Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelorAlimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
Substante medicamentoase utilizare in terapia autismului


Substante medicamentoase utilizare in terapia autismului
Substante medicamentoase utilizare in terapia autismului

in urmatoarele minute am sa va prezint substantele medicamentoase utilizate in terapia autismului lucrarea este structurata in 2 capitole- primul, cuprinde aspectele generale asupra autismului, iar cel de-al doilea, cuprinde clasele medicamentoase (daca nu ma insel J

1. Autismul este o afectiune de natura psihica, diagnosticata de obicei in copilarie, care afecteaza grav capacitatea mentala, comunicarea verbala si non-verbala, abilitatile emotionale si comunicationale, precum si activitatile zilnice.
2. Pina in prezent, neuropatologia autismului nu este complet elucidata.

Insa, exista dovezi stiintifice care arata faptul ca autismul poate avea cauze multiple, de natura: genetica, neuroanatomica si biochimica.

3. Autistii prezinta urmatoarele simptome: incapacitatea de a realiza interactiuni sociale, miscarile stereotipice, repetitive, abilitatile lingvistice reduse, comportamentele repetitive, hiperactivitatea, agresivitate, iritabilitate, manifestari de tip epileptic, insomnie.

-

Se poate spune ca autismul este o tulburare multidimensionala, iar astfel este dificila obtinerea unui tratament care sa actioneze asupra tuturor simptomelor.

Dar totusi, unele clase medicamentoase pot fi utilizate pentru atenuarea unora dintre ele, precum: hiperactivitatea, agresivitatea, auto-agresivitatea, manifestarile epileptice, insomnia, comportamentul obsesiv compulsiv, incapacitatea de a realiza interactiuni sociale, miscarile stereotipice, repetitive, abilitatile lingvistice reduse.

Aici sa fac cumva sa combin slaidul acesta cu slaidul urmator dar nu stiu cum profa o zis ceva de genu sa scot acest slaid si sa vb despre urmatorul combimandule dar atunci devine ca si concluziile adica sa prezint simptomele cu calasa de medicament nu stiu ce vrea exact iar concluziile sa le reduc. tu ce zici

as putea sa pun doar aces slaid si sa zic ce am zis la acela fara simptome si sa spun ca in continoare o sa va prezin fiecare clasa de substante. Tu ce zici?

si aici parca ar trebui sa spun ceva de genul ca s-au efectuat numeroase antipsiotice si s-a ajuns la concluzia ca Agentii antipsihotici sunt utili in tratamentul comportamentelor agresive, auto-agresive si in reducerea deficitului de atentie/tulburarilor de hiperactivitate.

Risperidona    S-au efectuat numeroase studii cu antipsihotice pentru observarea efectelor acestora si s-a ajuns la concluzia ca Agentii antipsihotici sunt utili in tratamentul comportamentelor agresive, auto-agresive si in reducerea deficitului de atentie/tulburarilor de hiperactivitate. Eu zic ca ar fi bine asa.

In anul 2006, Food and Drug Administration a aprobat administrarea risperidonei pentru tratarea iritabilitatii la copiii autisti, cu varste cuprinse intre 5 si 17 ani.

Totalitatea simptomelor din autism legate de deficitul de serotonina la nivel central, cum ar fi hiperactivitatea, stereotipia, anxietatea, au determinat cercetatorii sa investigheze eficacitatea inhibitorilor selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS) in tratamentul autismului.

Si s-a constatat ca acestea reduc unele sinptome.Mi greu sa zic cuvantu similtitudinea de simptoame nu s-ar putea cumva mia usor?

Similitudinea de simptome=totalitatea simptomelor

Pe langa efectele benefice ale fluoxetinei s-a observat ca aceasta creste hiperactivitatea si de aceea utilizarea ei este limitata

s-a constatat ca fluvoxamina este de interes deosebit pentru autistii de sex feminin deoarece rata de raspuns la acesti subiecti este mai mare. Este de 100%, pe cand la subiectii de sex masculin este de doar 29%

excitantele sistemului nervos central, sunt folosite pentru reducerea tulburarilor de hiperactivitate cu deficit de atenție ,

acestea fiind cele mai comune simptome asociate autismului, cercetatorii au efectuat studii pe metilfenidat si s-a constatat ca acesta are o rata de succes de 70-90%.

Pornind de la premisa ca autismul, deseori, se poate asocia cu epilepsia, cercetorii au efectuat studii pe acidul valproic si topiramat si au ajuns la concluzia ca acestea reduc comportamentul repetitv, iritabilitatea ,agresivitatea si starile de labilitate psihica.

Avand in vedere efectele adverse ale rispridonei, cum ar fi cresterea in greutate, acidul valproic pare a fi o alternativa promițatoare in tratarea iritabilitații in autism.

Topiramatul scade semnificativ hiperactivitatea si neatentia

-autistii au un nivel crescut de glutamat

-glutamatul este neurotransmitator excitator iar eliberaraea excesiva produce neurotoxicitate

iar antagonisti NMDA reduc nivelul de G

pornind de la aceste pemise, cercetatorii eu efectuat studii pe memantadina si amantatina si au observat ca acestea imbunatațesc hiperactivitatea si vorbirea inadecvata si reduc iritabilitatea.

Iar amanatadina, este mai eficienta in tratarea hiperactivitatii decat a iritabilitatii

clonidina si guanfacina sunt agonisti ai receptorilor α2 adrenergici, avand efecte sedative.

Acestea s-au dovedit a fi eficace in tratarea: tulburarilor de somn, hiperactivitați si lipsei de atentie

Oxitocina este un hormon peptidic secretat de catre hipofiza posterioara si are rol in, contracția uterului in timpul travaliului, precum si in stimularea secreției si eliberarii de lapte .

Pe langa acestea, s-a constatat ca este importanta in promovarea increderii, dragostei si comportamentului social.

S-a efectuat un studiu in care au fost inclusi 16 adolescenti cu autism, cu varsta cuprinsa intre 12-19 ani. Fiecarui pacient i s-a administrat o singura doza de oxitocina sub forma de spray nazal.

S-a constatat faptul ca Oxitocina imbunatatește capacitatea persoanelor autiste de a ințelege emoțiile și sentimentele altora, comportamentul social și comunicarea.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate