Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Frumusete


Index » sanatate » Frumusete
Unguente emoliente cu lanolina


Unguente emoliente cu lanolina


Unguente emoliente cu lanolina

Sunt indicate in special pentru ingrijirea tenurilor uscate si normale. Se folosesc seara la culcare si dupa 1-2 ore se sterg pentru a permite pielii sa respire. Pot fi utilizate si pentru tenurile uscate in timpul zilei inaintea aplicarii pudrei.

Rp./ lanolina 30g,

vaselina 35g,

ulei de parafina 10g,

apa 25g,

parfum

Unguente revitalizante folosite pentru a preveni atrofierea tesuturilor subcutanate si pentru corectarea ridurilor contin substante biologice active naturale sau sintetice ca: vitamine, hormoni, aminoacizi, produse apicole, colagen, extracte de placenta. Aceste preparate trebuie sa aiba o puritate desavarsita, sa-si pastreze in timp activitatea, bazele folosite sa favorizeze patrunderea in piele si sa stimuleze procesele vitale. Printre materiile prime folosite sunt: lecitina, vitaminele( A, B,D,E,C,F,H Acid pantotenic), hormoni estrogeni, progestativi si androgeni. Dintre produsele apicole mentionam laptisor de matca, propolisul.

Creme pentru albire pieliiPentru albirea tenului si redarea stralucirii se folosesc produse ce contin precipitat alb de mercur. Prearatele de acest tip urmaresc sa amelioreze aspectul pielii cand aceasta este patata, actionand prin albirea pigmentului fixat in piele, prin reducerea formarii lui si prin redarea stralucirii pielii.

Formulele includ:

agenti de acoperire: subnitrat de bismut, oxid de zinc, caolin,bioxid de titan

agenti de oxidare: perhidrol,hipocloritul de sodiu

agenti de albire: precipitat alb de mercur, hidrochinona

Precipitatul de mercur are si actiune antiseptica. Preparatele cu hidrochinona au dezavantajul ca se coloreaza datorita oxidarii.

Unguente hidratante poseda pe langa un efect emolient si un efect de refacere a continutului normal in umiditate al pielii. Un efect hidratant poseda glicerina, ureea, iodura de potasiu si acidul lactic.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate