Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
Variatii de frecventa


Variatii de frecventa
Variatii de frecventa

Variatiile de frecventa sunt definite ca modificari ale frecventei fundamentale in raport cu valoarea nominala care este 50 Hz (sau 60 Hz in SUA).

Frecventa sistemului electroenergetic este direct dependenta de turatia generatoarelor sincrone din centralele electrice. Modificari mici, ca valoare si durata ale frecventei, sunt normale si se datoreaza echilibrului dinamic intre puterile generate si cele cerute la nivelul sistemului electroenergetic. Variatiile de frecventa in afara acestei situatii normale se datoreaza fie defectelor localizate la nivelul sistemului mixt, generator + transport, deconectarii unor sarcini sau iesiri din functiune a unor surse, ambele importante ca valoare pentru sistem.
In sistemele electroenergetice moderne, cu grad mare de interconexiuni, variatiile semnificative de frecventa sunt rare. Mai des pot sa apara in cazul sarcinilor alimentate din surse proprii, ca urmare a defectelor in instalatii.

Ciupiturile pot fi interpretate uneori, in mod gresit, ca variatii de frecventa. Ele pot fi suficient de aproape de momentul trecerii prin zero a undei de tensiune afectand aparatele de masurare al caror principiu de functionare se bazeaza pe frecventa retelei.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate