Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelorAlimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina veterinara


Index » sanatate » Medicina veterinara
» SAVANTI GERMANI DIN TRECUTUL STIINTEI VETERINARE


SAVANTI GERMANI DIN TRECUTUL STIINTEI VETERINARE
SAVANTI GERMANI DIN TRECUTUL STIINTEI VETERINARE

Andreas Christian Gerlach (1811-1877) a urmat scoala de medicina veterinara din Berlin. A fost un deschizator de drumuri in stiinta veterinara, el publicand lucrari in diverse domenii: “Terapia pentru medicii veterinari”(1853), “Pesta bovina”(1865), “Trichinele”, “Alimentatia cu carne a omului”. A sustinut ideea nocivitatii carnurilor provenite de la animalele bolnave, datorita bacteriilor, parazitilor si toxinelor. S-a ocupat cu studiul ca “boala perlata” este de natura tuberculoasa. Laptele si carnea bovinelor cu “boala perlata” sunt daunatoare pentru om si trebuie interzise in hrana acestuia.

Wilhelm Schutz (1839-1920), figura stralucitoare a stiintei veterinare germane, a studiat si medicina umana, dar el a vrut sa ramana medic veterinar. A cercetat impreuna cu Koch, deosebirile dintre bacilul tuberculozei umane si al celei bovine, contribuie la descrierea bacilului rujetului si morvei. Schutz a format o adevarata scoala din care 21 de colaboratori au devenit profesori la diferite facultati din Germania si din alte tari.

Bollinger (1843-1909), medic uman, s-a dedicat cu o pasiune deosebita cercetarilor asupra bolilor infectioase ale animalelor. In 1872 a pus in evidenta in variola aviara, incluziile din protoplasma celulelor epiteliale, incluzii ce ii poarta numele.

P. Frosch ( 1860-1928), profesor de microbiologie la Scoala superioara de medicina veterinara din Berlin, impreuna cu Friedrich Loffler a contribuit in 1897 la descoperirea primului virus patogen pentru animale si om – virusul febrei aftoase.

Stiinta veterinara germana se caracterizeaza in mod deosebit printr-o stransa colaborare intre cele doua medicini. Koch, ca si Pasteur, a colaborat indeaproape cu medicii veterinari si s-a ocupat de diferite boli ale animalelor. In afara de antraxul vitelor, s-a ocupat de legaturile dintre tuberculoza omului si cea a animalelor, de pesta bovina si de peripneumomia contagioasa.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Medicina-veterinara
RAPORTUL DINTRE OM SI ANIMAL DE-A LUNGUL ISTORIEI
Evolutia cunostintelor despre micotoxine si micotoxicoze
NOTIUNI INTRODUCTIVE IN STUDIUL ISTORIEI MEDICINEI VETERINARE
FUSARIOGENINA
TILETIOTOXICOZA
ERGOTISMUL
FUZARIOTOXINELE
LUPINOMICOTOXICOZA
DEONTOLOGIA IN MEDICINA VETERINARA
COOPERAREA INTERNATIONALA IN DOMENIUL MEDICINEI VETERINARE

loading...