Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Diverse


Index » hobby » Diverse
» Setarea permisiunilor de acces


Setarea permisiunilor de acces
AN1038 – Setarea permisiunilor de acces

Zonele temporale

Pentru ce se folosesc zonele temporale?

Sistemul Net2 are multe functii care depind de ora si ziua saptamanii. De exemplu, se poate seta ca un utilizator sa aiba acces in momente particulare in anumite zile ale saptamanii. Zonele temporale se utilizeaza pentru a face aceasta cat de simplu posibil, adica utilizatorul poate fi validat in cadrul unei zone temporale.

O data ce s-a setat o zona temporala, se poate folosi pentru orice caracteristica care necesita o zona temporala.

Ce e o zona temporala?

O zona temporala e alcatuita din mai multe intervale de timp. Un exemplu simplu al unei zone temporale este zona temporala a orelor de lucru. Aceasta are 5 intervale de timp:
9am-5.30pm luni

9am-5.30pm marti

9am-5.30pm miercuri

9am-5.30pm joi

9am-5.30pm vineri

Zone temporale

Acesta e un exemplu simplu al unei zone temporale. Zonele temporale pot avea mai multe intervale de timp pe zi (numarul total de intervale de timp este de maxim 2048). Aceasta permite momente de pauza, ture de noapte si mai multe zone temporale .

Numarul maxim de zone temporale este de 64.

Zone temporale

Fereastra principala afiseaza zonele temporale care s-au setat pe sistem. Exista 3 zone temporale default care nu se pot sterge (desi se poate modifica zona temporala default a orelor de lucru).

In nici un moment – In nici un moment in nici o zi a saptamanii

Toata ziua, in fiecare zi - 24 ore pe zi, in fiecare zi a saptamanii

Orele de munca - 9am-5.30pm de luni pana vineri

Se pot adauga zone temporale, sterge sau redenumi fie prin apasarea pe butonul potrivit al mouse-ului sau utilizand butoanele din coltul din dreapta jos al principalei ferestre de display.

Adaugarea intervalelor de timp

Se pot adauga noi intervale de timp tinand apasat butonul stang al mouse-ului si tragerea cursorului.

Stergerea zonelor temporale

Zonele temporale se pot sterge apasand butonul ‘Delete’(Sterge) din coltul din dreapta jos al principalei ferestre de display.

Stergerea intervalelor de timp

Zonele temporale se pot sterge selectand intervalele de timp si apasand butonul ‘Delete’ (Sterge) de pe tastatura sau din coltul din dreapta jos al principalei ferestre de display.

Tragere si lasare

Intervalele de timp se pot misca prin tragere si lasare. Aceasta se face prin tinerea apasata a butonului stang al mouseului si mutarea cursorului in timp ce intervalul de timp s-a selectat. Momentele de inceput si sfarsit ale unui interval de timp se pot ajusta la cele mai apropiate 15 minute prin tragerea capatului intervalului de timp.

Ferestre – moment inceput si sfarsit

Acestea apar in coltul din stanga jos al principalei ferestre de display. Cand se selecteaza un interval de timp, se afiseaza momentele de inceput si sfarsit. Intervalul de timp se poate ajusta la cel mai apropiat minut, folosind sagetile jos si sus.

Copiere

Apasarea butonului drept al mouse-ului in timp ce e selectat un interval de timp va activa mutarea si copierea. Se poate copia o intreaga secventa intr-o zi, folosind caracteristica copy day.

Sarbatori Legale

Ca si pentru cele 7 zile ale saptamanii, exista o coloana pentru sarbatori legal

. Aceasta permite setarea unor intervale de timp pentru zilele care sunt considerate sarbatori legale.

De exemplu, zona temporala pentru tura muncitorilor de la curatenie ar putea fi setat sa permita accesul personalului in sediu intre orele 9am si 11am in zilele de sarbatoare.

Aplicare

O data ce detaliile zonei temporale sunt corecte, schimbarile trebuie aplicate (trimise catre controler) pentru ca ele sa fie salvate in baza de date.

Niveluri de acces

Informatii generaleUn nivel de acces este o lista de permisiuni de acces, adica:unde este permis accesul unui utilizator intr-o cladire. O cerinta comuna a unui sistem de acces control este sa poata seta diferite permisiuni de acces pentru grupuri diferite de utilizatori. Uneori permisiunile de acces vor depinde de momentul si ziua saptamanii, de exemplu un utilizator poate avea accesul in birou in timpul orelor standard de lucru.

Unui nivel de acces i se poate asocia numele grupului de utilizatori pentru care este creeat (cum ar fi muncitorii din fabrica). Un nivel de acces este setat prin selectarea unei zone temporale corespunzatoare pentru fiecare cititor(controler). Utilizatorii carora li s-a dat un nivel de acces vor avea permisiune de acces in timpul zonei temporale specificate pentru acel cititor. De exemplu, daca dorim sa limitam accesul prin intrarea principala la orele de lucru, selectam zona temporala ore de lucru pentru cititorul de la intrarea principala.

Numarul maxim de niveluri de acces la un sistem este de 250.

Daca s-au setat Zonele, Nivelurile de acces sunt bazate mai mult pe zone decat pe usi individuale. De exemplu, in loc de a spune ca accesul este permits pe la cititorul (In) de la intrarea principala in timpul orelor de lucru, ar spune ca accesul este permis in Receptie in timpul orelor de lucru (presupunanc bineinteles ca cititorul (In) de la intrarea principala merge la receptie). Avantajul acestuia este ca daca exista mai mult de o usa care merge intr-o zona, este necesara doar o intrare, asadar reducand numarul lucrurilor de configurat.

Exista 3 nivele de acces default care nu se pot sterge (desi nivelul de acces default al orelor de lucru se poate modifica).

In nici un moment – Accesul nu este permis in nici un moment pe nici o usa

Toate zilele, in fiecare zi – Accesul este permis pe toate usile, 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana

Orele de lucru – Accesul este permis pe toate usile doar in intervalul orelor de lucru

(de ex:9am-5.30pm de luni pana vineri)

Se pot adauga niveluri de acces, sterge sau redenumi fie prin apasarea butonului drept al mouse-ului, sau prin folosirea butoanelor din coltul din dreapta jos al principalei ferestre de display, ori in actiunile Net2.

Nota: Nu se recomanda sa se aplice nivelul de acces toate zilele, in fiecare zi la numere mari de utilizatori. Aceasta va impiedica schimbarea drepturilor de acces ale acestor utilizatori ca un lot, cand se schimba cerintele locatiei.

Nota: Puteti schimba nivelul de acces pentru toate persoanele dintr-un departament apasand butonul din dreapta pe departament in planul de tip arbore si selectand Proprietati.

Cand se adauga un nou Nivel de Acces, aveti optiunea de a crea un nou nivel de acces gol, selectand aceasta, toate zonele temporale de la toate cititoarele vor fi setate la At No Time (in nici un moment); sau puteti utiliza unul din Nivelurile de Acces existente ca model. Avantajul bazarii noului Nivel de Acces pe unul existent este ca pot exista multi utilisatori pe un sistem si se schimba doar la un numar mic de usi.

Niveluri de acces

Fereastra principala afiseaza setarile pentru nivelul curent de acces.

Fiecare cititor de pe sistem este afisat. Langa numele cititorului, se poate selecta o zona temporala de la meniul drop down. Cand unui utilizator i se da un nivel de acces, ei vor avea permisiune prin cititorul aratat, in timpul zonelor temporale aratate.

Aplicare

O data ce detaliile de nivel de acces sunt corecte, schimbarile trebuie aplicate pentru ca acestea sa fie incluse in baza de date.

Adaugarea utilizatorilor

O data ce s-au configurat nivelurile de acces, se pot adauga la sistem utilizatori si li se pot oferi niveluri relevante de acces. Pentru mai multe informatii despre adaugarea utilizatorilor, vezi Adaugare utilizator nou.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate