Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Tetraetilplumb Pb(C2H5)4


Tetraetilplumb Pb(C2H5)4


Tetraetilplumb Pb(C2H5)4.

Intrebuintat ca adaos antidetonant in benzine: impiedica formarea peroxizilorm in cursul comprimarii amestecului gazos in cilindrii motorului. Se fabrica din aliaj de plumb si sodiu cu clorura de etil. Produsul tehnic este amestec cu compusi organici halogentai.

Pericol de:

-incendiu: lichid uleios, incolor, cu miros slab de fructe. Densitatea 1,653. Punctul de topire -136 oC. Se distila in iod intrucat peste 110 oC incepe sa se descompuna, cu degajare de caldura. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 11,2. Insolubil in apa. Este combustibil. Temperatura de inflamabilitate a peodusului tehnic 93 oC.

-explozie: poate exploda violent dupa o perioada de inductie la temperatura de peste 170 oC sau chiar la temperaturi mai scazute, daca halogenul organic se pierde prin vaporizare. Vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive.

-toxicitate: vaporii sunt foarte toxici. Produce moaerea pein ingerare, inhalarea vaporilor sau absorbtie prin piele. Concentratia limita admisibila in aer 0,075 mg/m3.Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in locuri reci, izolate si bine ventilate. Se prefera depozite in aer liber sau separate. Nu se depoziteaza impreuna cu halogeni sau alte substante oxidante. Se va feri de socuri mecanice sau izbituri. Se vor evita scantei electrice flacari deschise sau alte surse de caldura. Ddepozitul va fi protejat cu indiguiri, ziduri de protectie sau santuri si va fi prevazut cu sistem de sprinklere.

-stingere: incendiile mici pot fi stinse cu apa, bioxid de carbon spuma sau pulberi stingatoare. La incendiile mari se va folosi apa. Daca incendiul are loc in vecinatate, rezervoarele de tetraetilplumb se vor raci cu apa pentru a preveni incalzirea lui pana la temperatura de descompunere. Se vor purta costume de protectie completa.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate