Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Alimentatie


Index » sanatate » Alimentatie
» Cereale Fitness - calitatea produsului


Cereale Fitness - calitatea produsului
Cereale Fitness
Tema de casa

Identificati:

o proprietate critica ;

o proprietate importanta ;

o proprietate minora ;

o proprietate fizica ;

o proprietate organoleptica ;

o proprietate estetica ;

o proprietate exprimata cifric ;

o proprietata exprimata notional ;

2. Identificati:

trei factori care determina calitatea produsului ;

trei factori care influenteaza calitatea produsului ;

Aratati cum pot modifica acesti factori calitatea produsului .

3. Aratati in ce categorie se inscrie standardul dupa care e fabricat produsul analizat (de firma, national, regional, international, obligatoriu, voluntar).

4. Aratati daca pentru produsul analizat exista un document de atestare a calitatii si ce fel de document este (certificate, marca).

1.

proprietate critica - continutul de substante nutritive: proteine, glucide, lipide, fibre, sodiu, vitamina E, vitamina C, vitaminele: B1, B2, B6, B12, niacina, acid folic, fosfor, fier, magneziu, calciu.

proprietate importanta – cerealele Fitness contin zahar brun care, fiind nerafinat, face sa pastreze o aroma si o culoare superioara, naturala si sa contina vitamine si minerale naturale.

proprietate minora - forma neregulata, culoarea spicului de grau.

proprietate fizica - masa pachetului de cereale Fitness este de 250 g.

proprietate organoleptica - gustul cerealelor e dulce, mirosul specific cerealelor, de grau. Cerealele Fitness au, de asemenea, aroma de miere (datorita continutului de miere din produs), care particularizeaza acest produs alimentar.

proprietate tactila - cerealele Fitness sunt rigide la atingere.

proprietate exprimata notional - Cerealele Fitness sunt un “mic dejun delicios” si o “sursa esentiala de vitamine”, aceasta din urma fiind fara grad de comparatie .

proprietate exprimata cifric - masa produsului este exprimata in valori absolute, 250 g.Factori care determina calitatea cerealelor:

MATERIILE PRIME:

continutul de cereale integrale este ridicat (87,7%);

au foarte putine grasimi si sunt lipsite total de colesterol;

contin un numar mare de fibre

continut ridicat de glucide sub forma de amidon;

cerealele Fitness contin zahar brun;

cerealele Fitness contin si urme de lapte, arahide, migdale;

Cum pot modifica acesti factori calitatea cerealelor?

Continutul de cereale integrale ridicat (87.7%) reprezinta o sursa excelenta de carbohidrati si proteine si au o foarte mare importanta in alimentatia zilnica.

Absenta colesterolului din cerealele Fitness micsoreaza riscul aparitiei unor boli cardiovasculare.

Continutul mare de fibre este fundamental pentru corp, facilitand eliminarea reziduurilor prezente in organism.

Glucidele asigura mai mult de jumatate din energia necesara organismului omenesc in 24 de ore.

Toate aceste componente influenteaza calitatea cerealelor, oferind consumatorului o mare parte din doza zilnica de nutrienti.

Zaharul brun este obtinut prin procedee simple, bazate pe principiul pastrarii melasei naturale, a trestiei de zahar si nu prin rafinare (cum e cel alb). Aceasta diferenta face ca zaharul din trestie, nerafinat, sa pastreze o aroma si o culoare superioara, naturala si sa contina vitamine si minerale natural (K, Ca, Mg, P, Na, Fe, S).

CALIFICAREA FORTEI DE MUNCA

Fiecare angajat Nestlé trebuie sa isi aduca propria contributie la furnizarea de produse si servicii de calitate.

- muncitorii implicati in procesul de fabricare al cerealelor trebuie sa

aiba calificarea necesara;

- in cadrul procesului de fabricare al cerealelor igiena trebuie respectata cu strictete si anume: spalatul pe maini al angajatilor pe toata perioada lucrului, folosirea echipamentului special pentru realizarea muncii, utilajele trebuie sa fie curatate si pastrate in conditii optime.

Calificarea fortei de munca e un factor determinant in procesul de fabricare al cerealelor prin faptul ca munca e un factor de productie primar, esential in realizarea oricaror produse si, implicit al cerealelor.

Igiena este, de asemenea, un factor esential pentru realizarea unor cereale de buna calitate intrucat trebuie respectate standardele impuse de organizatiile de standardizare. Daca nu este respectata igiena cu strictete produsele vor contine impuritati, deci nu vor putea fi consumate.

CONTROLUL CALITATII

Este necesar ca cerealele Fitness sa fie controlate cu strictete pentru a se asigura calitatea produsului dar si pentru protejarea consumatorilor (cumparatorilor). In cazul nerealizarii acestor controale, cerealele pot contine impuritati, pot avea imperfectiuni, cantitatile de materii prime pot fi folosite in cantitati necorespunzatoare, sau pot fi expirate, etc.

Factori care influenteaza calitatea cerealelor

Ambalajul :

Produsul este ambalat intr-o punga de plastic prevazuta cu un nou sistem de deschidere ceea ce impiedica contactul cerealelor cu aerul. Acest sistem de deschidere contine un abtipild imprimat cu instructiunile de inchidere.

Ambalajul este important in pastrarea calitatii produsului, acesta favorizand pastrarea cerealelor si impiedicand patrunderea aerului si faramitarea lor. In cazul in care ambalajul e deteriorat sau e necorespunazor ales pentru produsul in cauza, cerealele isi pierd din calitate si din proprietatile nutritive.

Transportul :

Este necesar ca transportul cerealelor sa fie realizat corect pentru a impiedica deterioarea ambalajului, si implicit a produsului.

Pastrare si depozitare:

Cerealele trebuie pastrate in conditii de umiditate redusa, in locuri curate, racoroase, la temperatura de 16-18sC, ferite de actiunea directa a razelor solare.

Categoria de standard in care se inscriu cerealele Fitness este

SR EN ISO 9001 acesta fiind unul dintre factorii care favorizeaza comertul international cu bunuri si servicii; dovada o reprezinta numarul de tari care au adoptat acest standard si sutele de mii de firme care au obtinut certificare ISO 9001 printre care si Nestle.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate