Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» Piciore umflate


Piciore umflate


Piciore umflate

Se pot folosi urmatoarele plante medicinale; cimbru, feriga, galbenele, menta, pelin, rozmarin, salcie, soc, tataneasa, troscot, urzica.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Cimbru (Timus vulgaris)- Baile cu cimbru alunga "greutatea " din picioare, dar si mirosul neplacut de transpiratie nu numai pentru faptul ca sunt aromate ci si pentru ca este o planta care omoara germenii patogeni care provoaca mirosul neplacut al picioarelor. Se pune o mana de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara si se sta in ligheanul cu apa calduta pentru 15-30 minute. De asemenea contribuie foarte mult la rezolvarea problemelor de circulatie periferica.

Feriga (Dryopteris filix mas) rizom 2 linguri de rizom se fierbe timp de 15 minute intr-un litru de apa. Se strecoara apoi si se face baie pentru 10 minute. Este utila si la dureri pentru calmarea lor.

Galbenele (Calendulla officinalis)- 3-4 linguri de flori de galbenele se pun la 2 litri de apa clocotita. Se acopere pentru 20 de minute apoi se strecoara in vasul in care faceti bai de picioare. Ajuta foarte mult fiind si cu actiune dezinfectanta si calmeaza inflamatiile.



Menta (Mentha piperita) 4 linguri de planta maruntita se pun la 1 litru de apa clocotita. Se strecoara dupa 15 minute si se sta in aceasta apa pentru 10 minute in fiecare seara.

Pelin (Artemisia absinthum) 4 linguri de planta maruntita se pun la 1 litru de apa clocotita. Se strecoara dupa 15 minute si se sta in aceasta apa pentru 10 minute in fiecare seara. Are un efect reconfortant si imbunatateste circulatia reducand senzatia de oboseala.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis)- o mana de planta maruntita se pune in 2 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 20 de minute apoi se strecoara in vasul in care faceti baie. Lasati picioarele pentru 5 minute in aceasta apa, apoi scufundati-le pentru cateva secunde in alt vas cu apa rece. Repetati de cateva ori pana nu mai simtiti picioarele umflate. Ajuta la refacerea circulatiei si disparitia umflaturilor de la picioare.

Salcie (Salix alba)- 1 lingurita de coaja maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoara. Se consuma intern 4 cani pe zi, pentru faptul ca este o aspirina naturala care poate contribui la diminuarea inflamatiilor. Se pune 4 linguri de coaja de salcie maruntita, care se fierbe la 1 litru de apa timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se sta in aceasta baie calda timp de 15 minute in fiecare seara. Se poate lua ai intern praf de coaja de salcie cate un varf de cutit sau chiar o lingurita de 2-3 ori pe zi. Aceasta se tine in gura pentru 10 minute, apoi se inghite cu apa. Se poate face tratament de mai lunga durata. Daca este prea amara se poate adauga miere de albine, daca nu aveti nici o contra indicatie.

Soc (Sambucus nigra)- 2 lingurite de coaja de soc sau chiar de radacina se pun la 500 ml apa si se fierbe pana scade apa la jumatate apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 astfel de cani foarte indicate in toate cazurile in care umflarea picioarelor este din cauza acumularii de apa.

Tataneasa (Symphythum officinalis)- 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoara. Cu acest ceai se fa comprese pe locurile afectate de umflaturi, de cate ori este nevoie. Se pot aplica atat calde cat si reci in functie de cum reactioneaza mai bine organismul. Se poate folosi si alifia de tataneasa cu care se ung in strat subtire picioarele.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 4 cani pe zi, pentru faptul ca este o aspirina naturala continand acid salicilic, care este antiinflamator.

Urzica (Urtica dioica) lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 4 cani pe zi, de asemenea cu o cantitate mai mare de planta se pot face bai de picioare care ajuta la refacerea lor si este o baie reconfortanta. Intern are efect puternic fiind mineralizanta. Se poate folosi si suc din frunze proaspete cate 1 lingurita de 3-4 ori pe zi, eventual diluata cu alte sucuri sau chiar cu apa.

Daca, picioarele sunt umflate, cautati o pozitie cat mai comoda, asezati-l mai sus decat corpul si aplicati comprese cu apa rece.

Daca este umflat de mai multa vreme si doare la orice miscare ungeti-l cu un strat gros de branza de vaci scoasa de la frigider, inveliti-l intr-o folie de plastic, apoi infasurati-l intr-un servet si fixati-l cu leucoplast. Lasati-l pana a doua zi dimineata.

Apelati la alifie de tataneasa sau galbenele, dar si la creme farmaceutice, pe baza de Diclofenac sau sprei cu Indometacina.

Luati pastile: aspirina de 500 mg 1-2 tablete pe zi, Ibuprofen de 200 mg 2-4 tablete pe zi, gelule cu ulei de peste 600-1000 mg pe zi.

Gel relaxant cu spanz, castan si ulei de ienupar.

Produs de Exhelios Timisoara.

Compozitie: extract de spanz, extract de castan, ulei volatil de ienupar.

Actiune: substante active din plante care alina durerea, relaxeaza musculatura, atenueaza procesele inflamatorii, contribuie la reducerea inflamatiilor si a edemelor pielii, la asigurarea libertatii de miscare.

Este recomandat pentru:

-Dureri musculare si ale articulatiilor, mialgii, nevralgii diverse.

-Sechele dureroase dupa traumatisme accidentale sau chirurgicale.

-Mentinerea mobilitatii articulatiilor.

-Relaxare musculara dupa efort sustinut.

-Mentinerea aspectului sanatos al pielii prin stimularea circulatiei capilare.

Mod de utilizare:

Aplicam gelul masand usor zonele afectate de 2-3 ori pe zi.

-Efectele se potenteaza prin aplicarea gelului la masajul cu ultrasunete.

Mod de prezentare.

Tub de 60 g, in cutie individuala.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate