Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
Divizorul rezistiv


Divizorul rezistiv
Divizorul rezistiv

Divizorul rezistiv are schema din figura 2, in care R1 este rezistenta bratului de inalta tensiune,iar R2 este rezistenta bratului de joasa tensiune. Raportul de divizare este:

(1.2)

Fig.2

Divizor de tensiune rezistiv

fiind prin urmare independent de frecventa tensiunii de masurat. Daca nu se iau in considerare capacitatile parazite si inductivitatile proprii si se considera  structura simpla a divizorului de tensiune rezistiv conform figurii 2 se obtin rezultate optime in fidelitatea inregistrarii formei tensiunii rapid variabile, de tipul tensiunii de impuls.

La tensiuni inalte continue, la masurare pot interveni erori produse de variatia valorii rezistentei cu temperatura sau datorita efectului corona. Pentru masurare nu trebuie sa se consume un curent mai mare de 1-2 mA, in care scop se dimensioneaza rezistenta la o valoare de 100-200 MΩ/100kV.Erorile de masura pot fi reduse mult daca se asigura un regim termic favorabil si se folosesc rezistente bobinate din material cu coeficient mic de variatie a rezistentei cu temperatura.

La divizorul rezistiv, prin marirea valorii rezistentei, se maresc erorile,de aceea nu se foloseste pentru masurarea tensiunilor alternative mai mari de 100 kV. 
loading...

Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Electronica
ACTIONARI ELECTRICE DE CURENT CONTINUU - Elemente de Proiectare
METODA LOCULUI RADACINILOR
Amplificatoare de semnal mic
Divizorul de tensiune capacitiv
MODULUL DE IESIRE
SISTEME DE SEMNALIZARE RUTIERE
Dispozitive de putere. Dioda
CIRCUITE ELECTRICE TRIFAZATE
AUTOMATIC TRANSMITTION CONTROL - Modelarea Controllerului la o transmisie automata
STUDIUL SENZORILOR SI TRADUCTOARELOR PENTRU TEMPERATURÃ


loading...