Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Dioxan - 1,4 C4H8O2


Dioxan - 1,4 C4H8O2


Dioxan - 1,4 C4H8O2.

Dizolvant pentru acetat de celuloza, rasini, uleiuri, ceara, coloranti, agenti de udare pentru textile. Se obtine din etilenglicol si acid sulfuric diluat.

Pericol de :

-incendiu : lichid inflamabil. Densitatea 1,03. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 3. Punctul de topire 11 oC. Punctul de fierbere 101 oC. Este solubil in apa, in dizolvanti organici. Temperatura de inflamabilitate 11 oC. Temperatura de autoinflamare 340 oC. Dioxanul poate forma peroxizi explozivi in anumite conditii.

-explozie : vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive intre limitele 1,8-23,4%.-toxicitate : produsul constituie un iritant pentru ochi, piele si aparatul respirator si totodata reprezinta o otrava.

Masuri de :

-prevenire : este preferabila depozitarea in exteriora sau intr-o cladire separata.

Depozitarea trebuie realizata in conditii de izolare fata de substantele combustibile sau oxidante si de toate sursele de aprindere.

-stingere : incendiile se sting cu apa, bioxid de carbon, pulberi stingatoare. Protectia se asigura cu aparate izolante.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate