Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Xilidina (dimetilaminobenzen) c6h2(ch3)2nh2


Xilidina (dimetilaminobenzen) c6h2(ch3)2nh2


Xilidina (DIMETILAMINOBENZEN) C6H2(CH3)2NH2.

Izomerul para- este intrebuintat la fabricarea colorantilor azoici; izomerul meta- ca reactiv in laborator, adaos in benzinele de avion, pentru marirea rezisntentei la compresiune. Se obtine prin reducerea nitroxilenilor.

Pericol de:

-incendiu: lichid uleioase incolore. m-Xilidina are densitatea 0,978, punctul de fierbere 212 oC. Insolubila in apa. p-Xilidina: punctul de topire 15,5 oC. Punctul de fierbere 215 oC. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 4,2. Combustibile. Temperatura de inflamabilitate 98 oC. Temperatura de autoinflamare 545 oC.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limitele de explozie: inferioara 1,0%, superioara 2,7%.-toxicitate: toxic pentru ficat, cu actiune asupra sangelui. Concentratia limita admisibila 0,005 mg/l.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in cladiri rezistente la foc. Se va evita contactul cu substante oxidante si prezenta surselor de aprindere.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata, spuma. Se va purta masca cu cartus filtrant.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate