Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Sport


Index » hobby » Sport
» DVD 2 – UEFA - Protejarea jucatorilor


DVD 2 – UEFA - Protejarea jucatorilor
DVD 2 – UEFA

Sectiunea A – Protejarea jucatorilor

Atacurile prin alunecare (tackling-urile)

Instructorii trebuie sa aminteasca si sa sublinieze arbitrilor datoria lor de a proteja jucatorii de contactele fizice / tackling-urile incorecte.

Ca o introducere, instructorii pot reaminti participantilor criteriile pentru determinarea gravitatii unei greseli:

intentia sau rautatea;
viteza actiunii jucatorului (intensitatea);

sansele jucatorului care a facut atacul de a juca mingea;

pune in pericol integritatea fizica a adversarului?

Instructorii trebuie sa:

readuca aminte ca nu conteaza daca tackling-ul este din spate, din fata sau din lateral;

sublinieze ca, in functie de unde a avut loc contactul cu mingea si adversarul, de viteza si de potentialul pericol pentru jucatorul advers, atacul trebuie pedepsit in mod corespunzator – in mod normal cu avertisment (cartonas galben), iar in caz de greseala grava cu eliminare (cartonas rosu);

readuca aminte ca orice atac prin alunecare efectuat cu forta excesiva si prin urmare, pune in pericol integritatea corporala a adversarului, reprezinta o greseala grava, iar urmarea trebuie sa fie eliminarea (cartonas rosu);

sublinieze ca arbitrii trebuie sa dea dovada de consistenta in ceea ce priveste sanctiunile disciplinare, indiferent de minut si de numarul de cartonase aratate anterior.

Comisia de arbitri UEFA recomanda urmatoarele sanctiuni:

Clipurile A1, A2 si A3

Aceste 3 clipuri pot fi folosite pentru a ilustra si a sublinia importanta consistentei arbitrului cu privire la atacurile imprudente (fara scrupule), in functie de sanctiunile disciplinare luate anterior sau daca jucatorul vinovat fusese deja avertizat si prin urmare eliminat,

In toate cazurile, arbitrul trebuie sa avertizeze jucatorul vinovat pentru comportare nesportiva (atac imprudent).

Clip A4

Un jucator face un atac prin alunecare cu intensitate mare, cu sanse mici sau chiar zero de a juca mingea si pune in pericol integritatea corporala a adversarului. Arbitrul trebuie sa acorde lovitura libera directa si sa elimine jucatorul vinovat.

Clip A5

Un jucator afce un atac prin alunecare cu intensitate mare, cu sanse mici sau chiar zero de a juca mingea si pune in pericol integritatea corporala a adversarului. Arbitrul trebuie sa acorde lovitura libera directa si sa elimine jucatorul vinovat.

Clip A6

Arbitrul trebuie sa ia in considerare viteza actiunii tackling-ului, sansele de a juca mingea, directia picioarelor(la nivel jos, precum si unghiul din care ataca jucatorul). Arbitrul trebuie sa avertizeze jucatorul vinovat pentru comportare nesportiva (atac imprudent).

Clip A7

Arbitrul trebuie sa fie concentrat si sa ia in calcul o posibila reactie nesportiva a jucatorului atacat.

El trebuie sa ia in considerare elementul de intentie sau rautate. Trebuie sa acorde lovitura libera directa pentru echipa in alb si sa elimine jucatorul vinovat.

Atacurile cu coatele / bratele

Instructorii trebuie sa sublinieze ca acest tip de joc incorect este o problema „la ordinea zilei”. Ei trebuie sa ajute arbitrii sa gaseasca solutii cum sa identifice, sa pedepseasca si sa elimine atacurile incorecte cu mainile / bratele si mai ales cum pot preveni un potential sau actual pericol pentru adversari.

Arbitrii trebuie:

sa tina cont de pericolul pe care il reprezinta miscarea coatelor intr- o maniera nenaturala;

sa acorde o mai mare atentie atacurilor cu mainile / bratele;

sa-si imbunatateasca concentrarea, sa fie fermi si sa fie atenti nu doar asupra picioarelor la atacuri. Toate acestea pot ajuta un arbitru sa identifice aceste contacte nesportive cu coatele sau bratele.

sa pedepseasca contactele fizice incorecte cu coatele sau bratele in mod corespunzator si consistent;

sa considere orice atac care implica forta excesiva ( si prin urmare pune in pericol integritatea corporala a unui adversar) ca si greseala grava si sa elimine jucatorul vinovat. Aceasta include si folosirea coatelor ca „arma” impotriva adversarului.

Instructorii trebuie sa sublinieze si sa discute rolul si responsabilitatea arbitrilor asistenti in a ajuta arbitrul sa identifice contactele incorecte cu mainile / bratele.

Clip A8

Arbitrul trebuie sa ia in calcul posibilul atac incorect cu bratul / cotul. El trebuie sa acorde lovitura libera directa si sa avertizeze jucatorul vinovat pentru comportare nesportiva (miscarea intentionata cu bratul intr-o maniera nenaturala si imprudenta).

Clip A9

Arbitrul trebuie sa acorde o lovitura libera directa si sa avertizeze jucatorul vinovat pentru comportare nesportiva (atac imprudent, fara sa ia protejeze adversarul).

Clip A 10

Jucatorul nu ia in considerare adversarul sau (si potentiale urmari ale atacului sau). Arbitrul trebuie sa acorde mai mare atentie la atacurile / contactele cu bratele in disputa pentru minge. El trebuia sa acorde lovitura libera directa si sa avertizeze jucatorul vinovat

pentru comportare nesportiva (atac imprudent).

Clip A 11

Atacul jucatorului cu bratul / cotul pune in pericol integritatea corporala a adversarului, luand in considerare intensitatea lui.

Arbitrul trebuie sa acorde lovitura libera directa sau penalty (in functie de locul unde a avut loc abaterea) si sa elimine jucatorul vinovat pentru greseala grava.

Clip A 12

Arbitrul trebuie sa acorde o mai mare atentie la posibilele atacuri incorectecu bratul / cotul. Jucatorul foloseste miscarea cotului sau intr-o maniera nenaturala si pune in pericol integritatea fizica a adversarului. Arbitrul trebuie sa acorde o lovitura libera directa si sa elimine jucatorul vinovat pentru greseala grava.

Clip A 13

Arbitrul trebuie sa fie atent la posibilele folosiri ale mainilor / bratelor in suprafata de pedeapsa inainte de executarea unei lovituri libere din preajma acesteia, ca si posibila reactie a jucatorului advers, folosind de asemenea bratele / coatele.

Daca arbitrul identifica o tinere de tricou sau o impingere, trebuie sa opreasca jocul, sa acorde penalty (atat timp cat mingea era in joc) si sa elimine jucatorul vinovat pentru greseala grava (foloseste cotul ca o „arma” impotriva adversarului, punandu-i in pericol integritatea corporala). In plus, el poate avertiza celalalt jucator pentru comportare nesportiva.Tineri / Impingeri in surpafata de pedeapsa

Instructorii trebuie sa reaminteasca participantilor procedura recomandata cand au loc tineri / impingeri in suprafata de pedeapsa inainte de executarea unei lovituri de colt sau a unei lovituri libere:

arbitrii trebuie sa fie pro-activi inainte ca mingea sa intre in joc la o lovitura de colt sau la o lovitura libera si trebuie vazuti in mod CLAR ca iau masuri si actiuni de prevenire;

orice astfel de comportament care are loc dupa actiunile de prevenire ale arbitrului si dupa ce mingea a intrat in joc, trebuie sa fie pedepsite cu avertisment sau eliminare, in functie de gravitatea abaterii;

dupa ce mingea a intrat in joc (si dupa ce actiunile de prevenire si / sau sanctiunile disciplinare), arbitrii trebuie sa fie foarte fermi cu tinerile prelungite, impingerile,etc, acordand lovitura libera sau penalty, in functie de echipa care a comis abaterea. In functie de caz, pot fi necesare si sanctiuni disciplinare.

Arbitrii trebuie incurajati sa actioneze ferm impotriva tinerilor / impingerilor in suprafata de pedeapsa!

Clip A 14

Arbitrul trebuie sa fie mai atent la posibila folosire incorecta a mainilor / bratelor in suprafata de pedeapsa. El trebuie sa identifice folosirea incorecta a bratelor de catre aparatorul cu nr 5 si sa acorde o lovitura de pedeapsa. In plus, jucatorul vinovat poate fi avertizat pentru comportare nesportiva.

Clip A 15

Jucatorul in alb cu nr 4 nu comite nicio abatere. Arbitrul trebuie sa identifice tinerea de tricou clara a fundasului si sa acorde lovitura de pedeapsa si sa avertizeze jucatorul vinovat pentru comportare nesportiva.

Clip A 16

Arbitrul este vazut clar ca actioneaza preventiv si cere jucatorilor sa nu se mai tina / impinga. Totusi, arbitrul nu sanctioneaza ulterior tinerea unui adversar de catre jucatorul in aparare.

Arbitrul ar fi trebuit sa avertizeze jucatorul vinovat pentru comportare nesportiva (tinere prelungita) si sa acorde lovitura de pedeapsa.

Clip A 17

Arbitrul nu permite ca echipa in atac sa execute o lovitura libera si ia masuri clare de prevenire. Dupa ce lovitura a fost executata, aparatorul continua sa tina un adversar. Arbitrul opreste corect jocul si acorda o lovitura de pedeapsa. El poate, de asemenea, sa avertizeze jucatorul vinovat pentru comportare nesportiva.

Sectiunea B – Management

Instructorii trebuie sa reaminteasca participantilor principiile stabilite cu privire la reactii/ confruntari:

arbitrii nu trebuie sa pedepseasca doar initiatorul (initiatorii) greselii (atac imprudent sau brutal), ci si jucatorii implicati in confrunatrea ulterioara. In caz de confruntare in masa, este recomandat ca cel putin un jucator de la fiecare echipa sa fie avertizat. O atentie sporita trebuie sa o primeasca jucatorii care vin sa protesteze (sau sa se implice in altercatii) de la o anumita distanta;

avertismentele (cartonasele galbene) nu sunt considerate ca fiind pedepse suficiente unde au loc „batai” (contacte fizice excesive);

jucatorii care protesteaza in mod clar catre arbitru, prin vorbe, gesturi sau alergand catre acesta trebuie avertizati ;

in caz de protest in grup la deciziile arbitrului (ex: jucatorii inconjoara arbitrul), cel putin un jucator trebuie avertizat;

in caz de contact fizic cu arbitrul sau in caz de confruntare intre jucatori care implica contact fizic excesiv, singura solutie este eliminarea (cartonas rosu). UEFA este foarte hotarata sa stopeze prosteste si hartuirile la adresa arbitrilor, atat pe teren, cat si in afara lui.

Clip B1

Clipul subliniaza impotanta faptului ca arbitrul este pro-activ si vine la locul greselii foarte repede, intr-o maniera calma si plina de incredere. De asemenea, modul in care comunica cu jucatorul risipeste orice potential conflict.

Clip B 2

Arbitrul vine foarte repede la locul greselii, realizand ca poate avea loc o posibila situatie de confruntare. El actioneaza intr-o maniera controlata, calmand „spiritele”.

Clip B 3

Din nou arbitrul vine foarte repede la locul greselii si este clar ca si arbitrii asistenti stiu ca, in caz de confruntare in masa, trebuie sa reactioneze imediat. Este evident ca rolul asistentului nr 1 este sa previna orice alta altercatie, in timp ce asistentul nr 2 se asigura ca jucatorii vinovati sunt sanctionati (in colaborare cu arbitrul). Acest incident subliniaza importanta discutiei despre colaborare dinaintea jocului.

Clip B 4

Li se reaminteste arbitrilor ca in caz de confruntare in masa, cel putin un jucator de la fiecare echipa trebuie avertizat, indiferent de minut.

Clip B 5

Arbitrul reactioneaza imediat la o posibila situatie conflictuala. Este bine ajutat de cel de-al patrulea oficial, care arata respect si ramane calm, si de asistenti, atunci cand vin la locul respectiv si jucatori ai echipei adverse. Din nou trebuie subliniata importanta discutiei despre colaborare de dinainte jocului, astfel ca fiecare membru al brigazii stie ce are de facut.

Clip B 6, B 7 si B 8

Aceste trei clipuri trebuie prezentate impreuna pentru a demonstra nevoia ca arbitrii sa fie consistenti cand vine vorba de prosteste.

Jucatorii din clipurile B 6 si B 8 sunt sancionati in mod corect, dar jucatorul din B 7 protesteaza in mod clar la decizia arbitrului prin vorbe si gesturi, dar nu e sanctionat.

Clip B 9

Clipul arata doi jucatori care gesticuleaza catre arbitru ca un jucator al echipei adverse trebuie avertizat. Este important ca arbitrii sa pedepseasca jucatorii vinovati de acest lucru.

Clip B 10

Buna colaborarea cu arbitrul asistent, totusi trebuie subliniat ca, daca arbitrul nu observa gestul jucatorului, asistentul trebuie sa-l informeze despre comportamentul nesportiv al jucatorului.

Clip B 11

Ce se asteapta de la arbitri in astfel de situatii? Este clar ca situatia a scapat de sub control si ceea ce se recomanda este ca membrii brigazii sa se asigure ca toate chestiunile importante care au loc vor fi mentionate intr-un raport suplimentar catre UEFA.

De asemenea, arbitrul trebuie sa se gandeasca ce pozitie va adopta la finalul primei reprize si al jocului.Sectiunea C – Concentrarea

Instructorii trebuie sa reaminteasca arbitrilor necesitatea de a ramane concentrati pe toata durata jocului. Acest lucru este valabil si pentru ceilalti membrii ai brigazii si, impreuna, trebuie sa corecteze eventualele lacune de concentrare ale colegilor.

Clip C 1

In acest clip, arbitrul ia, din pacate, o decizie incorecta. Trebuie subliniata importanta faptului ca arbitrul trebuie sa fie 100% concentrat cand jucatorii patrund in suprafata de pedeapsa si ca are unghiul cel mai bun pentru a judeca o astfel de situatie foarte importanta. Importanta izolarii unui jucator atunci cand acesta este avertizat trebuie subliniata, pentru ca asistentii si cel de-al patrulea oficial sa vada clar cine este cel avertizat.

Clip C 2

In aceasta secventa, arbitrul reactioneaza imediat pentru a preveni o posibila confruntare intre jucatori. Totusi, din nou trebuie subliniata importanta izolarii jucatorului care e avertizat pentru a se asigura ca toti membrii brigazii stiu in mod clar ce jucator a fost sanctionat.

Clip C 3

Arbitrul acorda avantaj si lasa jocul sa continue. Asa cum veti vedea, jocul continua pentru o perioada de timp si eventual, la prima oprire a jocului, arbitrul acorda avertisment unui alt jucator.

Trebuie subliniata importanta ca arbitrul sa ramana concentrat si sa-si aminteasca jucatorul care a comis atacul neregulamentar. Daca exista o urma de indoiala in mintea arbitrului, acesta trebuie sa se consulte cu ceilalti colegi inainte de a arata sanctiunea.

Clip C 4

Putem vedea in acest clip doi jucatori care sunt incorect avertizati, cand atat arbitrul, cat si arbitrul asistent si-au pierdut concentrarea.

Faultul este clar comis de nr 2 de la echipa in alb, iar jocul este corect oprit. Totusi, arbitrul avertizeaza jucatorul cu nr 5, dar este imediat sfatuit de asistent ca jucatorul vinovat este nr 15, ceea ce e de asemenea incorect. Astfel, jucatorul nr 2 scapa nepedepsit!!

Importanta ca toti membrii brigazii sa ramana concentrati pe toata durata jocului trebuie subliniata.

Clip C 5

In acest incident, decizia arbitrului este aratata in mod clar si cu incredere, dar, din pacate, este eronata. Cand au loc astfel de erori clare, arbitrii asistenti trebuie sa fie incurajati sa intervina? Care sunt pericolele unei astfel de practici? Cat de „confortabil” se va simti un asistent care se implica intr-o astfel de decizie majora?

Arbitrilor trebuie sa li se reaminteasca ca primul lucru de care trebuie sa tina cont in judecarea unei astfel de situatii este schimbarea directiei mingii.

Clip C 6

Arbitrul, care se afla la o anumita distanta de faza, acorda penalty si continua sa alerge catre suprafata de pedeapsa. In acest moment, arbitrul asistent il informeaza prin intermediul sistemului de comunicare ca, fara dubii, decizia este gresita si jucatorul atacant este vinovat de simulare.

La luarea unei decizii majore si cruciale, arbitrul si arbitrul asistent trebuie sa discute incidentul fata in fata, nu de la distanta.

Acest incident demonstreaza pericolele mentionate la clipul C 5.

Sectiunea D – Controlul

Aceasta sectiune este o colectie de trei sectiuni, care ilustreza ca este bine ca arbitrul sa mentina controlul asupra unor anumite situatii pentru a se asigura ca lucrurile nu scapa de sub control.

Prima sectiune este simularea. Intructorii trebuie sa reaminteasca arbitrilor sa continue sa fie stricti cu privire la simulari, indiferent de locul unde au loc pe terenul de joc. Atunci cand are loc o simulare, aceasta trebuie pedepsita cu cartonas galben. Arbitrii trebuie sa se deplaseze repede la locul incidentului pentru a evita proteste sau confruntari. Arbitrii asistenti trebuie, de asemenea, sa fie atenti la posibile simulari care au loc in apropierea lor.

Clip D 1

Un exemplu bun de arbitru care recunoaste si sanctioneaza in mod clar jucatorul vinovat de o simulare evidenta.

De asemenea, arbitrul se asigura ca jucatorul stie ca este avertizat si nu ii arata cartonasul cand este cu spatele la el.

Clip D 2

In acest clip, arbitrul reactioneaza foarte rapid la o posbila situatie conflictuala si se asigura ca jucatorul nu scapa nepedepsit pentru simularea sa. Aceasta reactie face ca sa nu aiba loc reactii sau eventuale conflicte din partea echipei adverse.

Clip D 3

Clipul demonstreaza importanta unei simulari identificata si sanctionata corect.

Este important ca arbitrul sa sanctioneze astfel de actiuni indiferent unde se petrec pe terenul de joc.

Clip D 4

Jucatorul este corect sanctionat. Totusi, metoda de aratare a cartonasului trebuie discutata (nu atunci cand jucatorul sta sau se afla intins pe gazon).

Clip D 5

Atacantul este vazut ca initiaza contactul ducandu-si piciorul stang in picioarele aparatorului si, prin urmare, incercand sa pacaleasca arbitrul. Acest jucator trebuie avertizat.

Trebuie subliniata importanta unui plasament bun si a unui unghi optim atunci cand jucatorii intra in suprafata de pedeapsa.

Clip D 6

Desi este un foarte mic contqact, actiunea jucatorului este clar destinata pacalirii arbitrului. Jucatorul exagereaza usoara atingere a fundasului. Arbitrul nu trebuie sa ignore o astfel de abatere si sa pedepseasca in mod consistent pe cei vinovati de aceasta.

Clip D 7

Clipul demonstreaza dificultatile pe care le intampina arbitrii in a judeca corect daca contactul este facut de aparator sau daca actiunea atacantului , cum este in aceasta imagine, este destinata pacalirii arbitrului in scopul obtinerii unui penalty. Importanta unui plasament bun si a unui unghi optim atunci cand jucatorii patrund in suprafata de pedeapsa trebuie subliniata.

Clip D 8Urmatoarea capitol din aceasat sectiune este cea a executarii rapide a loviturilor libere

Atat timp cat lovitura libera nu a fost executata rapid, arbitrul trebuie sa foloseasca procedura recomandata la loviturile libere. Arbitrul trebuie sa se asigure ca mingea se afla pe locul comiterii abaterii, apoi transmite jucatorul executant al loviturii sa astepte semnalul de fluier (aratand in mod vizibil fluierul), plaseaza zidul la distanta regulamentara masurand distanta si apoi se pozitioneaza corect, dand semnaul de fluier pentru executarea loviturii.

In caz de abateri, arbitrul trebuie sa reactioneze corespunzator.

Clip D 9

Ultimul capitol al acestei sectiuni este modul in care arbitrul controleaza situatia atunci cand are de-a face cu oprirea jocului pentru a permite ca jucatorii accidentati sa primeasca tratament pe terenul de joc. Pentru sezonul 2007-08, UEFA recomanda arbitrilor ca jucatorii sa lase la latitudinea arbitrului gestionarea acestui tip de situatii. Pentru aceasta, UEFA reaminteste arbitrilor un paragraf din Legea 5, Arbitrul:

„opreste jocul daca, dupa parerea sa, un jucator este grav accidentat si se asigura ca acesta paraseste terenul de joc. Un jucator accidentat poate reveni pe terenul de joc doar dupa ce jocul a fost reluat”;

Prin urmare, cand echipa jucatorului accidentat a trimis mingea in afara terenul de joc, ei nu trebuie sa se astepte sa o primeasca inapoi.

Sectiunea E – Colaborare si ofsaid

Aceasta sectiune constituie un material pentru imbunatatirea activitatii arbitrilor asistenti, dar, normal, priveste si arbitrii. Instructorii trebuie sa foloseasca aceste clipuri pentru discutii si sa nu concentreze discutia pe determinarea solutiei corecte in fiecare caz.

O intrebare de tipul „dar daca..?” poate fi benefica pentru discutie.

Clip E 1

Arbitrul asistent dovedeste o colaborare buna, cu o semnalizare clara si precisa, manifestand incredere in decizia sa.

Clip E 2

Bun ajutor din partea arbitrului asistent, totusi este de asemenea important daca arbitrul nu observa gestul jucatorului, arbitrul asistent trebuie sa informeze arbitrul de comportarea nesportiva a jucatorului.

Clip E 3

Chiar daca acest clip nu este direct adresat arbitrilor asistenti, arbitrul semnalizand impingerea, demonstreaza necesitatea arbitrilor asistenti de a ramane total concentrati in timpul jocului daca decizii clare / cruciale trec nesanctionate de catre arbitru in suprafetele de pedeapsa.

Clipurile E 4, E 5, E 19, E 21 & E 23:

Aceste clipuri privesc aceeasi chestiune, si anume deciziile luate prea rapid si incorect. Instructorii trebuie sa reaminteasca arbitrilor asistenti, in caz de dubiu, de acest lucru trebuie sa beneficieze echipa in atac. Trebuie subliniat asistentilor ca este mai bine sa ia decizia mai tarziu, dar corect, decat prea repede si gresit.

Clipurile E 7 & E 15

P. O. D. Aceste trei litere vin de la

Pozitie – Observa – Decizie

Importanta de a fi in pozitia optima, de a observa si de a lua decizia corecta.

Clipul E 8

Trebuie subliniata nevoia de a fi concentrat pentru a lua decizia corecta si de a fi in pozitia corecta.

Clip E 9

Arbitrul asistent trebuie sa ia in calcul un posibil avantaj pentru echipa respectiva inainte de a semnaliza o abatere.

Clipul E 10

Este nevoie de implicarea asistentului? Trebuie discutat aceasta chestiune. Comunicarea si curajul sunt cerute.

Clip E 11

O decizie corecta. Arbitrul asistent emana incredere, intarindu-si, parca, prin acest lucru decizia.

Clip E 12

Arbitrul asistent are multe decizii de luat! Ofsaid sau nu? Fault sau nu? In interiorul sau in exteriorul suprafetei de pedeapsa? Numarul jucatorului? Cartonas galben sau rosu?

Clip E 13

Concetrare totala din partea asistentului. O decizie excelenta.

Clip E 14

Arbitrii asistenti trebuie sa fie, in aceeasi masura ca si arbitrii, atenti la posibile confrutnari. Asistentul din acest clip este pro-activ.

Clip E 16

Asistenta buna din partea arbitrului asistent. Cand ia astfel de decizii, asistentul trebuie sa tina cont de plasamentul arbitrului si distanta lui fata de incident.

Clip E 17

Importanta de a fi in pozitia corecta este evidenta in acest clip. Jucatorul atacant nu beneficiaza de credit si este important de subliniat ca in caz de dubii, de acest lucru trebuie sa beneficeze echipa in atac.

Clip E 18

Arbitrul asistent demonstreaza incredere totala in a controla situatia, permitand arbitrului sa se concentreze exclusiv pe suprafata de pedeapsa.

Clip E 20

Acest clip arata ca tehnica „Asteapta si vezi” nu este folosita. Arbitrul asistent s-a grabit sa semnalizeze.

Clip E 22

Instructorii trebuie sa analizeze faza in raport cu cei doi jucatori, cu portarul si cu linia portii. Apoi, ei pot dezvolta diverse scenarii, de exemplu: dar daca portarul se afla pe linai portii atunci cand mingea a fost jucata? Dar daca nu era?

Clip E 23

Inca o data, instructorii trebuie sa aminteasca arbitrilor asistenti ca, in caz de dubii, de acest lucru trebuie sa beneficieze echipa in atac.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate