Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
Senile


Senile


Senile

Senilele se folosesc la deplasarea macaralelor rotitoare grele. Ele sunt formate din zale turnate, asamblate articulat cu ajutorul bolturilor, zalele formand un lant fara sfarsit (fig. 7.16). Antrenarea senilelor se realizeaza prin roti stelate.

Pentru buna lor functionare, senilele sunt prevazute cu dispozitive de intindere. Incarcarea se transmite senilelor prin intermediul rolelor de sprijin.


Datorita dimensiunilor mari ale senilelor, presiunea transmisa solului este relativ redusa, astfel incat macaralele pe senile se pot deplasa si pe terenuri slabe.Datorita fortei mari de aderenta intre senile si sol, macaralele pe senile se pot deplasa pe terenuri cu declivitati relativ mari.

Zalele senilelor sunt solicitate la incovoiere. Pentru calcul, acestea se considera rezemate pe contur si incarcate central prin rola de sprijin.

Bolturile de articulatie se calculeaza la incovoiere si forfecare, in ipoteza ca intregul moment de torsiune al motorului se transmite unei singure senile.

Rolele de sprijin se calculeaza la incarcarea verticala si la fortele laterale, care apar la rotirea macaralei.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate