Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
» Carburatia. carburatorul.


Carburatia. carburatorul.


CARBURATIA. CARBURATORUL

Carburatia

Amestecul carburant admis in cilindrii motorului poate sa arda bine numai daca indeplineste conditiile: este dozat in proportii determinate, in stare de vapori si este perfect omogen.

Dozajul amestecului carburant este proportia dintre cantitatile de benzina si de aer continute. Amestecul carburant teoretic, pentru care arderea se face complet, este de 1 kg benzina pentru 15 kg aer. Cum nu se poate obtine nicidata amestec perfect omogen si pentru ca arderea sa se faca totusi complet este necesar ca aerul sa fie in exces.



Randamentul maxim al motorului se realizeaza la un amestec carburant format din 1 kg benzina la 18 kg aer, numit amestec sarat sau economic. Dar puterea cea mai mare se obtine la un amestec de 1 kg benzina    si 12,5 kg aer, numit amestec bogat sau de putere maxima.

Raportul dintre cantitatea de aer, care ia parte efectiv la ardere si cantitatea de aer teoretica se numeste coeficient de exces de aer. Dupa acest coeficient, amestecul carburant poate fi: teoretic cand coeficientul de exces de aer = 1, sarac cand este > 1si bogat cand este < 1.

Motorul functioneaza fara a depasi consumul specific de combustibil si fara ca puterea sa scada simtitor, cand coeficientul de exces de aer = 1,11-0,88

Vaporizarea benzinei este influentata de presiunea din cilindrii motorului, pulverizarea si temperature amestecului carburant. Depresiunea din timpul admisiei se transmite prin collector la carburetor si astfel aerul din atmosfera este aspirat cu o viteza mai mare sau mai mica, in functie de turatia motorului.

Pulverizarea benzinei se realizeaza cu ajutorul unei duze, numita pulverizator, amplasata in difuzor.

Cand amestecul carburant nu este incalzit, vaporii de benzina se vor condensa pe collector, inrautatind carburatia. Pre incalzirea amestecului poate fi facuta cu ajutorul gazelor arse inainte, in timpul sau dupa formarea lui, sau utilizand apa calda din sistemul de racier.

Omogenizarea amestecului este asigurata numai prin vaporizare si emulsionare. Emulsionarea incepe in tuburie de emulsie si continua in difuzor, datorita curentului de aer care vine in contract cu jetul de benzina, continua in camera de amestec si in camera de ardere a motorului.

Functionarea carburatorului la regim de mers normel si putere maxima

1-camera de nivel constant, 2-plutitor, 3-cui obturator, 4- clapeta de acceleratie, 5-clapeta de aer, 6-jiclor principal, 7-putul tubului de emulsionare, 8-jiclorul economizorului, 9-canal de emulsie, 10-tub emusor cu jiclor de aer, 11-jiclor calibrat de aer, 12-canal de emulsie, 13-jiclor , 14- centrator, 15-pulverizator, 16-difuzor, 17-parghie de actionare a clapetei de acceleratie, 18-racord de alimentare cu benzina, 19-filtru, 20-tub racord de recirculare a gazelor din carterul inferior al motorului, 21-tub de emulsiona





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate