angatii vor fi recompensati material, dar si promovati in pozitii superioare la fiecare jumatate de an.

Motivarea - Agent de vanzari

Oferta (bonusuri, beneficii):

BullGuard face o investitie considerabila in anagati si in dezvoltarea carierei acestora. Astfel exista cursuri intensive (gratuite) cu unii dintre cei mai buni specialisti in domeniu (Cursuri de introducere, Cursuri de IT, de produs si vanzare, de dezvoltare a abilitatilor).

Este un domeniu plin de provocari, dinamic. Salariul este in functie de performantele realizate si include bonusuri excelente in functie de vanzarile realizate.

Pregatirea personalului

Sunt efectuate training-uri de fiecare data cand un membru nou intra in componenta firmei, dar si la aparitia unei noi versiuni a produsului. Training-urile sunt realizate de specialistul in domeniu.

Odata cu internationalizarea firmei, angajatii ce sunt in legatura cu piata Marii Britanii, vor fi supusi unui training cu privire la mediul de afaceri, orientarea si asimilarea culturala in general si specializat pe domenii pentru fiecare department in parte.

Capitolul V    Controlul

Functia de control se compune din actiunile si deciziile pe care le iau managerii pentru a se asigura ca rezultatele obtinute coincid cu rezultatele dorite. Cheia efectuarii oricarui control o constituie planificarea riguroasa a rezultatelor ce se vor obtine. Pentru a judeca performantele actuale, managerii trebuie sa se decida in avans asupra nivelului de performanta pe care-l doresc.

Controlul efectiv se bazeaza pe trei conditii fundamentale:

a) standardele de control, ce reflecta sintetic rezultatele planificate;

b) informatiile, ce indica deviatiile intre rezultatele actuale si standarde;

c) actiunile corective, pentru orice deviatie intre rezultatele actuale si standarde.

Fiecare sef de departament isi stabileste anumite standarde.

In cadrul departamentului de programare, standardele privesc actualizarea permanenta si rapida a antivirusului impotriva celor mai noi virusi aparuti.

In cadrul departamentului de marketing, standardele privesc calitatea si volumul serviciilor oferite de agentii de vanzari, rapiditatea cu care agentii de promovare brand si specialistii in marketing actioneaza la modificarile pietei in vederea promovarii imaginii firmei cat si corectitudinea, obiectivitatea si structurarea informatiilor si concluziilor furnizate in cadrul studiilor de piata.

Departamentul financiar are ca standarde stabilite rapiditatea cu care trebuie sa furnizeze rezultatele financiare, stabilirea celor mai bune metode de minimizare a costurilor si crestere a profiturilor, reducerea taxelor ce trebuie platite catre stat si furnizarea la mometul oportun a informatiilor financiare necesare viitoarelor actiuni ale firmei (investitii, lansarea de noi produse, lansarea de noi campanii publicitare etc)

Standardele impuse Departamentului de resurse umane se refera la gradul de competenta si adaptare a noilor angajati, calitatea si gradul de satisfactie al angajatilor fata de serviciile specialistilor in training

Departamentul de control al calitatii se ocupa chiar cu realizarea acestor standarde, masurarea performantelor, compararea performentelor cu standardele si evaluarea si luarea deciziilor.

Activitatea Depatamentului de Relatii cu publicul poate fi controlata prin numarul de probleme ale clientilor rezolvate pe unitate de timp si calitatea si gradul de satisfactie al clientilor cu privire la calitatea serviciilor consultantilor IT.

Activitatile de baza necesita o monitorizare permanenta si anume    activitatea programatorilor cu privire la noii virusi aparuti si corectarea eventualelor erori ale programului, activitatea agentilor de vanzari si cea a consultantilor IT. Activitatea Departamentului de Marketind, a celoi de Resurse Uname si Control al calitatii este verificata doar periodic. De obicei, aceatea sunt controlate in momentul in care, in urma controlului activitatii de baza, se constata ca aceasta a fost influentata negativ de una din aceste activitati secundare.

Firma BullGuard a optat pentru modalitatea controlului direct prin contacte personale intre conducere si membrii departamentelor cat si pentru cel indirect prin intermediul rapoartelor periodice ale activitatii.

Controlul calitatii

Cel mai semnificativ sistem integrat de control este cel care se refera la calitatea produsului. Firma BullGuard pune mare accent pe calitate, mai mult decat pe volum sau profit.

Calitatea a fost dintotdeauna un aspect extrem de important al managementului afacerilor. Produsele de inalta calitate asigura multumirea si satisfactia clientilor. Acestea, la randul lor, ajuta la cresterea vanzarilor, a increderii clientilor in produs si apoi in firma, mai ales ca firma BullGuard intentioneaza patrunderea pe o noua piata. In plus, piata de IT a Marii Britaii este foarte dezvoltata iar produsele de soft existente sunt printre cele mai performante. Managementul de varf considera imbunatatirea calitatii ca fiind vitala pentru obiectivul companiei. Concentrarea intregii actiuni manageriale in privinta calitatii se face pe urmatoarele trei coordonate:

1) clientii vor calitate;

2) calitatea conduce la performante organizationale;

3) competitia presupune calitate.

Calitatea produsului poate fi privata din punct de vedere al clientului sub doua aspecte; unul referitor la performantele antivirusului, altul referitor la aspectul exterior adica la interfata si usurinta in folosire. Din acest ultim punct de vedere, al interfetei, perceptia calitatii poate fi subiectiva. Diferentele in preferinte si subiectivitatea perceptiilor vor ajuta firma BullGuard sa obtina informatii curate, nealterate, de pe piata.

Un alt element ce trebuie luat in calcul in controlul si analizarea produsului este raportul calitate pręt.

Controlul financiar

Metodele de control financiar permit managerilor sa aloce si sa evalueze folosirea resurselor financiare necesare pentru obtinerea produsului. Totodata, ele le asigura managerilor lichiditati acceptabile, solvabile si standarde de profitabilitate. Se alcatuiesc in mod periodic bugete ce aloca fonduri pentru fiecare categorie majora de cheltuieli. Principalele cheltuieli realizate de firma se refera la salarizarea personalului intrucat acesta este baza, cercetarea si munca programatorilor, consultantilor si developerilor creeaza in mare parte produsul. O alta categorie de cheluieli provine din studiile de piata si promovarea avtivirusului pe siteuri si in reviste de specialitate.

Firma are angajati 2 auditori si consultanti financiari, unul specializat pentru Romania si unul pe Anglia. Acestia analizeaza in mod periodic intreaga activitate financiara a firmei. Acestia iau in calcul rezultatele financiare provenite din documentele contabile: balanta, bilant, registre, declaratii de impozite si taxe, indicatori economici si pe baza acestora recomanda actiuni viitoare. Trebuiesc luati in calcul atat indicatorii interni ai firmei cat si cei externi si anume inflatia, concurenta, pretul pe piata Romaniei si a Angliei, costuri legate de vanzarea online.

Evidenta contabila si financiara de tine atat in moneda Romaniei cat si in cea a Marii Britanii dar doar pentru operatiunile financiare ce vizeaza Marea Britanie. Evidenta clientilor, a furnizorilor si colaboratorilor din Marea Britanie se tine in moneda acesteia dar se transforma si in lei in functie de cursul valutar.

Controlul resurselor umane

Cea mai mare responsabilitate a managerului este aceea de a selectiona, directiona, dezvolta si evalua subordonatii - membrii componenti ai firmei. In fapt, oamenii reprezinta sursa primara a intregului efort productiv al companiei, performantele organizationale depinzand de performantele individuale.

Activitatea managerilor cu privire la resursele umane se desfasoara pe doua directii:

instuirea subordonatilor cu cele mai bune si actuale metode si proceduri de lucru;

verificarea muncii acestora pentru a se obtine toate asigurarile ca munca desfasurata este de calitate.

Controlul desfasurat in domeniul relatiilor umane se poate manifesta si ca un sistem de reactie in care sunt implicate multe activitati de diverse feluri. Impreuna, ele sunt constituite in asa-numita ,,evaluare a performantelor'.

Managementul resurselor umane poate fi definit ca un proces de atingere a obiectivelor organizationale prin utilizarea la maximum a tuturor resurselor umane existente.

In cadrul firmei, exista un department specializat a carui activitate de baza o constituie controlul activitatii personalului. Angajatii sunt controlati atat inainte de angajare, in timpul in care sunt angajati si in momentul in care sunt promovati. In momentul angajarii, aceasta evaluare se se face dupa studierea scrisorilor de recomadare si intentie, CV-urilor si testarilor candidatilor.In cazul celor ce urmeaza a fi promovati, evaluarea se bazeaza pe rapoartele directorilor de department sau a superiorilor si a rapoartelor asupra intregii activitati a angajatului in cadrul firmei.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate