Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Criminalistica


Index » legal » Criminalistica
APRECIEREA VALORII DE IDENTIFICARE A URMEI


APRECIEREA VALORII DE IDENTIFICARE A URMEI


APRECIEREA VALORII DE IDENTIFICARE A URMEI

In timpul cand se examineaza locul infractiunii, tehnicianul criminalist descopera o multime de urme papilare. In fata acestei cantitati apreciabile, criminalistul raspunde la doua intrebari:

- ce urme sunt apte pentru identificarea persoanei care le-a lasat?

- care dintre urmele descoperite sunt lasate de victima, de persoanele ce locuiesc (ori lucreaza) in mod obisnuit in acel loc si care sunt lasate de infractori?

Pentru reducerea efortului impus de ridicarea, ambalarea si prelucrarea multitudini de urme papilare descoperite la locul savarsirii infractiunii tehnicienii criminalisti procedeaza la selectarea urmelor care au bine imprimate centrul desenului papilar ori a unor zone semnificative ale acestuia in care sunt observate minim 12 puncte necesare identificarii degetului creator de urma.Dupa imprejurarile comiterii faptei, dupa modul cum se formeaza urmele, dupa locul si pozitia in care se gasesc, un criminalist cu experienta poate aprecia daca urma a fost lasata de infractor sau de persoana care locuieste in acel loc.

Referitor la interpretarea urmelor I. R. Costantin si M Radulescu in ,,Tratat practic de criminalistica", vol. I pag. 139 - 141 si in ,,Dactiloscopia" pag. 155 - 159 vorbeste de ceea ce am tratat mai sus.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate