Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
Traductoare cu servo-mecanism


Traductoare cu servo-mecanism


Traductoare cu servo-mecanism

   

Figura 15. Figura 16.

Traductoarele cu servo-mecanism reprezinta o evolutie fata de traductoarele cu plutitor. Ele au fost dezvoltate incepand cu anii 1950. In acest caz se utilizeaza un imersor de dimensiuni reduse, agatat de un fir rezistent si flexibil, care este desfasurat de pe un tambur. In acest caz, resortul este inlocuit de un servo-motor electric care pozitioneaza exact plutitorul in contact cu fluidul. Principiul de functionare se bazeaza pe utilizarea unui sistem ingenios de cantarire care masoara continuu greutatea plutitorului si forta arhimedica.

Frecarea mecanica a servo-mecanismului si a indicatorului local nu influenteaza eroarea si sensibilitatea acestui tip de traductor. Nici turbulentele din rezervor nu afecteaza direct performantele, deoarece exista un circuit integrator al servo-mecanismului care elimina efectul variatiilor bruste de nivel. Acest traductor masoara nivelul mediu chiar daca exista variatii bruste ale produsului din rezervor, eliminand miscarile care nu sunt necesare si care produc uzura componentelor.Traductorul original cu servo-mecanism nu seamana prea mult cu versiunile moderne de astazi. Acestea au fost perfectionate, devenind produse mature si fiabile care inlocuiesc treptat traductoarele mecanice, reducand mentenanta si imbunatatind rezultatele gestiunii. Traductoarele moderne cu servo-mecanism sunt inteligente, au un numar minim de componente in miscare si, implicit, asigura o buna precizie si fiabilitate in timp. Ele beneficiaza de o mare putere de procesare a datelor. Aceste traductoare, pe langa faptul ca masoara nivelul de lichid, sunt capabile sa masoare nivelul de apa (interfata) si densitatea produselor din rezervoare. Exista praguri de alarmare exacte a nivelului, ca standard. Se pot atinge erori de masura mai mici de 1 mm pe un domeniu de masura de 40 m. Precizia si fiabilitatea exceptionala la masurarea nivelului au contribuit la acceptarea acestor traductoare de catre autoritatile vamale, de accizare si de metrologie legala din multe tari.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate