Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
Centru afaceri "cazarma 90' sibiu


Centru afaceri "cazarma 90' sibiu


CENTRU AFACERI

"CAZARMA 90'' SIBIU

PROIECT DE DIPLOMA

CUPRINS

1. DATE PRELIMINARE2. CONCEPTUL DE PROIECTARE

2.1 JUSTIFICARE URBANISTICA

2.2 DESCRIEREA CONSTRUCTIEI

3. INDICI CARACTERISTICI

denumirea proiectului CENTRU DE AFACERI "CAZARMA 90" SIBIU

beneficiar UNIVERSITATEA SPIRU HARET FACULTATEA DE ARHITECTURA

amplasament CAZARMA 90 PIATA UNIRII

1. DATE PRELIMINARE

Dezvoltarea economica si socioculturala a Sibiului impune realizarea unui centru de afaceri modern, inovator si usor accesibil atat omului de afaceri cat si sibianului de rand.

In alegerea sitului au fost evaluati mai multi parametri:

- pozitionarea intr-o zona centrala, atat in proximitatea arterei principale a orasului cat si in imediata apropiere a institutiilor de interes public

- accesul facil din zona hoteliera

- suprafata ampla, generoasa a terenului care sa permita dezvoltarea unuui proiect de asemenea anvergura

In acest context propunem :

crearea unui centru de afaceri multifunctional care sa permita simultan accesul la informatie intr-un context european contemporan, capabil de adaptare continua si de autosustinere ;

realizarea unui cadru care sa sustina integrarea noilor medii informationale, culturale si economice ;

promovarea atat a activitatilor culturale cat si si a imaginii Sibiului ca oras dinamic, in plina dezvoltarea economica si sociala

stabilirea unor legaturi cat mai facile atat intre dezvoltatorii din plan local cat si cu cei la nivel international ;

crearea unui cadru public la scara urbana.

2. CONCEPTUL DE PROIECTARE

In urma studiului facut asupra proiectelor actuale de centre de afaceri se desprind cateva caracteristici de baza ale acestora din care deriva si strategia de abordare pentru astfel de proiecte.

in ultimii ani au survenit o serie de schimbari in cadrul lantului informativ stiintific, economic si cultural al orasului, guvernate de o dinamica perpetua legata de intrarea pe piata sibiana atat a dezvoltatorilor autohtoni cat si a celor straini, de dezvoltarea orasului ca si centru universitar, cat si de densitatea proceselor culturale derulate in relatie directa cu consacrarea sibiului ca si capitala culturala europeana.

un factor important este factorul ,,timp", din care deriva necesitatea derularii cat mai rapide a proceselor ce au loc intre dezvoltatori, institutii publice, populatie , noua directie inovatoarefiind constituita de conceptul de management al informatiei orientate personal si al comunicarii facille;

2.1 JUSTIFICARE URBANISTICASitul ales apartine Primariei Municipiului sibiu si este destinat in prezent parcarii publice. Odata cu consacrarea Sibiului ca si capitala culturala europeana in 2007 locatia este ocupata de un cort multifunctional.

Zona se afla in imediata apropiere a centrului istoric sibian, invecinata cu vechea cetate a orasului, vis a vis de hotelul Continental Forum. Ea este foarte bine legata din punct de vedere al traficului de punctele importante ale orasului, aflandu-se in proximitatea unor artere importante de circulatie (Bdul Coposu, Bdul Vsile Milea, Andrei Saguna). Apropierea fata de institutiile p[ublice( banci, primarie, finante etc.) constituie de asemenea un criteriu important care a dus la alegerea acestui amplasament.

2.2 DESCRIEREA CONSTRUCTIEI

Se propune un regim de inaltime de : S+D+P+2 E +3 R+ 4 R.

Subsolul va cuprinde parcari , in numar de 89, accesul realizandu- se dinspre bulevardul Coposu printr-un pasaj subteran amplasat in fata teatrului Radu Stanca.

La demisol se realizeaza 65 locuri de parcare, spatii comerciale in numar de 12, muzeu de arta moderna, un spatiu de depozitare,spatii tehnice; toate acestea se desfasoara in jurul a 2 curti.

Parterul va beneficia de : un restaurant si birouri.

Etajele 1, 2, 3 respectiv 4: birouri cu cate 2 sali de conferinta pe nivel, ce se vor desfasura in jurul unui atrium central. Curtea interioara a cladirii este acoperita cu sticla, permitand o buna iluminare a tuturor spatiilor din cladire.

Structura este o structura in cadre, retrasa pe ultimele 2 nivele; trama este data de modulul fatadei.Datorita lungimii cladirrii aceasta beneficiaza de doua rosturi.

Accesul in cladire se va realiza prin patru puncte: doua dinspre bulevardul Coposu, alte doua din strada N. Balcescu. Dementionat ca intrarile dinspre bulevardul Coposu sunt amplasate la demisol. Accesele de la un nivel la altul se realizeaza prin cele 4 scari aflate in imediata apropiere a accesurilor in incinta cladirii si prin 2 lifturi amplasate vis a vis de casa scarii.

Central, cladirea este taiata de o rampa care leaga toate nivelele bibliotecii si care prin dimensionare primeste functiuni si devine astfel unul dintre spatiile principale ale bibliotecii. Rampa contine spatiile pentru accesul la Internet.

Fluxul de circulatie se realizeaza perimetral curtii interioare. Tinand cont de diferitele domenii de activitate, centrul dispune atat de birouri individuale cat si de birouri peisagere. Bazata pe ideea de fluiditate cladirea beneficiaza in aceste locatii de spatii deschise

Atriumului i se confera un rol "urban" prin atragerea populatiei , aceasta devenind astfel un spatiu public, un spatiu al comunicarii.

Spatiile comercialee si muzeul pot fi separate usor de celelalte functiuni ale cladirii , putand astfel sa functioneze dupa un orar propriu independent de orarul de functionare al CENTRULUI DE AFACERI

INDICI CARACTERISTICI

suprafata terenului .14800mp

suprafata construita subsol.3805mp

suprafata construita demisol..9958mp

suprafata construita parter..5035mp

suprafata construita etaj 15035mp

suprafata construita etaj 25035mp

suprafata construita etaj 35035mp

suprafata construita etaj 4.4480mp

CUT2.59

POT 34%

suprafata construita desfasurata38383mp

suprafata utila.26868mp

volum construit111240 m.c.

 Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate

Afaceri


Asigurari
Birotica
Confectii
Industria lemnului
Turism


Idei creative si succesul in afaceri
PLANUL OPERATIONAL SI MANAGEMENTUL AFACERII
Sistemul antreprenorial - practica si strategie
STRUCTURA SI CONTINUTUL CONTRACTULUI DE FRANCIZA
AFACEREA SI ROLUL EI IN ECONOMIA DE PIATA
Managamentul operatiunilor de comert in cadrul ALBCHHERS Romania S.A.
PROIECT SEMESTRIAL - MANAGEMENTUL ACHIZITIILOR
Studiu comparativ al notelor explicative la nivel international
TINERII SI AFACERILE - Ghid de afaceri pentru tineri
Prezentarea derularii contractului de import incheiat intre compania belgiana Metrotile Europe NV si Hauspartner
termeni
contact

adauga