Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Criminalistica


Index » legal » Criminalistica
Documente utilizate in procesul de asistare a victimelor infractiunilor


Documente utilizate in procesul de asistare a victimelor infractiunilor
Documente utilizate in procesul de asistare a victimelor infractiunilor

Planul de asistenta si consiliere

Planul de asistenta si consiliere reprezinta, potrivit Dalinei Groza[1] instrumentul pe baza caruia se realizeaza activitatea de asistenta si consiliere. Acest document cuprinde obiectivele interventiei, in vederea cresterii sanselor de reintegrare sociala.

Trebuie retinut faptul ca, atunci cand consilierul de probatiune elaboreaza planul de actiune, dar si-n momentul de finalitate a procesului de asistare si consiliere, profesionistul trebuie sa desfasoare o activitate sustinuta de gestionare a oscilatiilor motivationale ale clientului, dar si a propriilor oscilatii motivationale.

Protocol de colaborare

Protocolul de colaborare este un act de colaborare intre serviciul de probatiune si diferite institutii si organizatii care desfasoara activitati de reintegrare sociala.

Serviciul de probatiune colaboreaza cu diferite institutii si organizatii in vederea realizarii unei activitati cat mai eficiente de asistare si consiliere a persoanelor ce beneficiaza de serviciile Serviciului de Probatiune.

Parteneriatul reprezinta pentru activitatea serviciului de probatiune unul din cele mai importante principii. Protocolul de colaborare este privit ca un act ce releva modalitatea si termenii in care devine oficiala relatia dintre un serviciu de probatiune si o institutie, organizatie.
Pentru a-si atinge obiectivele procesului de reintegrare sociala cu privire la clientii sai, serviciul de probatiune poate sa incheie protocoale de colaborare cu persoane fizice sau juridice, organizatii guvernamentale sau neguvernamentale, tinand cont de disponibilitatea acestor colaboratori, cat si de resursele lor.

Protocolul de colaborare cuprinde:

Partile semnatare.

Obiectul protocolului, ce consta in colaborarea partilor in initierea si derularea planurilor de reintegrare sociala si supraveghere, avandu-se in vedere reintegrarea sociala a peroanelor asistate psihosocial de serviciile de probatiune.

Durata protocolului.

Obligatiile partilor.

Data incheierii protocolului.

Semnatura partilor.Groza, Dalina, Ghedeon, Ramona, Albu, Carmen si Dima, Janina-Csatlos, op.cit., 2004, p.110.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate