Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
╗ Polisiloxani (polimeri siliconici)


Polisiloxani (polimeri siliconici)


Polisiloxani (POLIMERI SILICONICI).

Se intrebuinteaza sub forma de: uleiuri de siliconi, rasini siliconice, cauciuc de siliconi, unsori siliconice, pelicule protectoare. Uleiurile de siliconi sunt utilizate ca agenti de ungere in industria cauciucului, ca lichide de presiune in aparaturi hidraulice, agenti antispumanti, lichide dielectrice. Rasinile siliconice se utilizeaza ca materiale izolante in industria electrotehnica, la ignifugarea tesaturilor de sticla. Cauciucul de siliconi se utilizeaza ca material pentru garnituri si in industria electrotehnica la constructia condensatoralor si transformatoarelor.

Pericol de:

-incendiu: uleiurile de siliconi sunt lichide. Densitatea 0,96-097.Punctul de topire de la - 45 la - 62 oC . Complet insolubile in apa. In majoritatea cazurilor sunt combustibile. Temperatura de inflamabilitate variaza intre 300-350 oC. Temperatura de aprindere intre 350 si 400 oC. In aer, la temperaturi peste 150 oC viscozitatea lor creste formandu-se in cele din urma geluri. Sunt descompuse de acidul azotic si de clorul liber. Rasinile siliconice se gasesc aproape exclusiv sub forma de solutii in dizolvanti organici. Ele prezinta pericol de incendiu datorita dizolvantului care este de cele mai multe ori inflamabil.Masuri de:

-prevenire: uleiurile de siliconi se depoziteaza de preferinta in aer liber sau in cladiri rezistente la foc. Se va evita contactul cu agenti oxidanti cum sunt acidul azotic concentrat sau clorul care produc descompunerea lor cu formare de silani-substante usor inflamabile. Rasinili siliconice se depoziteaza de asemenea in cladiri rezistente la foc. Se va evita sursele posibile de aprindere.

-stingere: incendiile nu se pot stinge cu apa, solutii apoase sau spuma. Se va folosi pulberi stingatoare si hidrocarburi halogenate, freon (dibromtetrafluoretan).Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate