Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
MULTIMETRE ELECTRONICE


MULTIMETRE ELECTRONICE
MULTIMETRE ELECTRONICE

Multimetrele electronice sunt aparate care contin componente electronice si permit masurarea mai multor marimi electrice.Ele se mai numesc si voltmetre electronice universale, deoarece constructia lor si functionarea lor sunt, de fapt, cele ale unui voltmetru electronic.

Un multimetru contine de obicei un voltmetru electronic de curent continuu cu mai multe intervale de masurare. Cu ajutorul unor circuite auxiliare, aparatul poate masura si alte marimi. Astfel, prin introducerea unui circuit de detectie voltmetrul poate fi folosit si la masurarea tensiunilor alternative. Circuitul de detectie este introdus de un comutator care alege functionarea in curent continuu sau in curent alternativ.
Pentru masurarea rezistentelor se utilizeaza de obicei o metoda de comparatie: se masoara cu voltmetru caderea de tensiune de la bornele rezistentei de masurat in comparatie cu caderea de tensiune de la bornele unor rezistente etalon.

Unele aparate sunt prevazute cu circuite auxiliare pentru masurarea intensitatii curentului. In acest caz, se masoara cu voltmetru caderea de tensiune la bornele unor rezistente cunoscute, parcurse de curentul de masurat. Rezistentele sunt astfel dimensionate incat caderea de tensiune la bornele lor sa corespunda anumitor intervale de masurare pentru intensitatea curentului.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate