Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Glicerina ch2(oh)choh)ch2oh


Glicerina ch2(oh)choh)ch2oh


Glicerina CH2(OH)CHOH)CH2OH.

Este intrebuintata in cosmetica, in industria textila, in pielarie; intermediar in sinteza explozivilor (dinamita), a cernelurilor, lubrifiantilor si la obtinerea lichidelor anticongelante. Se obtine prin hidroliza ueliurilor sau a grasimilor ca produs secundar la fabricarea sapunurilor si a acizilor grasi, sintetic se obtine prin clorurarea propilenei.

Pericol de:

-incendiu: lichid siropos, incolor, dulce. Densitatea 1,262. Punctul de topire 17,8 oC. Punctul de fierbere 290 oC (cu descompunere). Densitatea vaporilor in raport cu aerul 3,2. Solubilitatea in apa melimitata. Combustibila. Temperatura de inflamabilitate 198 oC. Temperatura de autoinflamare 362 oC. In contact cu premanganul de potsiu se autoaprinde. Termic instabil. Prin incalzire indelungata, chiar la temperaturi de 90-130 oC, de descompune cu formare de substante usor inflamabile (acroletina, acetol), care reduc temperatura de inflamabilitate la 112 oC. De asemenea polimerizeaza cu formare de di-, tri- si poliglicerine. Este higroscopica. Absoarbe pana la 40% apa. Solutia de 98% are temperatura de inflamabilitate 138 oC.-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive intre limitele 2,6-11,3%.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in cladiri rezistente la foc. Se va evita depozitarea impreuna cu substante oxidante ca permaganar de potasiu sau in apropierea surselor de caldura. Se vor evita surse posibile de aprindere.

-stingere: se stinge cu apa pulverizata si spuma. In spatii inchise pentru stingere cu gaze inerte trebuie realizata o concentratie a gazului inert de 46% in cazul azotului si 34% in cazul bioxidului de carbon.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate