Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
Tehnica sudarii in diferite pozitii


Tehnica sudarii in diferite pozitii


Tehnica sudarii in diferite pozitii

Arcul electric, dupa amorsare, se mentine usor, daca lungimea lui este corecta, adica cu ceva mai mica decat diametrul electrodului. In acest scop, pe masura topirii electrodului, este necesar sa i se imprime miscarile de apropiere de piesa de sudat; pentru executia randului de sudura mai sunt necesare si miscarile de oscilatie (mai late sau mai inguste sau fara aceste miscari in cazul randurilor filiforme), precum si miscarea de inaintare de-a lungul rostului de sudat. In cazul randurilor late, miscarile de oscilatie trebuie sa fie insotite si de mentineri sau de mici oscilatii la marginile randurilor, in vederea obtinerii patrunderii necesare in aceste locuri. In afara de aceste miscari, inclinarea electrodului sau a piesei influenteaza in mare masura patrunderea sudurii in metalul de baza, care poate varia in functie de necesitate.Tinand seama ca pozitiile de sudare pot diferi, in functie de pozitia in spatiu a axei longitudinale a sudurilor, la executia acestora se va tine seama de indicatiile date mai inainte din punctul de vedere al intensitatii curentului de sudare corespunzator diametrului electrodului si pozitiei; la sudarea a doua grosimi diferite, se va tine seama ca, pentru obtinerea unei imbinari de calitate, arcul se va mentine timpi mai scurti ceea ce ar duce la perforari si curgeri de material.

Pentru executia sudurilor este necesar ca electrodului , dupa ce a fost asezat in pozitia corecta de sudare, sa i se imprime miscarile in functie de latimea necesara a randului de executat.

Pentru sudarea in pozitie orizontala, in jgheab sau a sudurilor de incarcare , electrodul se va tine inclinat conform reprezentarii din figurii de mai jos.

Se va tine seama ca la executarea primului rand al celui de-al doilea strat la pozitia in jgheab axa electrodului sa fie (in sectiune) pe bisectoarea unghiului format intre primul strat si suprafata piesei; aceeasi pozitie se mentine si la executarea randurilor straturilor de incarcare.

Pentru sudarea in pozitie orizontala a imbinarilor in V si X, pentru primul , al doilea si al treilea rand (care in cazul reprezentat formeaza straturi), electrodului i se vor imprima pozitiile si miscarile conform figurii de mai jos.

Pentru sudarea orizontala de colt cu un perete vertical sau sudarea orizontala in plan inclinat, pozitia electrodului va fi aproximativ simetrica fata de unghiul dintre table, cu tendinta de mentinere mai mult spre tabla verticala, astfel incat electrodul sa formeze cu tabla orizontala circa 40, pentru cazul cand grosimea tablelor este aceeasi si asimetrica formand un unghi mai mare cu tabla mai groasa, in vederea obtinerii patrunderii necesare. In sensul de inaintare, electrodul se va inclina cu circa 70, cu miscarile din figura.

La sudarea orizontala pe perete vertical sau sudarea orizontala cu pereti inclinati primul rand (strat) depus ( in cazul prelucrarii in Y , asimetric conform fig) se va executa cu electrodul mentinut la 90 fata de tabla verticala si cu o inclinare de 70 in sensul de inaintare, iar primul rand al celui de-al doilea strat, de la baza, cu un unghi de 60 fata de tabla verticala cu aceeasi inclinare. Pentru randul al treilea, unghiul cu tabla verticala va fi de 100, iar inclinarea in sensul de inaintare tot de 70, cu miscarile conform figurii.

Miscarile cu pas mare reprezentate in figura nu se recomanda, in special, la folosirea electrozilor cu invelis bazic, deoarece se produc porozitati.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate