Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Criminalistica


Index » legal » Criminalistica
UTILIZAREA SISTEMULUI AUTOMAT DE IDENTIFICARE A LOR IN INVESTIGAREA DACTILOSCOPICA


UTILIZAREA SISTEMULUI AUTOMAT DE IDENTIFICARE A LOR IN INVESTIGAREA DACTILOSCOPICA


UTILIZAREA SISTEMULUI AUTOMAT DE IDENTIFICARE A LOR IN INVESTIGAREA DACTILOSCOPICA

1. Sistemul AFIS 2000

Sistemul AFIS 2000 (Automated Fingerprint Identification System) se afla astazi intr-o continua perfectionare si expansiune1.

Cresterea numarului de specialisti dactiloscopi nu s-a dovedit o solutie viabila, intrucat, cu toate eforturile de perfectionare a pregatirii acestora si

concomitent cu cercetarile si inovatiiIe privind diversificarea formelor de clasificare, a fost imposibil sa se elimine in totalitate subiectivismul.

Consecinta in timp a fost nefinalizarea printr-un randament corespunzator a eforturilor fizice deosebite. Astfel, Ia nivelul cartotecii centrale nu se putea rezolva Ia zi problema examinarilor nici macar pentru urmele de cea mai buna calitate.Cerintele unei utilizari rationale si eficiente a cartotecilor impuneau examinarea impresiunilor nou introduse cu toate urmele aflate in evidenta, or, aceasta problema nu mai putea fi rezolvata nici macar in cartotecile locale.

Marin Mircea - ,,Utilizarea sistemului automat de identificare a amprentelor in investigatia dactiIoscopica". Revista Criminalistica. nr. 1. anul I. martie 1999. P.4.

Cu asemenea stari de fapt s-au confruntat autoritatile judiciare din toate tarile, ceea ce a impus exploatarea si punerea in opera a unor solutii de modernizare, astfel incat, incepand cu anii '80, se poate aprecia, fara exagerare ca are loc o veritabila revolutionare a dactiloscopiei.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate