Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
Dispozitive pentru infasurarea cablului pe toba


Dispozitive pentru infasurarea cablului pe toba


Dispozitive pentru infasurarea cablului pe toba

La mecanismele de ridicare cu tobe netede, pe care cablul se infasoara in mai multe straturi, este necesar un dispozitiv de ghidare a cablului, pentru infasurarea lui corecta pe toba, aceasta conditionand buna functionare a mecanismului. Constructia unui astfel de dispozitiv este prezentata in figura 8.11.

Surubul 1 montat paralel cu toba, este filetat pe toata lungimea sa in ambele sensuri, ultima spira, la ambele capete, facand legatura intre cele doua filete. Pe acest surub, sprijinita in ghidajele cilindrice 2 se deplaseaza culisa 3 a carei proeminenta 4 aluneca pe spirele surubului. Pe culisa sunt fixate axele 5, pe care se pot roti liber rolele 6 intre care trece cablul 7 ce este dirijat spre toba. Surubul este actionat de arborele tobei prin intermediul unei transmisii dintate sau cu lant 8 Ajunsa la capatul surubului pe un filet (de exemplu dreapta), proeminenta culisei, prin spira de racordare de capat, trece pe celalalt filet (stanga) si culisa incepe sa se deplaseze in directie contrara.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate